Kodin saanut koira: SAMRA (Suomessa)

Syntymäaika: Noin 4/2017
Sukupuoli: Narttu
Steriloitu
Sijainti: Suomessa (Tuusula)
Kokoarvio:cm/kg

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja taustat:
12.6.2024
Carpen tarha, lähellä romanialaista Mitrenin kylää on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun ja Kulkurien yhteinen projekti, joka on rahoitettu pääosin lahjoitusvaroin. Carpe on tällä hetkellä noin sadan kodittoman koiran ja kissan tarha, joista pitää huolta tarhalla asuva romanialainen pariskunta. Tarhalla eläimille pyritään järjestämään mahdollisimman hyvät elinolot niiden odottaessa kodin löytymistä tai vaikka kotia ei löytyisikään. Tarhan yhteinen rakennusprojekti alkoi toukokuussa 2016 ja jatkui kolme vuotta päättyen elokuussa 2019. Kulkurien ja Carmenin yhteistyö jatkuu eri muodoissaan muun muassa valistustyön sekä sterilointityön merkeissä. Carmen jatkaa muiden tukijoidensa kanssa tarhan varustamista ja tällä hetkellä on ajankohtaista sähköjen saaminen tarhalle.

Kulkurien aktiivi Veera on jo muutaman vuoden ajan asunut Romaniassa ja on ollut tärkeä apu ja tuki Carmenin lisäksi myös usealle muulle romanialaiselle eläinsuojelijalle. Veeran osallistuessa Rosiorin sterilointipäivälle juhannuksena 2017 hän haki toisen henkilön kanssa muutamia koiria steriloitavaksi erään tehtaan pihalta ja huomasi paikalla olevan myös kuusi huonokuntoista pentua. Veera otti pennut autoonsa ajatuksella, että ainakin nämä saisivat armollisen eutanasian mikäli vaikuttaa siltä, että pikkuiset ovat jo avun tavoittelemattomissa. Pennuille todettiin parvo ja kaksi niistä lopetettiin eläinsuojelullisista syistä jo samana päivänä. Kolme pennuista jaksoivat hetken taistella mutta matkasivat sitten sateenkaarisillalle. Jäljelle jäi Samra.

Samra sai intensiivista hoitoa ja useita pistoksia päivittäin. Eläinklinikalla ollessaan Samra alkoi vetäytyä kuoreensa ikävältä tuntuvan hoidon seuraksena mutta siitä päivästä lähtien, kun Samra pääsi muuttamaan Carpen tarhalle, se rohkastui ja reipastui. Vielä Samraa hieman jännittää uudet ihmiset mutta tyttö on utelias ja kiinnostunut ja tulee hetken päästä tekemään tuttavuutta häntä ujosti vispaten. Tällä hetkellä vaikuttaa hieman alistuvalta ja herkältä tytöltä mutta reipastuu melko nopeasti kun ihminen voittaa Samran luottamuksen.

Samra palaa kotia etsiväksi koiraksi oltuaan kotona melkein kuusi vuotta. Samran perheessä on tapahtunut muutoksia, ja Samran on ollut vaikea sopeutua niihin. Samra on tottunut asumaan kerros- ja rivitalossa rauhallisella alueella. Samra rakastaa ja luottaa hyvin omaan ihmiseensä ja hakeutuu mielellään ihmisen lähelle nukkumaan ja oleilemaan. Uusia ihmisiä jännittää aluksi, mutta tutusminen onnistuu rauhassa edeten. Myös kovat äänet ja uudet asiat saattavat jännittää Samraa. 

Lenkkeily sujuu Samran kanssa hyvin rauhallisella ja tutulla alueella. Samra on peruskoulutettu ja osaa muutamia peruskäskyjä, kuten istu. Hoitotoimenpiteet sujuu ihan hyvin. Kynsiä on entisessä kodissa onnistuneesti hiottu, nykyään kotihoidossa sujuu jo leikkaaminenkin rennosti koiraa kuunnellen. Samra on tottunut olemaan yksin päivittäin noin 6-7 tuntia ja sen ajan se yleensä lepäilee rauhassa.

Ennen kotihoitopaikkaan siirtymistä, elokuussa 2023, Samra kävi eläinlääkärissä ja siltä otettiin verikokeet ja röntgen kuvat kipuepäilyjen vuoksi. Lääkärissä todettiin, että selässä on spondyloosimuutosta, viimeinen lannenikama on hieman lyhyempi muihin verrattuna sekä molemmat lonkat ovat hieman matalat, vasen lonkka myös hieman löysä, molemmissa lonkissa nivelrikko muutoksia. Olat tutkittiin myös, niissä oli mahdollisesti alkavaa nivelrikko muutosta. Samra sai loppueläman kestävän kipulääkityksen. Tulevan kodin tulee olla valmis hoitamaan Samran terveyden tilaa sen edellyttämällä tavalla ja seuraamaan tilannetta eläinlääkärin kanssa. 

