Kodin saanut: FURBY

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

10/2013

 

FURBY

* n. 2,5-vuotias

* uros

* kastroitu

* Suomessa

 

 

 

9.10.2013
Yhteistyökumppanimme Carmen Mandescu löysi Furbyn kadulta vajaa puoli vuotta sitten. Löydettäessä Furby oli hyvin laiha, täynnä punkkeja ja kirppuja. Kun mutainen ja takkuinen karva sai kyytiä, paljastui karvan alta myös useita haavoja ja ruhjeita, joiden uskotaan tulleen muiden koirien hampaisiin jäämisestä.

Pelastuttuaan Furby pääsi kunnon pesulle, se madotettiin ja testattiin tautien varalta.
Furby oli tulossa adoptio-ohjelmaamme jo aiemmin, mutta positiivisen sydänmato testituloksen vuoksi sen kodinetsiminen viivästyi. Nyt Furby on käynyt läpi sydänmato hoidot ja testattu negatiiviseksi. Nyt Furby saa siis aloittaa vihdoin kodin etsinnän!

Kokemuksistaan huolimatta Furby on luonteeltaan hyvin lempeä, avoin ja sosiaalinen. Se on hyvin ihmisrakas ja onkin innokkaasti jaloissa pyörimässä rapsutuksia odotellen. Furby rakastaa myös leikkimistä ja touhuaakin kaikkien samanhenkisien koirien kanssa tohkeissaan. Furby odottaa omaa kotiaan Onevet klinikan hoitolassa useiden kymmenien muiden koirien kanssa. Furby tulee toimeen yhtä lailla narttujen kuin urostenkin kanssa.

Furby on strategisilta mitoiltaan pienikokoinen, arviolta noin 8 kiloinen. Sen rotuperimässä voisi mahdollisesti olla ripaus havannankoiraa.

Furby tulee kotihoitoon Suomeen 11.10.2013. Furbya saa käydä katsomassa kotihoitopaikassa Hyvinkäällä sovitusti.

Furby luovutetaan EU-passeineen asianmukaisesti sirutettuna, rokotettuna, loishääädettynä, tautitestattuna.


11.10.2013

Furby saapui kotihoitoon Suomeen!

15.10.2013 Kuulumisia kotihoidosta
Furby eli “Fubu” on nyt ollut kotihoidossa luonani nelisen päivää.
Poika on ollut todella reipas alusta asti ja jo lentokentällä boxista ulos päästessään ei ollut moksiskaan, häntä heiluen pyrki moikkaamaan kaikkia ihmisiä. Automatka kotiin sujui todella mallikkaasti. Fubu hyppäsi itse autoon ja asettui vierelleni makailemaan. Kotihoitopaikassa vastassa olivat omat koirani Lily 7v. ja Martta 11v.. Olin suoraan sanottuna yllättynyt kuinka rauhallisesti neidot ottivat pojan vastaan ja kuinka hienosti Fubu otti tämän kaiken. Tässä ollaan nyt elelty rauhallisesti siitä asti.

Poika syö hienosti, vatsa toimii normaalisti. Ei myöskään stressannut kun joutui pesulle vaan kesti pesun ja föönauksen kuin mies. 😉 Pientä harjoittelua vaatii vielä tämä sisäsiisteys, tosin nyt ei ole enää kahteen päivään tullut hätiä sisään. Furb on todella leikkisä poika, jonka käsittelyssä pehmolelut saavat kyytiä 😉

Vieraat Furby ottaa hienosti vastaan. Joitakin miehiä tuntuu arastelevan ihan pikkuisen. Toisten koirien kohtaaminen sujuu hienosti, häntä heiluen mennään kaikkia moikkaamaan.

Kaiken kaikkiaan aivan rakastettava pikkumies! <3


24.10.2013
Furby on varattu omaan kotiinsa!

2.11.2013
Furby on tänään kotiutunut omaan kotiinsa.

 

 

Varaajana toimi Nelli

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: