Päivitetty 13.12.2017

Kodin saanut koira: SAMRA


Syntymäaika: Noin 4/2017
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Steriloidaan

 

Perustiedot ja taustat:
19.10.2017
Carpen yhdistyksen on perustanut vuoden 2016 keväällä Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani Carmen Mandescu. Carmen on aiemmin toiminut Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka on ollut Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 saakka ja josta monet Kulkurien kautta Suomesta kodin löytäneet koirat ovat alunperin lähtöisin. Carmen Mandescu on pitkän linjan eläinsuojelija Bukarestista. Hän käyttää lähes kaiken palkkatyöstään ylijäävän ajan ja rahan kodittomien koirien auttamiseen. Carmenilla on takanaan jo yli kymmenen vuoden kokemus eläinsuojelusta Romaniassa ja hän on yleisesti hyvin pidetty ja verkostoitunut henkilö. Carmen on äärimmäisen ahkera ja tunnollinen ja hänen kanssaan on helppo keskustella eläinsuojelullisista asioista.

Kulkurien aktiivi Veera on jo muutaman vuoden ajan asunut Romaniassa ja on ollut tärkeä apu ja tuki Carmenin lisäksi myös usealle muulle romanialaiselle eläinsuojelijalle. Veeran osallistuessa Rosiorin sterilointipäivälle juhannuksena 2017 hän haki toisen henkilön kanssa muutamia koiria steriloitavaksi erään tehtaan pihalta ja huomasi paikalla olevan myös kuusi huonokuntoista pentua. Veera otti pennut autoonsa ajatuksella, että ainakin nämä saisivat armollisen eutanasian mikäli vaikuttaa siltä, että pikkuiset ovat jo avun tavoittelemattomissa. Pennuille todettiin parvo ja kaksi niistä lopetettiin eläinsuojelullisista syistä jo samana päivänä. Kolme pennuista jaksoivat hetken taistella mutta matkasivat sitten sateenkaarisillalle. Jäljelle jäi Samra.

Samra sai intensiivista hoitoa ja useita pistoksia päivittäin. Eläinklinikalla ollessaan Samra alkoi vetäytyä kuoreensa ikävältä tuntuvan hoidon seuraksena mutta siitä päivästä lähtien, kun Samra pääsi muuttamaan Carpen tarhalle, se rohkastui ja reipastui. Vielä Samraa hieman jännittää uudet ihmiset mutta tyttö on utelias ja kiinnostunut ja tulee hetken päästä tekemään tuttavuutta häntä ujosti vispaten. Tällä hetkellä vaikuttaa hieman alistuvalta ja herkältä tytöltä mutta reipastuu melko nopeasti kun ihminen voittaa Samran luottamuksen.

Tällä hetkellä Samra tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa, eikä kiinnitä paljon huomiota Carpen tarhalla pyöriviin kissoihin. Jännittäville asioille (kuten tarhalla asuvalle isolle koiralle) haukkuu aluksi mutta muuten ei vaikuta kovin haukkuvalta tyypiltä. Samra on iloinen, touhukas ja hyvätuulinen pentu.

Samran ikä on tällä hetkellä noin 5-6kk ja kooltaan se on noin 45cm/12kg. Arviolta Samra kasvaa keskikokoiseksi aikuiseksi, eli suunnilleen 50-55cm korkeaksi.

Nykytilanne:
25.11.2017
Samra lensi Suomeen ja Helsinki-Vantaan lentokentältä matka jatkui yhdessä oman perheensä kanssa kotiin.

7.11.2017
Samra varattiin tänään omaan kotiin, jonne pääsee matkaamaan heti kun on siihen valmis ja lentopaikka vahvistuu.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkistemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Samra tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu hautessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuitti vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöön) ennen sterilointia.

Samra saapuu Suomeen steriloituna (mikäli ikä tämän sallii), asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Samra on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasti sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Samran yhteyshenkilö on Mia Takolander

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.