Kotia etsivä koira: MARINJA (Suomessa)

Pehmeä Marinja etsii kotia, jossa olisi aiempaa kokemusta koirista sekä kosolti rakkautta ja huolenpitoa jaettavaksi. Marinja voisi sopia myös ainoaksi koiraksi.
Syntymäaika: 09/2022
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Suomessa (Vaasa)
Kokoarvio: n. 42 cm / 10 kg

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adotioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
29.4.2024

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Marinjan taustoista ei tiedetä – se on todennäköisesti yksi lukemattomista koirista, jotka on pentuna jätetty joko muovipussissa ojaan tai tarhan edustalle. Marinja on tarhalla ollut koirasosiaalinen, mutta jäänyt muiden koirien varjoon, eikä ole ensimmäisenä päsmäröimässä. Marinja myös alistui muille ja oli varovainen toisten koirien kanssa. Ihmisten kanssa Marinja vaikutti tottumattomalta, mutta haki kuitenkin kontaktia ja lopulta totesi rapsutuksetkin kivoiksi.

Marinja saapui 27.4. Suomeen kotihoitoon, jossa se nyt totuttelee kotikoiran elämään. Marinjan historiasta ja taustasta ei ole tietoa eikä sillä todennäköisesti ole mitään aiempaa kokemusta kotikoiran elämästä, kuten esimerkiksi hihnassa kävelystä, sisäsiisteydestä tai ylipäätään sisällä ihmisten kanssa asumisesta. Näitä taitoja Marinja hiljalleen opettelee hoitopaikassaan. Marinja tulee tarvitsemaan paljon aikaa, ymmärrystä, tukea ja positiiviseen vahvistamiseen perustuvaa koulutusta matkallaan kohti kotikoiran elämää. Tottumattomuuden vuoksi Marinjaa ei luovuteta ensimmäiseksi koiraksi eikä kovin vilkkaalle seudulle. Tasapainoisesta koirakaverista olisi varmasti hyötyä Marinjalle, mutta tyttö voisi sopia myös ainoaksi koiraksi.

 

Päivitykset

29.4.2024

Marinja saapui kotihoitoon Vaasaan omakotitaloon perheeseen, jossa on vanhempien lisäksi kolme lasta (16 v., 18 v. ja 21 v.) sekä narttukoira Varpu. Marinja oli aika jännittynyt luovutustilaisuudessa, mutta automatka sujui nukkuen ja samoin seuraavan päivän Marinja lepäsi matkaväsymystään pois. Ulkoiluvarusteet ovat Marinjalle ok ja pienellä iltaulkoilulla on käyty hoitopaikan takapihalla. Marinja kulki ulos omin jaloin  ja hieman jo nuuskuttelikin ulkona, mutta suurimmaksi osaksi vain istuskeli ja katseli maisemia. Marinja vaikuttaa lupaavalta kotikoiralta, joka ainakin näin alussa on kovasti on ihmisten perään. Ruoka ja vesikin on tytölle maistunut. Kokonaispainoa Marinjalla on hitusen liikaa eli pieni painonpudotus on hänelle paikallaan. Talouden toisen koiran kanssa sujuu hyvin – he suhtautuvat ystävällisen väliinpitämättömästi toisiinsa. Moikkaavat kyllä toisiaan ja Marinajsta huomaa, että katsoo esimerkkiä Varpulta, mutta enemmän ottaa kuitenkin tukea ihmisestä ja hakeutuu ihmisten seuraan. Koirat ovat tosin ovat olleet myös suurimman osan erillään, että Marinja saa kunnolla levätä. Hienosti kuitenkin antavat tilaa toisilleen ja kommunikoivat selkeästi keskenään

17.4.2024

Marinjaa lykästi ja hän sai mahdollisuuden saapua Suomeen kotihoitoon 27.4. jatkamaan ikioman kodoin etsintää. Päivitämme lisää kuulumisia Marinjasta tänne, kun hän asettunut kotihoitopaikkaansa ja näemme millainen tyttö sieltä kotioloista kuoriutuukaan.

7.4.2024

Marinja tavattiin maaliskuun tarhavierailulla. Todella kivan ja suloisen oloinen koira, mutta hän meinaa vaan jäädä hieman näkymättömäksi. Marinja on hyvin kohtelias ja konflikteja välttelevä muiden koirien kanssa. Marinja vaikuttaa rauhalliselta ja tasapainoiselta – haluaa tulla ihmisen luokse, mutta väistää muita innokkaampia koiria. Marinja antaa sekä tutun että vieraan ihmisen rapsuttaa sekä koskea ja nauttii kosketuksesra. Myös Marinjan käsittely kuten tassujen nostelu ja suun katsominen onnistuu hyvin. Marinja syö herkut kädestä, myliin otossa jännittyy ja meinaa tulla pieni paniikki. Marinja kuitenkin palautuu tilanteesta hyvin ja tulee heti uudestaan nostajan (tuttu ihminen) luokse ja vähän ajan päästä saa nostaa uudelleen syliin. Marinja viedään vierailun aikana myös sisätiloihin ajatuksena nähdä, että millainen Marinja on ilman muita koiria ympärillä päsmäröimässä. Sisällä Marinja on kuitenkin tosi jännittynyt ja jäätynyt eli selvästi sisätiloissa oleminen tytölle kovin jännittävä ja uusi juttu. Marinja palautuu myös sisätilojen testitilanteesta hyvin, kun mennään takaisin pihalle.

24.11.2023

Marinja tavattiin jälleen lokakuun reissulla. Hän on valtavan kaunis pieni tyttö – pienempi kuin aiempi arvio ja kokoarvio on nyt päivitetty perustietoihin. Marinja oli nyt ruusupensasalueella isossa laumassa, jossa väistää muita koiria ja tuntuu jäävän vähän jalkoihin. Marinja suhtatuu vieraisiin hyvin, ottaa nameja ja vieras saa rapsuttaakin – itse asiassa ihminen on Marinjan mielestä ihana ja tyttö suorastaan innostuu rapsutuksista. Vallan säälittää kun toiset koirat tunkevat rapsutettavaksi ja pehmeä Marinja joutuu väistämään. Marinja ei tukeudu muihin koiriin, väistää enemmin. Marinja voisi sopia ainoaksikin koiraksi tai sitten pieneen tasapainoiseen laumaan.

3.7.2023

Marinja tavattiin toukokuun tarhavierailulla. Marinja vaikuttaa ystävälliseltä koiralta. Se antaa koskea, mutta jähmettyy alkuun koskemisesta. Toisaalta Marinja myös nojaa rapsuttaessa kättä vasten, kun huomaa, että rapsutukset onkin ihan kiva juttu. Marinja tulee kivasti toimeen sisäpihan jengin kanssa, vaikka tavataankin vasta loppuillasta, jolloin monella koiralla alkaa olla jo hermo vähän kireällä. Marinja on hurjan herttaisen oloinen ja mukautuva koira, välttää konflikteja ja antaa hyvin tilaa muille. Missä on tämän ihanan ja siron kaunottaren loppuelämän koti?

30.3.2023

Marinja pääsi Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään loppuelämän kotia.

_____________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Marinja saapuu Romaniasta Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Marinja on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Marinjan  kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Laura Arala

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: