Kodin saanut koira: BLANKA (nyk. Zira)

Syntymäaika: 5/2021
Sukupuoli: narttu
ei steriloitu
Sijainti: Romania (Luiza Mandru)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkuvaukseen adoptioprosessistammeoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

1.12.2021
Romaniassa, kylässä nimeltä Grădiştea, asuu hyväsydäminen ja loputtoman ahkera Luiza Mandru. Luiza on toiminut yli vuosikymmenen ajan aktiivisena, vapaaehtoisena eläinsuojelijana, laittaen apua tarvitsevat eläimet omien tarpeidensa edelle. Luiza ja hänen aviomiehensä Stefan pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 40 kerrallaan, joista noin puolet ovat yleensä pentuja ja puolet aikuisia. Osa koirista asuu sisätiloissa ja osa melko tilavilla, aidatuilla alueilla talon pihalla. Kulkurien adoptio-ohjelmaan tulevat kaikki Luizan koirat, jotka todennäköisimmin sopeutuvat kotikoiriksi Suomeen.

Eräänä elokuun päivänä kaksi naista olivat ajamassa autolla kotiin, kun toinen heistä huomasi pellolla ojassa pienen valkoisen koiranpennun, joka katsoi häntä mustilla silmillään liikahtamatta. Nainen olisi halunnut pysähtyä, mutta hänen seuralaisensa ei suostunut, koska tällä naisella oli jo ennestään useita koiria huolehdittavanaan. Nainen ei kuitenkaan voinut unohtaa pikkuisen koiran katsetta ja niinpä hän soitti Luizalle ja kertoi pennusta. Hän palasi erään toisen naisen kanssa paikalle, jossa oli nähnyt pennun ja siellä pentu oli edelleen, huonossa kunnossa, hyvin laihana ja janoisena, sikaripunkkien vaivaamana. Naiset ottivat pennun hoiviinsa ja toivat sen seuraavana päivänä Luizalle, koska eivät keksineet mitään muuta ratkaisua.

Blanka painoi löydettäessä elokuussa noin 2 kg, mikä on arviolta puolet siitä, mitä sen olisi kuulunut painaa. Luiza käytti tytön eläinlääkärillä, se pestiin ja vaurioitunut turkki ajeltiin ja se alkoi saada hoitoa demodexiin sekä ravitsevaa ruokaa. Blanka sai myös sisä- ja ulkoloishäädöt ja sille aloitettiin rokotusohjelma. Lokakuun loppupuolella aktiivimme tapasi Blankan tarhalla ja silloin Blanka oli jo toipunut ankeasta alkutaipaleestaan ja oli reipas koiraneiti. Se oli saanut uuden, pehmeän turkin ja oli muutenkin hyvinvoiva.

Tarhalla Blankalla on kaverinaan suurin piirtein samanikäisen katraan viisi pentua, joiden kanssa leikit sujuvat. Blanka on muiden pentujen kanssa on hyvin rohkea, mutta ollessaan yksin pihalla on vähän hämmentynyt uusista ihmisistä. Tyttö kiertelee kauempaa ja ihmettelee, mitä tilanteessa tulisi tehdä. Se käy pyörähtämässä pihalla olevassa koirankopissa – ilmeisesti hakeakseen sieltä turvaa. Blanka tulee lopulta syömään herkkuja kädestä ja sitten alkaakin jo häntä heilua. Kun se nostetaan takaisin toisten pentujen luokse, muuttuu se heti hyvin kiinnostuneeksi ihmisistä eli Blanka selkeästi tukeutuu toisiin pentuihin. Muiden pentujen vieressä Blanka ottaa rapsutuksia vastaan, haistelee ja tutkii ihmistä sekä innostuu ja alkaa hyppiä päin. Lopulta Blanka jo haukkuu ja itkee ihmisten huomion perään. Blanka ei kyllä jää huomaamatta, sillä tällä tytöllä on kimeä, vaativa haukku. Luiza ja Stefan kertovat Blankan olevan heidän seurassaan aivan hurmaava koiralapsi, hiukan rauhallisempi kuin samanikäiset kaverinsa, mutta kuitenkin energinen ja leikkisä.

Blanka on nyt noin 45 cm korkea ja kasvanee noin 55 cm korkeaksi, keskikoiseksi koiraksi. Blanka sopii monenlaiseen kotiin, kunhan kodissa ollaan valmiita kärsivällisesti rakentamaan luottamussuhdetta Blankan kanssa ja osataan koiralähtöisin menetelmin opastaa Blankaa kotikoiran taidoissa. Blanka haukkuu tarhalla paljon, joten kerrostalo ei liene sopivin asuinpaikka tytölle.

Päivitykset

26.2.2022
Blankan onnenpäivä koitti ja se pääsi matkustamaan omaan kotiin ikioman perheen luokse. Blankasta tuli uuden elämän myötä Zira. Onnea Zira ja perhe!

22.1.2022
Onnekas Blanka on varattu omaan kotiin Suomeen!

1.12.2021
Nuori kaunotar Blanka tepastelee adoptio-ohjelmaan toiveena ikioma koti.

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Blanka tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen ennen sterilointia.

Blanka saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Blanka on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Blankan asioita hoitaa Elisa Laitonen

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: