Kotia etsivä koira: DANCER

Upea, iso ja iloinen Dancer etsii loppuelämän tanssikaveria.
Syntymäaika: 2019
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea)
Kokoarvio:65 cm/35 kg

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
17.7.2024

Ioana Bodea on yksi Kulkureiden yhteistyökumppaneista Romaniassa. Ioana on ruokkinut kaduilla eläviä koiria ja kissoja koko elämänsä ajan. Hän on perheellinen, työssäkäyvä nainen ,mutta kaiken sen ajan mikä ei mene palkkatyöhön hänet löytää eläinten parista. Eläinlääkäri Adina Vladutin Ioana on tuntenut yli 20 vuotta ja vuonna 2013 he yhdistivät voimansa ja ryhtyivät steriloimaan ja auttamaan kodittomia koiria entistä enemmän, ottaen koiria turvaan kaduilta Dr. Adinan perustamalle tarhalle. Tästä lähtien Ioana on toiminut oman päivätyönsä ohella vapaaehtoistyöntekijänä ensin Onevetin koiratarhalla Bukarestissa ja nyt myöhemmin Cosobassa sijaitsevalla koiratarhalla, jota ylläpitää Dr. Adina Vladutin perustama yhdistys One Rescue Association.

Ioanan hoivissa, hänen oman talon yhteydessä olevalla pientarhalla, joka kulkee nimellä Oana’s Land of Trust asustaa valloittava Dancer. Dancer löydettiin kadulta, 18.6.2021, katkaistu ketju kaulan ympärillä. Löytöhetkestä löytyy video alta.

Ioana otti Dancerin omalle pientarhalleen kun Cosoban tarha oli täynnä ja Dancer asuu nyt yksinään yhdessä pihan häkissä, mutta on pihalla usein yhdessä eräiden Lia ja King nimisten koirien kanssa. Dancer tulee toimeen muiden koirien kanssa, mutta osaa kertoa mielipiteensä jos muut koirat yrittävät pomottaa tai jotenkin muuten dominoida. Nykyään sillä on myös ollut jonkin verran haasteita muiden uroskoirien kanssa, mutta narttujen kanssa Dancer tulee hyvin juttuun.

Ioanan mukaan Dancer on erittäin hyvä ihmisten kanssa ja hän haluaakin olla ihmisen kanssa mahdollisimman paljon. Alkuun Dancer lähestyy vieraita ihmisiä hieman varoen mikä onkin varsin normaalia koiramaista käytöstä, mutta pian kun ihminen on todettu kivaksi alkaakin iloinen ja tanssiva meininki.

Dancer on avoin, sosiaalinen ja leikkisä koira, joka tarvitsee aktiivisen omistajan, joka jaksaa ja haluaa touhuta koiran kanssa. Dancer etsii itselleen koiralähtoisesti ajattelevaa kotia jossa ollaan valmiita tukemaan pojan matkaa kotikoiraksi positiivisesti vahvistamalla. Dancer varmasti nauttisi jostain kivasta harrastuksesta oman ihmisensä kanssa.

Dancer on isokokoinen ja riehakaskin koirapoika, ensisijaisesti etsimme hänelle kotia jossa ole aivan pieniä lapsia. Myös pieni kerrostaloasunto ei välttämättä ole näin isolle koiralle se parhain vaihtoehto. Dancer on etsinyt hämmästyttävästi omaa kotiaan yli kolmen vuoden ajan, mikä on aivan ihme, sillä hän on todella ihana iso velikulta!

Kokoa Dancerilla on noin 65 cm ja 35 kg.

Päivitykset

17.7.2024
Saimme pitkästä aikaa kuulumisia Dancerilta. Hänellä sujuu Ioanan omalla pikkutarhalla aivan hyvin, tai no niin hyvin kuin nyt koiratarhalla voi sujua. Dancer on edelleen iloinen, aktiivinen, avoin ja ihmisrakas koira, joka pärjäisi varmasti hyvin ainoanakin koirana, mutta sopisi myös narttukoiran kanssa samaan talouteen.

Lisätty uusia videoita Dancerista.

9.5.2023
Dancer on etsinyt omaa kotia jo kahden vuoden ajan, ilman että kukaan on ollut siitä kiinnostunut. Me emme voi käsittää missä on tämän ihmisrakkaan, innokkaan ja hellyyttävän pojan oma koti.

6.10.2022
Saimme kuulumisia Dancerilta! Dancer voi hyvin, on elämäniloinen ja reipas tyyppi. Ioanan mukaan Dancer on aika tarkka ruuastaan, eli ruoka on sille resurssi jota se vartioi tarkasti. Dancerilla on ollut ongelmia urosten kanssa, ei oikein tule juttuun, pihalla kun on vapaana juoksentelee tyttökaverin kanssa ja he tulevatkin mainiosti toimeen. Myös pentujen kanssa Dancer osaa olla hienosti. Muutoin Dancerilla menee kivasti, energiaa on paljon ja osittain purkaa sitä hyppimällä kuin kenguru. 

12.6.2022
Lisätty kuva ja videoita. Missä ihmeessä on tämän iloisen tyypin ikioma koti?

25.1.2022
Veikeästä Dancerista lisätty uusi video.

5.11.2021
Aktiivimme tapasivat lokakuisella matkallaan myös Dancerin. Dancer mitattiin 65 cm korkeaksi ja painoarvio nyt noin 35 kg. Dancer on solakkarakenteinen, mutta ei kuitenkaan laiha.

Dancer on energinen ja hyppii paljon ja on leikkisä nuori koira. Enemmän ihmisten perään kuin herkkujen. Ei syö yhtäkään namia vierailun aikana aktiivien käsistä, vaikka ottaakin niitä välillä suuhun. Dancer lähestyy aktiiveja avoimesti, mutta omat tutut ihmiset, Ioana ja miehensä, kiinnostaa enemmän kuin aktiivit. Heidän kanssaan Dancer on täysin rento ja heihin selvästi kovin kiintynyt.

Dancer tarvitsee aktiivisen kodin, tuolla koolla ja energiatasolla sen pitäisi päästä juoksemaan ja liikkumaan riittävästi. Kaikinpuolin oikein hurmaava tyyppi! Lisätty kuvia ja video.

14.7.2021
Dancer aloitti oman kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Salla Honkapää

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: