Kotia etsivä koira: KORKKI

Töpöhäntäinen pikku Korkki on kiinnostunut ja utelias, mutta hiukan muiden taustalla pysyttelevä pikkumies <3
Syntymäaika: 5/2023
Sukupuoli: Uros
Kastroidaan
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Kokoarvio: 30 cm/ 7 kg

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

28.5.2024

Carpe oon lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse: ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120–150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen aikana tarhan koiramäärä nousi, ollen tällä hetkellä jopa 190 koiraa

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi.

Suloinen töppöjalka Korkki Löytyi Carpen tarhan lähistöltä tämän vuoden alkupuolella. Korkki asustelee tarhan sisäpihalla isossa porukassa vapaana ja tulee muiden kanssa hyvin toimeen. Aktiivimme tapasivat Korkin huhtikuun reissulla ja tällöin se oli kovin kiinnostunut vieraista. Korkki pysyy vierellä ja on rennon oloinen vieraidenkin seurassa, ei säpsy, mutta on silti hiukan tottumaton ja pysyy muiden koirien taustalla, niitä hiukan väistellen. Se ottaa namit ja antaa rapsutella, mutte ei tule ensimmäisenä tyrkylle. Korkki on valloittava pieni mies, joka töpöhäntä heiluen pyytää lisää nameja itselleen <3

Korkille etsitään kotia perheestä, joka osaa ottaa huomioon sen pehmeyden ja jolla olisi jo hiukan koirakokemusta taustalla. Korkille olisi myös tärkeää, että kodista löytyisi jo entuudestaan reipas ja tasapainoinen koirakaveri, joka osaisi opastaa sitä kotikoiran tavoille. Korkilla ei ole kokemusta kotikoirana elämisestä ja kaikki meille normaalit asiat ovat sillle uusia ja jännittäviä. Korkki tuleekin tarvitsemaan kodiltaan paljon aikaa, kärsivällisyyttä ja tukea uudella ja jännittävällä matkallaan. Tulevan kodin tulee olla myös sitoutunut positiivisiin ja koiralähtöisiin kasvatusmenetelmiin.

Korkin pötkyläisen ja pitkäselkäisen rakenteen vuoksi tulevan kodin pitää sitoutua koiran painonhallintaan. Korkilla on myös lyhytjalkaisuuteen johtavista geeneistään johtuen ns barokit etujalat, joiden vuoksi painonhallinta, oikeanlainen liikunta, kehonhuolto  ja mahdollisesti esimerkiksi fysioterapia sekä säännölliset eläinlääkärin tarkastukset ovat erityisen tärkeitä. Korkin rakenne saattaa jossain vaiheessa sen elämää aiheuttaa esimerkiksi nivelrikkoa, selkäongelmia tai muita haasteita ja tulevan kodin tuleekin olla varautunut tähän.

Korkki on tällä hetkellä noin 30 cm korkea ja painaa noin 7 kg.

Päivitykset

28.5.2024

Suloinen Korkki tepastelee töppöjaloillaan Kulkurien adoptio-ohjelman etsimään itselleen kotia <3

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Tina Rekola

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: