Päivitetty 05.02.2022

Kodin saanut koira: LUX


Syntymäaika: 2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
kastroidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
5.11.2021
Carpen tarha, lähellä romanialaista Mitrenin kylää on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun ja Kulkurien yhteinen projekti, joka on rahoitettu pääosin lahjoitusvaroin. Carpe on tällä hetkellä noin sadan kodittoman koiran ja kissan tarha, joista pitää huolta tarhalla asuva romanialainen pariskunta. Tarhalla eläimille pyritään järjestämään mahdollisimman hyvät elinolot niiden odottaessa kodin löytymistä tai vaikka kotia ei löytyisikään. Tarhan yhteinen rakennusprojekti alkoi toukokuussa 2016 ja jatkui kolme vuotta päättyen elokuussa 2019. Kulkurien ja Carmenin yhteistyö jatkuu eri muodoissaan muun muassa valistustyön sekä sterilointityön merkeissä. Carmen jatkaa muiden tukijoidensa kanssa tarhan varustamista ja tällä hetkellä on ajankohtaista sähköjen saaminen tarhalle.

Lux on yksi Mama Bearin viidestä pennusta ja tällä hetkellä pentueen ainoa adoptio-ohjelmassa kotia etsivä koira. Muu pentue on vielä liian arka adoptio-ohjelmaan. Emo pentuineen löydettiin Carpen tarhan läheisyydestä. Mitrenin kylään johtavan vilkkaan ja ison tien varrella sijaitsee juhlapaikka, joka on viime keväästä asti ollut koronan takia tyhjänä. Tuon juhlapaikan pihaan emo oli synnyttänyt viisi pentua. Koska pennut ja emo olivat niin lähellä vilkasta tietä, Carmen otti koko perheen turvaan.

Aiemmin Lux asui samassa häkissä emon ja kolmen muun pennun kanssa. Lux on reippaampi muihin pentuihin verrattuna, vaikka myös alkuun vähän ujo ja katsoo mallia muista pennuista, jotka välttelevät häkkiin tulevia vieraita. Uteliaisuus kuitenkin voittaa ja Lux uskaltaa yksin käydä haistelemassa vieraita. Välillä Lux käy hakemassa rohkeutta kauempaa, mutta palaa aina uudelleen yksin ihmisten lähelle. Luxia saa käsitellä ja rapsutella. Rapsutusten jälkeen poika saakin selvästi lisää itsevarmuutta ja tuntuu rohkaistuvan. Lux on hyvin kiltin ja pehmeän oloinen pentu. Ajoittain jännittävissä tilanteissa Lux ei uskalla toimia ja se saattaa jäätyä paikalleen.

Luxille etsitään rauhallisesta ympäristöstä kotia, jossa ymmärretään ujon koiran sielunelämää ja josta löytyy kärsivällisyyttä ja pitkäjänteisyyttä edetä koiran ehdoilla pienin askelin. Reippaasta koirakaverista olisi varmasti iso apu Luxille, tosin lokakuun vierailun perusteella Luxia voisi myös harkita ainoaksi koiraksi, sillä Lux tulee reippaasti itsekseenkin tutustumaan vieraaseen ihmiseen. Tarhalla Luxin ei kuulla haukkuvan, mutta tämä käytös saattaa muuttua kotiutumisen myötä. Luxin arkuuden vuoksi, sitä ei ensisijaisesti sijoiteta lapsiperheeseen.

Lux on arviolta kooltaan n. 50-55cm ja painaa n. 18-20kg.

Päivitykset

5.2.2022
Lux saapui tänään vihdoinkin omaan kotiinsa Suomeen.

24.11.2021
Tänään Lux sai ilouutisia! Hänet on nimittäin varattu ja oma koti Suomessa odottaa.

5.11.2021
Aktiivimme tapasivat Luxin lokakuun Romanian reissulla. Vierailijan astuttua häkkiin, Lux tulee reippaasti kopista hakemaan nameja häntä heiluen. Lux antaa myös koskea, vaikka onkin selkeästi tottumaton kosketukseen. Hän vaikuttaa uteliaalta pojalta, joka on kiinnostunut ihmisistä. Lux on namien perään, joten hän olisi varmasti hyvin motivoitavissa herkuilla ja oppisi myös temppuja helposti. Vaikka namit maistuvatkin Luxille, hän on kiltti ja väistää, kun toinen koira rähähtää halutessaan tarjolla olevan namin itselleen. Lux on todella kaunis ja sopusuhtainen koira, joka reipastuu nopeasti vierailun aikana. Luxin olisikin aika päästä omaan kotiin harjoittelemaan kotikoiran elämää oman ihmisen kanssa.

19.8.2021
Lux aloitti kodinetsinnän adoptio-ohjelmassa.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Lux saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lux on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nancy Tahlfeldt

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.