Päivitetty 14.03.2023

Kotia etsivä koira: VIHTORI


Syntymäaika: 2021
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea, Cosoba)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
12.3.2023

Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria säännöllisen palkkatyönsä ohessa.  Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jonka viimeistely on vielä kesken. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosobassa sijaitsevalla One Rescue Associationin koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien ja tekee työtä tällä saralla aina resurssiensa riittäessä. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Vihtori & Verneri tuotiin Cosoban tarhalle erään paikallisen naisen toimesta. Nainen oli löytänyt heidät eräältä läheiseltä hylätyltä pihamaalta 10 muun koiran kanssa. Nainen toi kaikki koirat mukanaan Cosoban sterilointipäivään, sillä koirat piti steriloida ja kastroida. Ioana Bodea lupasi huolehtia kahdesta koirasta ja otti ne siipiensä suojaan. Nämä kaksi onnekasta olivat Vihtori ja Verneri.

Uudet tulokkaat olivat ensimmäiset viikot kovin peloissaan sekä sisäänpäin sulkeutuneita, eikä ihmekään, pojat ovat mahtaneet olla kovin hämmentyneitä uusista asuinkuvioista. Heidän taustastaan mitään tietämättä on mahdollista, etteivät he ole olleet omistettuja koiria lainkaan.

Pikkuhiljaa kuitenkin ajan kanssa heistä on kuoriutunut uteliaan kiinnostuneita ympäristöstään sekä ihmisistä. He tulevat jo Ioanan luo ja antavat koskea ja rapsuttaa, ja reipastuvat edelleen kokoajan. Rauhallinen kotiympäristö ja rutiinit ovatkin sitä, mitä tämä kaksikko tarvitsee. Alun arkuus tulee varmasti olemaan asia,  johon pojat kaipaavat tukea sekä sitä, että heille annetaan aikaa tutustua rauhassa uuteen elämään. Onneksi heillä on toisensa!

Vihtori on sokea, ja tämä saattaa vaikuttaa hänen elämäänsä sekä kotiutumiseensa jollain tapaa. Lähtökohtaisesti koirat pärjäävät mainiosti ilman näkökykyä mutta tämä tulee toki huomioida tietyissä arjen asioissa. Tuttu ja vakaa ympäristö auttaa koiraa sopeutumaan ja sokea koira voi olla vielä normaalimpaa säikympi esimerkiksi äkkinäisille liikkeille tai äänille. Siksi pienten lasten perheeseen tätä kaksikkoa ei luovuteta. Vihtori ei pienen koonsa ja sokeutensa vuoksi ole myöskään ideaali kaveri esimerkiksi vaikeakulkuiseen maastoon patikointikaveriksi, tai vilkkaalle kaupunkialueelle citykoiraksi. Sokea koira voi elää täysipainoista normaalin koiran elämää, kunhan tietyt seikat otetaan arjessa huomioon.

Vihtorin kuullaan haukkuvan paljon. Vaikka tämä voi olla stressiperäistä ja helpottaa Suomeen tulon sekä kotiutumisen jälkeen kun stressitasot ovat laskeneet, on etsinnässä silti koti, joka ymmärtää koiran taipumuksen haukkumiseen ja jossa poika myös saisi halutessaan käyttää ääntään.

Vihtori adoptoidaan vain Vernerin kanssa yhteiseen kotiin.

Vihtori on noin 35cm ja painaa 8kg.

Päivitykset

12.3.2023

Aktiivimme tapasivat pojat tarhamatkallaan Cosobassa helmikuussa, jossa he asuvat sisätiloissa keskenään. Pojat ottavat kivasti vieraat vastaan ja innostuvat heille tutusta Ioanasta. Vihtoria aktiivit kuvailevat varsinaiseksi hamsteriksi, hamuaa suunsa täydeltä nappuloita ja käy sitten tyhjentämässä ne petiinsä. Liukas lattia on selvästi Vihtorille hieman epämiellyttävä, sillä se luistaa tassujen alla ja saa pojan liukastelemaan ympäriinsä. Vihtori tulee avoimesti tutustumaan tulijoihin ja ottaa nameja kädestä. Haistelee kiinnostuneena aktiivien hanskoja ja antaa pienen alkujännityksen jälkeen heidän myös rapsutella itseään. Lopulta myös hän pyytää jo rapsutuksia ihan oma-aloitteisesti kääntämällä ja tarjoamalla selkäänsä. Vihtori on siis reipastunut huomattavasti siitä, kun hän tarhalle saapui!

Lisätty kuvia ja video Vihtorista.

8.2.2023

Lisätty video Vihtorista.

1.10.2023
Vihtori aloitti oman kodin etsinnän yhdessä Vernerin kanssa Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Vihtori saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Vihtori on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteydenotot: Anni Veijola 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.