Samra etsii uutta kotia rauhalliselta asuinalueelta taajaman ulkopuolelta aikuisperheestä tai perheestä, jossa lapset ovat jo isompia. Samralle olisi hyvä olla uudessa kodissa koirakaveri tai -kavereita. Uuden omistajan toivomme omaavan koiran lukutaitoa ja ymmärrystä herkän koiran sielun elämää kohtaan.

Kooltaan Samra on reilu 50 cm korkea ja 22,7 kg.

Päivitykset:

16.7.2024
Samra on nyt virallisesti kotona <3

1.7.2024
Onnekas Samra saa jäädä kotihoitajan lähipiiriin tuttujen ihmisten ja tuttujen koirakavereiden luokse loppuelämäkseen <3

12.6.2024

Samralta taas terveisiä! Kotihoidossa edelleen etsimässä sitä loppuelämän ymmärtäväistä omaa kotia.

Samra on edistynyt hienosti viime aikoina kynsien leikkaamisessa. Ennen kynsiä hiottiin, kun leikkaus oli vallan ikävää, mutta nyt homma hoituu tuosta noin vain sohvalla rauhassa pötkötellen.

Kotihoitaja on myös huomannut, että Samralle koirakaverit todella tärkeitä tukena etenkin ulkoiluissa ja näin ollen Samra toivookin uudessa kodissa olevan sosiaalinen koirakaveri, miksei useampikin. Näin ulkoilutkin sujuvat helpommin ja mikäs sen hauskempaa kuin touhuta vaikka omalla pihalla ystävän kanssa.

Eläinlääkärissäkin käyty ja kaikki tuntuu olevan ennallaan, veriarvotkin kunnossa.

 

15.4.2024

Samralla ollut pitkään käynnissä adoptioprosessi, mutta lopulta päädyttiin siihen, että Samra tarvitsisi vielä rauhallisemman asuinympäristön ulkoilujännityksen vuoksi ja jatkaa näinollen oman kodin etsintää. Tästä johtuen etsimmekin Samralle nyt omaa perhettä, joka asuisi taajaman ulkopuolella, hyvin rauhallisella asuinalueella ilman suuria liikennemääriä.

Samralle rutiinit ovat tärkeitä, joten viivästys totutuista ulkoilukäynneistä ilman välipissatusta on saattanut aiheuttaa vahingon, joskin neitimäisellä tarkkuudella pissa-alustan päälle.

Onhan tuo Samra vaan valloittava neiti edelleen! Kun hän on löytänyt oman turvallisen ihmisen on ihanaa nukkua vierekkäin ja nauttia rauhallisista aamuista. Edelleen tuntuu kaikki Samran kanssa tekemisissä olevat ihmiset ihastuvan tähän iloiseen ja läheisyydestä nauttivaan kaunokaiseen. Kuten huhtikuun videolta näkyykin, on Samra myös innoissaan lähdössä aina ulkoilemaan, vaikka liika liikenne ulkona jännittääkin, joten myös pihakaverin tytöstä saisi varmasti.

20.12.2023

Pian on joulu, eikä omaa rakastavaa kotia vieläkään ole löytynyt iloiselle ja ihmisrakkaalle Samralle. Kotihoitopaikassa toki oikein hyvää huolta hänestä pidetään, mutta olisihan se loppuelämän koti jo tällekin kaunokaiselle aivan ihana uutinen.

Kotihoidossa sujuu oikein hyvin ja ulkoilutkin ovat helpottuneet huomattavasti, päiväsaikaankin voi jo kävelyillä hyvin käydä. Ja voi niitä leikkihetkiä ihmisen kanssa, Samrahan aivan väkkäränä leikkii innoissaan saamastaan huomiosta ja yhteisistä touhuista. Hänestä saa kyllä ystävän moneen touhuun, kaikessa kun on kiva olla mukana ja ihmetellä ihmisten puuhia. Jos posti jää epähuomiossa luukkuun turhan pitkäksi aikaa, hoitaa Samra kyllä senkin homman ja kuljettelee omaan petiinsä talteen. Eihän sitä sovi jättää asioita puolitiehen sentään.

Samra saa säännöllisesti edullisia librela-pistoksia nivelrikkoon, josta on ollut valtava hyöty. Kivut ovat selvästi jääneet taka-alalle ja elämästä voi nauttia juuri, kuten koiran kuuluukin. Nivelrikko on aika yleinen vaiva koirilla, kuten ihmisilläkin, mutta muutenhan Samra on vallan terve neitokainen ja aivan valmiina uusiin seikkailuihin tulevan ikioman perheensä kanssa.

Lisätty kuvia ja videoita.

29.9.2023

Samra etsii edelleen sitä oikeaa omaa kotiaan kotihoidosta käsin. Mistä löytyisi tälle valloittavalle neitokaiselle se oma perhe?

Samran kotihoitopaikasta kerrotaan, että Samra on aivan ihastuttava, ystävällinen ja helppo koira kaikkine hassutuksineen ja touhuineen. Ulkoilun kanssa edelleen vilkkaisiin aikoihin jännittävää ja parasta onkin päästä ulos hiljaisina aikoina. Silloin on Samran mielestä ihana tutkia uusia reittejä ja hajuja. Ulos hän on joka kerta lähdössä innoissaan, mutta liian jännittävässä tilanteessa kääntyy pissalla käynnin jälkeen pian takaisin kotiin, joka on selvästi Samran turvapaikka.

Sisällä on ihana leikkiä, hömpötellä ja herkutella yhdessä kotihoitajan kanssa vaikkapa pizzalla. Oma ihminen on Samralle selvästi todella tärkeä.

Samralla on nyt säännöllinen kipulääkitys, jonka vaste on ollut hyvä. Samra on rauhallisempi ja sopeutuvaisempi, kun kivut ovat hallinnassa. Ymmärrettävästi kivut vähentävät kärsivällisyyttä myös koirilla. Kipulääkkeen ansiosta myös tarve puolustautua voimakkaasti on vähentynyt ja reaktiivisuus laskenut. Samran hyvät puolet pääsevät oikeuksiinsa ja elämästä tämä koira todella osaa nauttia.

13.9.2023

Saimme kotihoitopaikasta Samran kuulumisia. Samraa kuvaillaan rauhalliseksi ja kiltiksi ihmisen ystäväksi. Kotikoiran tavat alkavatkin olla jo hyvin hallussa. Edes kerrostalon äänet eivät häntä kotona kauheasti häiritse, toki postille ja oven kolahdukselle saattaa haukahtaa. Lempipaikka kotona on sohvalla vieressä ja ruoanlaittoon hänestä saa varmasti kaverin. Leikkiminen pehmoleluilla on mukavaa ajanvietettä ja Samra hakeekin ihmisestä vetokaveria leikkeihin.

Yksinolo sujuu edelleen hyvin ja kotiin saapuva saakin iloisen vastaanoton hännänheilutuksien saattelemana. Kynsiä saa rauhallisesti viilailla, mutta kynsisakset eivät vielä herätä luottamusta. Muuten hoitotoimenpiteet sujuvat mutkattomasti, ulkovarusteet saadaan hyvin päälle, turkkia saa harjailla ja korvat sekä hampaat tarkastaa. Rutiinit ovat Samralle selvästi tärkeitä, hän tietääkin tarkkaan milloin on ruoka-aika tai aika herätä ja osaa tämän myös näyttää.

Ulkoilu vilkkaaseen aikaan on turhan jännittävää ja tällöin Samra haluaakin vain pikaisesti takaisin kodin rauhaan. Varmasti tästäkin syystä sisäsiisteys ei vielä täysin onnistu, vaikka myös ulos Samra asioitaan tekee. Rauhalliseen aikaan, rauhallisella paikalla, kuten metsässä, ulkoilu sujuu paremmin ja koiraseura on osoittautunut tässä tärkeäksi tueksi. Koirakaverien kanssa ulkoilu onkin ollut paljon helpompaa ja mukavampaa Samralle. Koirien ohituksetkin kävelyllä sujuvat hyvin, Samra ei huomioi vieraita koiria lainkaan. Myös vieraat ihmiset ovat jännittäviä, joten tutustuminen on hyvä tehdä rauhassa ajan kanssa.

Samrasta saisikin varmasti verrattoman ystävän niin sohvannurkkaan käpertymään, kodin touhuihin kuin rauhallisiin metsäretkiinkin.

Videoita ja kuvia lisätty.

26.8.2023
Samra palaa kotia etsiväksi koiraksi perheessä tapahtuneiden muutosten ja kertyneen stressin vuoksi. Samra on siirtynyt kotihoitopaikkaan ja sen kuulumisia päivitetään lisää, kunhan Samra on sopeutunut ensin uuteen paikkaan.

25.11.2017
Samra lensi Suomeen ja Helsinki-Vantaan lentokentältä matka jatkui yhdessä oman perheensä kanssa kotiin.

7.11.2017
Samra varattiin tänään omaan kotiin, jonne pääsee matkaamaan heti kun on siihen valmis ja lentopaikka vahvistuu.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Samra saapui Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Samra on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Samran yhteyshenkilö on Katri Hietanoro

 

 

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: