Kotia etsivä koira: MAIYA

Lempeä Maya etsii koirakokenutta kotia, jossa tyttöä jo valmiiksi odottelisi reipas koirakaveri. Herkän tytön loppuelämän koti löytyy rauhalliselta alueelta, ymmärtävien ja välittävien ihmisten seurasta.
Syntymäaika: n. 2018
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romania (Ioana Bodea, Cosoba)
Kokoarvio: 50 cm / 20 kg

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.


Perustiedot ja tausta

1.5.2024

Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria säännöllisen palkkatyönsä ohessa.  Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jonka viimeistely on vielä kesken. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosobassa sijaitsevalla One Rescue Associationin koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien ja tekee työtä tällä saralla aina resurssiensa riittäessä. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Kaunis Maiya on ollut menneisyydessään jonkun koira. Se on elänyt kerrostalossa kotikoirana, mutta hylätty sitten jostakin syystä. Maiya ehti elää jonkin aikaa Mihailestin kunnallisella koiratarhalla, kunnes Ioana haki Maiyan siipiensä suojaan Cosobaan. Cosoban tarhalla Maiya on asunut nyt vuoden 2023 alusta lähtien. Maya asustelee tarhan klinikkatiloissa sisällä Bo-bon kanssa, ja pääsee myös ulkoilemaan tarhan pihalle.

Maiya on herkkä neiti, joka tarvitsee koirakokeneen kodin. Muutokset ovat Maiyalle vaikeita, ja se saattaakin ottaa takapakkia uuteen kotiin siirtyessään. Alkuvuodesta tarhalla vierailleet aktiivimme kuvailivat Maiyaa hieman ristiriitaisen oloiseksi koiraksi – Maiya oli ystävällisen ja uteliaan oloinen vieraita ihmisiä kohtaan, mutta se selkeästi jännitti tilannetta hyvin paljon. Maiya kävi kyllä hakemassa aktiiveiltamme rapsutuksia ja nameja, mutta oli silti varuillaan häntä koipien välissä, ja haukuskeli aluksi epävarmuushaukkuja. Jännitys saattoi kuitenkin suurilta osin johtua siitä, että aktiivimme tapasivat Maiyan sisätiloissa, jossa oli liukas kaakelilattia ja melko vähän tilaa. Maiya oli myös tässä vaiheessa ollut tarhalla vasta lyhyen aikaa, ja oli varmasti vielä hämmentynyt muutoksesta.

Nyttemmin, kun Maiya on ollut tarhalla jo pidempään, vaikuttaa se paljon rennommalta ja sosiaalisemmalta. Cosobassa usein vieraileva aktiivimme on tavannut Maiyaa tarhan pihalla useamman kerran, ja Maiya tuleekin reippaasti hänen luokseen tervehtimään ja hakemaan rapsutuksia. Maiyalla on ilmeisesti hieman taipumusta pitää Ioanan huomiota resurssina, jota puolustaa muilta koirilta. Vaikka vastaavaa käytöstä ei välttämättä kotioloissa esiinnykkään, on tämä hyvä ottaa huomioon.

Huhtikuussa tavatessa Maiya oli kuin eri tyttö – toki edelleen vaikea tausta ja epävarmuus sekä tottumattomuus on tärkeää muistaa. Maiya kohtasi aktiivit kovin rauhallisesti ja ystävällisesti sekä jäi pitkäksi aikaa siliteltäväksi. Aktiivimme kuvailevat Maiyaa yhdessä sanalla: kullanpala. Sitä hän todella on.

Herkälle Maiyalle etsitään rauhallista kotia, jossa voisi mahdollisesti olla valmiiksi reipas tukikoira auttamassa uuteen elämään sopeutumisessa. Mayaa ei luovuteta pikkulapsiperheeseen tai vilkkaalle kaupunkialueelle. Luonnollisesti tulevan kodin tulee olla sitoutunut lempeisiin ja koiralähtöisiin koulutusmenetelmiin ja antamaan Maiyalle paljon aikaa ja tukea kotiutumisessa.

Maiya on keskikokoinen koira, noin 50cm korkea ja arviolta parinkymmenen kilon painoinen. Ikää Maiyalla on arvion mukaan noin 5 vuotta.

Päivitykset

1.5.2024

Aktiivimme tapasivat vallan ihanan Maiya-tytön huhtikuun aktiivimatkalla, ja tyttö hurmasi jokaisen aktiivin lempeydellään ja vaatimattomuudellaan. Maiya tavattiin Cosoban tarhalla sisäpihalla. Heti tilaa muilta koirilta saatuaan Maiya hakeutuu reippaasti tassutellen ihmisen luokse. Tyttö kommunikoi muiden koirien kanssa, mutta väistää selvästi intensiivisiä ja vauhdikkaita koiria. Aktiivimme kuvailevat Maiyaa seuraavasti: “Rauhallinen ja kaikinpuolin ihan täydellinen tyttö. Häntä saa rapsutella miten vain ja tyttö silminnähden nauttii saamastaan huomiosta. Ihan täysi kullanpala!”.

Missä kummassa luuraa kultatyttö-Maiyan ikioma, rakastava, ihminen? <3

24.3.2024

Terveisia herkältä Maiya-tytöltä! <3

Maiya asustelee tällä hetkellä edelleen sisätiloissa, mutta Bobon sijaan asuttaa koppia ujon kunnalliselta tarhalta Ioanan hoiviin tulleen poikakoiran kanssa. Kaksikon yhteiselo sujuu mukavasti. Maiya ulkoilee ajoittain pihalla, kuten videolta näkyy. Pihalla kirmaileminen on tytöstä aivan ihanaa!

Lisätty muutama uusi kuva ja pari videota. Josko nyt tytölle löytyisi oma koti?

8.9.2023

Ihastuttava Maiya aloittaa oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa!

 

——————————————————————————————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Maiya saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Maiya on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Enni Rantala

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: