Kotia etsivä koira: LUCKY DUKE

Hurmaava Lucky Duke etsii ymmärtävää ja koirakokenutta kotia, jossa maharapsutukset eivät lopu kesken.
Syntymäaika: 8/2023
Sukupuoli: uros
kastroidaan
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea, Cosoba)
Kokoarvio: 50 cm / 25 kg

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

17.6.2024

Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria säännöllisen palkkatyönsä ohessa. Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jonka viimeistely on vielä kesken. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosobassa sijaitsevalla One Rescue Associationin koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien ja tekee työtä tällä saralla aina resurssiensa riittäessä. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Ioana löysi Lucky Duken yhdessä kuuden muun pennun kanssa hylättyinä bensa-asemalta lokakuussa 2023. Vaikka Ioanalla on koiria riittävästi huolehdittavanaan, ei hän voinut kääntää pennuille selkäänsä. Näin Lucky Duken ja muiden pentujen elämän suunta kääntyi, kun ne saivat turvapaikan Cosoban tarhalta. Kun syntyy Romaniassa kodittomaksi koiranpennuksi, on lähtökohdat elämään heti alkujaan huonoissa kantimissa. Tarhalle saavuttuaan ja madotusten jälkeenkin Lucky Duken vatsa pömpötti eikä se ollut yhtä elinvoimaisen oloinen kuin sen muut sisarukset. Lucky Dukelle kerättiin A Little Help from my Friends-projektin kautta varoja eläinlääkärikäynteihin ja tutkimuksiin. Onneksi tutkimuksissa ei löytynyt mitään ja Lucky Duke voi hyvin eikä sillä ole oireita vastaavasta enää. Kyse onkin luultavimmin ollut sisäloisista ja heikosta ravinnosta ennen hänen löytymistään.

Lucky Duke asuu tarhalla yksin omassa kaakelikopissa. Aktiivimme tapasivat Lucky Duken huhtikuun matkallaan. Vieraassa tilassa Lucky Duke jännitti vieraita, mutta omaan tuttuun ja turvalliseen tilaansa päästyään antaa poika vieraiden käsitellä itseään hyvin. Tavattaessa Lucky Duke vaikuttaa pehmeältä, miellyttämisen haluiselta ja tykkää maharapsuista. Lucky Duke vaikuttaa kiinnostuneelta ja uteliaalta pojalta, joka tykkää puuhata ihmisen kanssa. Tavattaessa Lucky Duke ei hauku juurikaan.

Tämä hurmuri voisi sopia monenlaiseen kotiin ja pärjätä myös ainoana koirana. Kotona jo odottavasta reippaasta ja tasapainoisesta koirakaverista ei varmasti olisi haittaa. Nuorena poikana virtaa ja energiaa Lucky Dukella todennäköisesti riittää ja se tulee tarvitsemaan virikkeitä ja aktivointia energiansa kanavoimiseksi. Lucky Dukea ei sijoiteta keskusta-alueelle. Tulevan kodin on hyvä huomioida, että Lucky Dukella ei ole minkäänlaista kokemusta kotikoiran elämästä, joten se tulee tarvitsemaan paljon aikaa, kärsivällisyyttä ja tukea matkallaan kotikoiraksi. Tulevan kodin tulee olla myös sitoutunut positiivisiin ja koiralähtöisiin koulutusmenetelmiin.

Lucky Duke on syntynyt arviolta elokuussa 2023 ja on kooltaan noin 50 cm ja 25 kg, Lucky Duke tulee kasvamaan vielä. Väritykseltään tämä hurmaava poika on vaalea, jolla on tummaa suun ympärillä ja valkoista kuonossa.

Päivitykset

17.6.2024

Lisätty uusi video Lucky Dukesta. Lucky Duke on päässyt muiden pentujen kanssa pihalle leikkimään.

18.5.2024
Lucky Duke tassutteli Kulkureiden adoptio-ohjelmaan valmiina hurmaamaan oman kotinsa.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Emilia Dahl

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: