Kotia etsivä koira: PEHMIS (Team Ice Cream)

Suloinen Pehmis hieman ujostelee, mutta on hirmu utelias pentu. Pehmis toivoo kodiltaan kärsivällisyyttä, rakkautta ja ymmärrystä. Reipas ja tasapainoinen koirakaveri olisi plussaa!
Syntymäaika: 10/2023
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea, Cosoba)
Kokoarvio: 40 cm/ 10-12 kg

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

4.6.2024

Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria säännöllisen palkkatyönsä ohessa. Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jonka viimeistely on vielä kesken. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosobassa sijaitsevalla One Rescue Associationin koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien ja tekee työtä tällä saralla aina resurssiensa riittäessä. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan. 

Pehmis ja muut Team Ice Cream – pentueen jäsenet Rocky Road, Hazelnut ja Cookie Dough ovat löytyneet bensa-asemalta lokakuussa 2023 ihan pieninä yhdessä Lucky Duken ja Oskun kanssa. Ioana löysi pennut hylättyinä ja toi ne turvaan Cosoban tarhalle, koska ei voinut kääntää niille selkäänsä. Miten ja miksi pennut päätyivät bensa-asemalle, emme koskaan saa tietää. Todennäköistä on, että ne ovat syntyneet hylättyinä kadulle. Team Ice Cream -pentueessa oli alunperin viisi pentua, mutta valitettavasti yksi menehtyi sairastuessaan koronaan. Todennäköisesti myös muut pennut ovat sairastaneet koronan.

Aktiivimme tapasivat pennut sisätiloissa liukkaalla ja kapealla kaakelikäytävällä, joka ei ollut pennuille tuttu ympäristö minkä vuoksi se oli pennuille ymmärrettävästi jännittävä tilanne. Romaniassa asuva aktiivimme Taru kertoo, että pennut ovat reippaita ja kiipeilevät päälle omissa tiloissaan.

Aktiiviemme tavatessa pennut, olivat ne hyvin energisiä ja juoksivat edestakaisin niin sisällä kuin ulkona. Jäätelön tapaan, pennut sulavat nopeasti vierailijoille ja antavat vieraiden koskea vaikka tilanne onkin heistä jännittävä. Aktiivimme kuvailevat pentuja reippaiksi ja vieraista kiinnostuneiksi. Pennut ovat kuitenkin tottumattomia tarhapentuja, joille esimerkiksi koskettaminen on vielä hieman jännää. Pennut tulevatkin tarvitsemaan paljon positiivisia kokemuksia ihmisistä ja ympäröivästä maailmasta. Uuteen kotiin muuttaminen ja tarhalta pois pääseminen tulee olemaan niille valtava muutos ja kotikoiran arkeen tottuminen voi viedä aikaa.

Pehmis vaikuttaa olevan pennuista ujoin, mutta sisarustensa esimerkillä ja tuella se lämpenee vierailijoille ja antaa koskea. Syliin nostaminen on kuitenkin Pehmiksestä hieman liian jännää, eihän sitä joka päivä syliin pääsekään, ja pikkuinen kaipaa tämän jälkeen hieman palautumis aikaa ennen kuin menee taas uudelleen ihmisten läheisyyteen. Tarhalla Pehmis asuu veljensä Rocky Roadin kanssa samassa tilassa keskenään.

Pehmikselle etsitään kotia rauhalliselta alueelta ja koirakokeneesta perheestä. Pehmis hyötyisi myös kotona jo odottavasta reippaasta ja tasapainoisesta koirakaverista. Tulevan kodin on hyvä muistaa, että Pehmis on vielä nuori ja sen käytös sekä persoona voivat muuuttua niin kotiutumisen kuin aikuistumisen myötä. Koska Pehmiksellä ei ole minkäänlaista kokemusta kotikoiran elämästä, tulee se tarvitsemaan kodiltaan paljon aikaa, kärsivällisyyttä ja tukea matkallaan kotikoiraksi. Tulevan kodin tulee olla myös sitoutunut positiivisiin ja koiralähtöisiin koulutusmenetelmiin.

Pehmiksen tunnistaa hänen tummasta naamastaan sekä ruskeasta turkista. Pennut olivat huhtikuussa noin 40 cm korkeita ja painoivat noin 10-12 kg. Pentujen arvioidaan olevan keskikokoisia aikuisina ja olemaan alle 50cm säkäkorkeudeltaan.

Päivitykset

4.6.2024

Pehmis astelee häntä heiluen Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja on valmis löytämään oman kotinsa.

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Ilona Lahti-Nuuttila

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: