Päivitetty 14.03.2023

Kotia etsivä koira: VERNERI


Syntymäaika: 2021
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea, Cosoba)
kastroitu

 

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
12.3.
2023

Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria säännöllisen palkkatyönsä ohessa.  Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jonka viimeistely on vielä kesken. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosobassa sijaitsevalla One Rescue Associationin koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien ja tekee työtä tällä saralla aina resurssiensa riittäessä. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Vihtori & Verneri tuotiin Cosoban tarhalle erään paikallisen naisen toimesta. Nainen oli löytänyt heidät eräältä läheiseltä hylätyltä pihamaalta 10 muun koiran kanssa. Nainen toi kaikki koirat mukanaan Cosoban sterilointipäivään, sillä koirat piti steriloida ja kastroida. Ioana Bodea lupasi huolehtia kahdesta koirasta ja otti ne siipiensä suojaan. Nämä kaksi onnekasta olivat Vihtori ja Verneri.

Uudet tulokkaat olivat ensimmäiset viikot kovin peloissaan sekä sisäänpäin sulkeutuneita, eikä ihmekään, pojat ovat mahtaneet olla kovin hämmentyneitä uusista asuinkuvioista. Heidän taustastaan mitään tietämättä on mahdollista, etteivät he ole olleet omistettuja koiria lainkaan.

Pikkuhiljaa ajan kanssa heistä on kuitenkin kuoriutunut uteliaan kiinnostuneita ympäristöstään sekä ihmisistä. He tulevat jo Ioanan luo ja antavat koskea ja rapsuttaa, ja reipastuvat edelleen kokoajan. Rauhallinen kotiympäristö ja rutiinit ovatkin sitä, mitä tämä kaksikko tarvitsee. Alun arkuus tulee varmasti olemaan asia,  johon pojat kaipaavat tukea sekä sitä, että heille annetaan aikaa tutustua rauhassa uuteen elämään. Onneksi heillä on toisensa!

Vernerin kuullaan haukkuvan jonkin verran. Vaikka tämä voi olla stressiperäistä ja helpottaa Suomeen tulon sekä kotiutumisen jälkeen kun stressitasot ovat laskeneet, on etsinnässä silti koti, joka ymmärtää koiran taipumuksen haukkumiseen ja jossa poika myös saisi halutessaan käyttää ääntään.

Verneri adoptoidaan vain Vihtorin kanssa yhteiseen kotiin.

Verneri on noin 35cm ja painaa 8kg.

Päivitykset

12.3.2023

Aktiivimme tapasivat pojat tarhamatkallaan Cosobassa helmikuussa, jossa he asuvat sisätiloissa keskenään. Pojat ottavat kivasti vieraat vastaan ja innostuvat heille tutusta Ioanasta. Verneri hyppelehtii turvapaikassaan kopassa ja tarkkailee vieraita sieltä. Namit selkeästi kiinnostavat häntä ja hän syökin niitä suoraan kädestä ja tulee etsimään niitä myös lattialta kun niitä siihen heitetään. Rapsutuksista vähän hämmentyy aluksi ja taaempaa koskiessa selvästi jännittyy, mutta lopussa pyytääkin niitä jo lisää haromalla tassullaan ilmaa. Verneri on siis selvästi jo avoimempi kuin tarhalle tullessaan, ja innostuukin kun häntä puhutellaan ja hänelle lässytetään. Söpö pikku touhutoope! Ioana kertoo, että molemmat pojat haukkuvat paljon huoneessaan oven ollessa kiinni.

Lisätty kuvia ja video Verneristä.

6.2.2023

Lisätty kuva ja video Verneristä.

1.10.2023
Verneri aloitti oman kodin etsinnän yhdessä Vihtorin kanssa Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Verneri saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Verneri on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteydenotot: Anni Veijola 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.