Päivitetty 17.09.2023

Kotia etsivä koira: NIILO (ent. Davos) (Suomessa) ETSII KOTIHOITOPAIKKAA!


Syntymäaika: 10/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
17.9.2023

Ioana Bodea on yksi Kulkureiden yhteistyökumppaneista Romaniassa. Ioana on ruokkinut kaduilla eläviä koiria ja kissoja koko elämänsä ajan. Hän on perheellinen, työssäkäyvä nainen ,mutta kaiken sen ajan mikä ei mene palkkatyöhön hänet löytää eläinten parista. Eläinlääkäri Adina Vladutin Ioana on tuntenut yli 20 vuotta ja vuonna 2013 he yhdistivät voimansa ja ryhtyivät steriloimaan ja auttamaan kodittomia koiria entistä enemmän, ottaen koiria turvaan kaduilta Dr. Adinan perustamalle tarhalle. Tästä lähtien Ioana on toiminut oman päivätyönsä ohella vapaaehtoistyöntekijänä ensin Onevetin koiratarhalla Bukarestissa ja nyt myöhemmin Cosobassa sijaitsevalla koiratarhalla, jota ylläpitää Dr. Adina Vladutin perustama yhdistys One Rescue Association.

Syksyllä 2020 Ioanan hoiviin päätyi kaunis huskysekoitus Heraion. Heraionin tarina oli Romanian mittakaavassa hyvin perinteinen: se oli aiemmin omistettu koira, mutta Heraionin edellinen perhe halusi päästä siitä eroon, sillä Heraion jahtasi perheen kanoja ja lopulta päätyi syömään yhden. Heraion oli myös vastikään synnyttänyt 8 pientä pentua ja se pääsi pentuineen muuttamaan Cosoban tarhalle, missä koko perheestä oli pidetty erinomaista huolta. 

Davos pääsi matkustamaan Suomeen keväällä 2021. Kuitenkin nyt kahden vuoden jälkeen Davos, uudelta nimeltään Niilo palaa yhdistykselle kotia etsiväksi koiraksi. Niilon nykyinen perhe on työstänyt Niilon haasteita todella paljon ja perhe on yrittänyt monenlaisia lähestymistapoja. Niilon nykyinen asuinalue on kuitenkin sille ihan liian haastava ja nykyisen perheen resurssit ei vaan enään riitä. Niilo asustelee tällä hetkellä kerrostalossa rauhallisella lähiöalueella. 

Nykyinen perhe kuvailee Niiloa uteliaaksi ja hauskaksi tyyppinä. Niilo onkin nuori kaveri, joka tarvitsee tulevassa kodissa paljon aktiviteetteja ja tekemistä. Niilo menee helposti ylikierroksille, tällöin se purkaa energiaansa ulvomalla ja haukkumalla. Niilo osaa myös monenlaisia temppuja, esimerkiksi istua, pyöriä, mangusti, maassa ryömiminen, maahan meno ja muitakin. Niilosta siis saa todella ihanan temppu koiran!

Niilo pelkää ääniä, etenkin yllättävät ja kovat äänet saavat sille paniikin aikaan. Niilo jännittää myös vieraita ihmisiä jonkin verran, mutta siinä ollaankin edetty hyvin, kunhan vieras ei ota Niiloon kontaktia ja Niilo saa edetä omaan tahtiin. Tutut ihmiset ovatkin Niilon mielestä ihan parhaita. Koirakaveri on Niilolle tärkeä ja sen seurassa ihmisen olemassaolo unohtuu, kun leikkiminen ja koiraseura vie voiton. Niilo on kuitenkin valikoiva koiravakeveriden suhteen. Parhaiten Niilo tulee toimeen tasapainoisten reippaiden koirien kanssa, jotka ei helposti hätkähdä, koska Niilo ei ole kovin taitava aina kommunikoimaan ja leikit ovat välillä rajuja. Tutustuminen uuden koiran kanssa tulee myös aina tehdä rauhassa ja koirien ehdoilla. Niilo tarvitsee vielä paljon tukea elämän opetteluun ja avainasemassa tässä olisi rauhallinen asuinalue, missä Niilo voi elää stressitöntä elämää. 

Niilon terveyttä on tutkittu myös kattavasti. Niilolla on todettu atopia, jota hoidetaan kutinanesto lääkkeillä, jotka annetaan kaksi kertaa päivässä. Niilolla on ollut myös korvatulehduksia sekä tulehduksia tassujen välissä. Niilo syö tällä hetkellä hypoallergeenista ruokaa atopian ja herkän vatsan vuoksi. Niilon terveys haasteista on olemassa kattavasti tietoa, mikä antaa tulevalle kodille hyvät valmiudet Niilon hoitamiseen.

Niilo on herkkä ihana tyyppi, joka etsii kotia rauhalliselta alueelta. Niilolle olisikin parasta päästä maalle omakotitaloon, missä se saa paljon rakkautta, aikaa ja tukea elämän opetteluun. Niiloa voidaan myös harkita kouluikäisten lasten kanssa samaan perheeseen, mutta tämä tapauskohtaisesti. Niilolle voisi ajatella kaveriksi jonkun taspainoisen keskikokoisen koirakaverin, jonka kanssa leikkiä. Täytyy kuitenkin muistaa, että koirien tutustuttaminen tulee tehdä rauhassa ja koirien ehdoilla. Niiloa ei luovuoteta kissa talouteen. Niilosta saa aivan upean kaverin arkeen, kunhan Niiloa tukee positiivisin metodein ja koiran ehdoilla edeten. Täytyy myös muistaa, että Niilon kuvaus on tehty edelisessä kodissa ja elämän muutoksen ja stressin seurauksena Niilon käytös voi myös muuttua.

Niilo on kooltaan noin 65cm ja painaa noin 31kg.

Päivitykset

17.9.2023
Ihanan ihana Niilo, etsii edelleen kotia tai kotihoitopaikkaa. Tässä on mennyt melkein jo kaksi kuukautta kun tämä aarre on etsinyt sitä omaa paikkaa. Niilo pärjää nykyisessä kodissa, mutta kesä ja alueen äänet tuo pienelle herkälle Niilolle ylimääräistä stressiä. Olisikin niin ihanaa jos Niilo vihdoin pääsisi rauhalliselle alueelle, joko omaan kotiin tai kotihoitoon, että tämän rakkaan ei tarvitsisi enään elää kovassa stressissä. Missä on Niilon koti?

10.8.2023
Niilo odottelee edelleen omaa kotiaan tai kotihoitopaikkaa. Aivan super reipas Niilo oli muutama viikko sitten tavannut kolme 11-12 vuotiasta lasta ja oli rakastunut näihin täysin. Lapset olivat rauhallisia ja edenneet Niilon ehdoilla, niin Niilo oli kokenut nämä oikein ihaniksi. Olikin viihtynyt heidän kanssa oikein hienosti makoillen. Niilo olisikin aivan ihana tyyppi, joka antsaitsisi löytää uuden kodin pian!

31.7.2023
Niilo, entinen Davos palaa kulkureiden ohjelmaan kotia etsiväksi. Niilon profiili on päivitetty ajantasalle. Nyt vaan tämä ihanuus odottelee omaa loppuelämän kotiaan.

10.4.2021
Tänään koitti Davosin onnenpäivä ja se matkasi omaan kotiinsa Suomeen. Davosista tuli Niilo.

26.2.2021
Myös Davos on löytänyt oman kotinsa. Davos on varattu!

9.2.2021
Davos aloitti kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. 

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Davos saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Davos on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Davosin yhteyshenkilönä toimii Jaate Serlippens

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.