Päivitetty 12.03.2023

Kotia etsivä koira: BO-BO


Syntymäaika: n. 2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romania (Ioana Bodea, Cosoba)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.


Perustiedot ja tausta

12.3.2023

Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria säännöllisen palkkatyönsä ohessa.  Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jonka viimeistely on vielä kesken. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosobassa sijaitsevalla One Rescue Associationin koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien ja tekee työtä tällä saralla aina resurssiensa riittäessä. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Bo-bo vietti noin 1,5 vuotta julkisella koiratarhalla, josta Ioana pelasti sen loppuvuodesta 2022. Tällä hetkellä Bo-bo asustelee Cosoban klinikkatiloissa saman ikäisen tyttökoiran kanssa. Bo-bo on hieman varautunut vieraiden ihmisten kanssa, mutta Ioana on onnistunut voittamaan sen luottamuksen ja Bo-bo hakeutuukin Ioanan luokse silitettäväksi. Vieraan ihmisen kosketuksesta Bo-bo jännittyy, mutta se uskaltaa kuitenkin tulla syömään nameja kädestä varovasti. Aktiiviemme vierailun aikana Bo-bo käy välillä ottamassa omaa tilaa kopassaan ja tulee pienen tauon jälkeen takaisin hakemaan nameja. Bo-bo ei kuuleman mukaan juurikaan hauku tarhalla, mutta ruuan suhteen herra saattaa olla hieman komenteleva.

Bo-bo on arviolta 5 vuotias herra. Korkeutta Bo-bolta löytyy noin 55cm ja se painaa arviolta 25kg. Ulkonäöstä päätellen Bo-bossa lienee jotakin ajokoiraa, joten riistaviettiä voi löytyä. Bo-bo vaikuttaa tarhalla hieman apean oloiselta ja sen soisikin pääsevän omaan kotiinsa mahdollisimman pian. Bo-boa voisi piristää ja auttaa kotiutumisessa reipas koirakaveri. Bo-boa ei luovuteta metsästyskoiraperimänsä takia kerrostaloon.

 

Päivitykset

12.3.2023

Suloinen Bo-bo aloittaa oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa!

 


 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Bo-bo saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bo-bo on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Bo-bon yhteyshenkilönä toimii: Sanja Martikainen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.