Kotia etsivä koira: NIILO (ent. Davos) (Suomessa)

Niilo on iso sylikoira, joka rakastaa omia ihmisiään eikä tajua ollenkaan omaa kokoaan. Niilo toivoo rauhallista kotia taajaman ulkopuolelta.
Syntymäaika: 10/2020
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Suomessa (Pielavesi)
Kokoarvio: 65 cm/27 kg

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Tausta:

Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria säännöllisen palkkatyönsä ohessa. Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jonka viimeistely on vielä kesken. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosobassa sijaitsevalla One Rescue Associationin koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien ja tekee työtä tällä saralla aina resurssiensa riittäessä. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Syksyllä 2020 Ioanan hoiviin päätyi kaunis huskysekoitus Heraion, joka oli juuri synnyttänyt 8 pentua ja pääsi pentuineen muuttamaan Cosoban tarhalle. Yksi pennuista, musta upeus nimeltä Davos, matkusti Suomeen keväällä 2021 ja sai uudeksi nimekseen Niilo. Niilon asuinympäristö osoittautui liian vilkkaaksi, joten hänelle päätettiin etsiä uusi koti rauhallisemmalta alueelta. Entisessä kodissaan kerrostalossa Niilo stressaantui ulkoillessaan, eikä ehtinyt palautua riittävästi, mikä purkautui rauhattomuutena ja äänen käyttämisenä. Niilo siirtyi kotihoitoon joulukuussa 2023.

Perustiedot:

Niilo, tämä elämän suuri seikkailija ja hännänheiluttaja, on kuin suoraan tarinasta karannut sankari. Ainakin hänellä on taitoja kuin seikkailukirjojen sankarilla: istuminen, pyöriminen, maahanmeno, ja magnusti taittuvat Niilolta. Herkkupaloilla lahjottuina hän on valmis taikomaan lisää temppuja hihastaan milloin tahansa!

Niilo asuu nyt kotihoidon lämmössä taajaman ulkopuolella yhdessä ihmisen ja kahden narttukoiran kanssa. Hän on hurmannut kotihoitajansa täysin: Niilo rakastaa rapsutuksia, juustoa ja maksamakkaraa, ja tykkää varastella kenkiä sekä hanskoja, jotka hän tarkkaan hautoo petiinsä.
Niilo hallitsee yksinolot, hoitotoimenpiteet ja autoseikkailut kuin todellinen mestari. Mutta hihnakävelyssä on vielä paljon oppimista. Välillä hän unohtaa, että hihnan toisessa päässä on ihminen, ja suuntaa oman mielensä mukaan. Niilo on käynyt kotihoitajan kanssa koirakoulun alkeiskurssin, jonka myötä hän oppi kävelemään pomppuisten lenkkien sijaan myös välillä kehujen kannustamana löysällä hihnalla vierellä. Useimmiten Niilo kuitenkin suosii pitkää liinaa, joka sallii hänelle tilaa tutkia maailmaa.

Vieraiden ihmisten kanssa Niilo tarvitsee hetken aikaa, mutta oman ihmisensä kanssa hän on kuin liimattu yhteen. Niilo tunkee syliin kuin mikäkin pikku koira: Niilosta ei ole olemassa niin pientä koloa, johon hän ei mahtuisi. Niilolle omat ihmiset ovat kaikki kaikessa! Vaikka Niilo ei ole aina toisten koirien kanssa parhain kommunikoija, hänestä heidän kanssa rajut leikit ovat aivan parasta!

Niilolla on todettu atopia, johon hän saa kuukausittain injektio pistoksen, joka tehoaa hyvin. Tulevan perheen tulee olla sitoutunut jatkamaan Niilon atopian hoitoa.

Niilo on herkkä, utelias, rohkea ja arka – mutta ennen kaikkea hän on rakastava ja hupsu. Niilo etsii nyt sitä täydellistä kotia, jossa on tilaa hupsutteluille ja rakkautta jaettavaksi. Hän toivoo omistajiltaan ymmärrystä ja kärsivällisyyttä, mutta ennen kaikkea rakkautta ja huumoria. Niilolle voisi ajatella tasapainoista koirakaveria, mutta hän pärjäisi myös perheen ainoana koirana. Kissatalouteen Niiloa ei luovuteta. Tulevan kodin tulee sitoutua positiivisiin ja koiralähtöisiin koulutusmenetelmiin.

Niilon kanssa on luvassa unohtumattomia seikkailuja ja sydämellisiä hetkiä – ja ehkäpä muutama koirankarva matolle lisää.

Päivitykset

6.6.2024

Niilon profiilia päivitetty ja lisätty uusia kuvia sekä videoita. Niilo etsii edelleen itselleen kotia, mistä löytyisi Niilon kokoiselle paikka sydämmestä?

7.3.2024

Niilolta kuulumisia kotihoidosta: Niilo on aloittanut koirakoulun, jossa hän on käynyt jo useita kertoja. Hän suhtautuu kurssiin suurella innolla ja tietää jo autossa mihin ollaan menossa. Kurssilla painotetaan erityisesti kontaktin harjoittelua ja harjoittelun myötä Niilo on kehittynyt keskittymisessään sekä osaa nyt paremmin hakea kontaktia häiriöttömissä tilanteissa. Hän on myös oppinut kävelemään hihnassa löysästi, kun palkintona on herkkuja, vaikka lenkkien suurin osa ajasta kuluu vielä pomppien.

Hoitotoimenpiteet sujuvat Niilon kanssa hienosti ja etenkin harjauksesta on tullut Niilolle aivan paras juttu! Hoitopaikassa on käynyt myös vieraita kylässä ja ne ollaan kohdattu aluksi ulkona, jonka jälkeen vieraat ovat menneet ekana sisälle ja sitten vasta Niilo. Hetken Niilo tuumailee tilannetta kauempaa ja lähestyy sitten varoen takaapäin haistelemaan ihmisiä. Hoitosiskoilta Niilo on oppinut että vierailta voi pyytä pyllyrapsutuksia ja hän meneekin hoitosiskon perässä keräämään rapsutukset.

Kotona Niilo on rauhallinen ja nauttii lepäilemästä ihmisten jalkojen päällä iltaisin, niin pientä koloa ei sohvalta löydy johon Niilo ei sujahtaisi. Hän on lumirakastaja, jolle suurinta herkkua on käytetyt nenäliinat. Kaiken kaikkiaan Niilo on ihana, luonnonlapsi, joka tuo iloa ja seuraa arkeen. Missäs se Niilon koti viipyykään?

25.1.2024

Niilolla sujuu kotihoidossa edelleen hyvin. Erityisesti kotihoitosiskot ja leikkihetket heidän kanssa ovat muodostuneet Niilolle lempijutuiksi. Niilo ei kuitenkaan aina ihan oivalla olevansa ison kokoinen ja juostessaan vauhdilla saattaa keilata hoitosiskot kumoon. Niilo on ehtinyt käydä jo pari kertaa kylässäkin vieraana ja nekin kerrat ovat sujuneet hyvin. Niilosta ihmiset eivät ole sisällä ollessa niin pelottavia kuin ulkona. Niilo on näyttänyt myös rakkautensa lunta kohtaan ja sukeltaakin kaikkiin vastaan tuleviin lumipenkkoihin. Mainio Niilo odottaa innolla rakkauskirjeitä ja oikein kodin löytymistä. <3

7.12.2023
Niilon onni on kääntynyt ja hänelle on löytynyt uusi kotihoitopaikka maalaismaisemista. Niilo siirtyy kotihoitoon sunnuntaina 10.12. ja päivitämme Niilon kuulumisia, kunhan se saa hiukan asetuttua hoitopaikkaansa.

10.8.2023
Niilo odottelee edelleen omaa kotiaan tai kotihoitopaikkaa. Aivan super reipas Niilo oli muutama viikko sitten tavannut kolme 11-12 vuotiasta lasta ja oli rakastunut näihin täysin. Lapset olivat rauhallisia ja edenneet Niilon ehdoilla, niin Niilo oli kokenut nämä oikein ihaniksi. Olikin viihtynyt heidän kanssa oikein hienosti makoillen. Niilo olisikin aivan ihana tyyppi, joka antsaitsisi löytää uuden kodin pian!

31.7.2023
Niilo, entinen Davos palaa kulkureiden ohjelmaan kotia etsiväksi. Niilon profiili on päivitetty ajantasalle. Nyt vaan tämä ihanuus odottelee omaa loppuelämän kotiaan.

10.4.2021
Tänään koitti Davosin onnenpäivä ja se matkasi omaan kotiinsa Suomeen. Davosista tuli Niilo.

9.2.2021
Davos aloitti kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Ilona Lahti-Nuuttila

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: