Päivitetty 05.02.2022

Kodin saanut koira: MIRKA (nyk. Hertta)


Syntymäaika: 2019-2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
17.9.2021
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Mirka tuotiin tarhalle muutamia kuukausia sitten sterilointipäivänä, eikä omistaja koskaan tullut enää hakemaan koiraa takaisin. Mirka on tällä hetkellä arviolta 1,5-2 vuoden ikäinen. Adinan mukaan Mirka on energiapommi, joka tykkää leikkiä paljon. Aktiivimme tapasivat Mirkan tarhalla elokuussa ja kuvailevat häntä myös hyvin energiseksi ja leikkisäksi pikkukoiraksi. Mirka on reipas ja sosiaalinen nuori koira, joka on hyvin ihmisystävällinen. Mirka sopisi varmasti monenlaiseen kotiin ja ympäristöön. Tulevan kodin tulee kuitenkin tarjota Mirkalle paljon aktiviteetteja ja virikkeitä. Leikkikaveri olisi Mirkalle varmasti mieluinen juttu, mutta luonteensa puolesta Mirka voisi pärjätä myös ainoana koirana.

Mirka on vähän tanakan mallinen ja hänellä on barokkimalliset jalat, jotka eivät kuitenkaan vaivaa tällä hetkellä. Tulevan kodin on kuitenkin hyvä tiedostaa, että barokkijalkaisille koirille voi kehittyä herkemmin vanhemmalla iällä nivelrikkoa. Nivelapuaineet, sopiva paino, lihaksiston ylläpito ja seuranta ovat tärkeässä roolissa barokkijalkaisten koirien kohdalla. Mirkan tulevan kodin tuleekin sitoutua kiinnittämään erityistä huomiota näihin asioihin.

Mirka on arviolta kooltaan n. 30cm ja painaa n. 8-9kg.

Päivitykset

5.2.2022
Tänään pikkuinen Mirka saapui vihdoin omaan kotiinsa Suomeen ja sai sen kunniaksi uuden nimen Hertta.

13.11.2021
Mirka on nyt varattu ja oma koti odottaa Suomessa.

17.9.2021
Energinen Mirka aloitti kodinetsinnän Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Mirka saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mirka on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nancy Tahlfeldt

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.