Kotia etsivä koira: ROCKY ROAD (Team Ice Cream)

Energinen hännänheiluttaja Rocky Road etsii loppuelämän kotiaan.
Syntymäaika: 10/2023
Sukupuoli: uros
kastroidaan
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea, Cosoba)
Kokoarvio: 40 cm /10-12 kg

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

4.6.2024

Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria säännöllisen palkkatyönsä ohessa. Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jonka viimeistely on vielä kesken. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosobassa sijaitsevalla One Rescue Associationin koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien ja tekee työtä tällä saralla aina resurssiensa riittäessä. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan. 

Rocky Road ja muut Team Ice Cream – pentueen jäsenet Pehmis, Hazelnut ja Cookie Dough ovat löytyneet bensa-asemalta lokakuussa 2023 ihan pieninä yhdessä Lucky Duken ja Oskun kanssa. Ioana löysi pennut hylättyinä ja toi ne turvaan Cosoban tarhalle, koska ei voinut kääntää niille selkäänsä. Miten ja miksi pennut päätyivät bensa-asemalle, emme koskaan saa tietää. Todennäköistä on, että ne ovat syntyneet hylättyinä kadulle. Team Ice Cream -pentueessa oli alunperin viisi pentua, mutta valitettavasti yksi menehtyi sairastuessaan koronaan. Todennäköisesti myös muut pennut ovat sairastaneet koronan.

Aktiivimme tapasivat pennut sisätiloissa liukkaalla ja kapealla kaakelikäytävällä, joka ei ollut pennuille tuttu ympäristö minkä vuoksi se oli pennuille ymmärrettävästi jännittävä tilanne. Romaniassa asuva aktiivimme Taru kertoo, että pennut ovat reippaita ja kiipeilevät päälle omissa tiloissaan.

Aktiiviemme tavatessa pennut, olivat ne hyvin energisiä ja juoksivat edestakaisin niin sisällä kuin ulkona. Jäätelön tapaan, pennut sulavat nopeasti vierailijoille ja antavat vieraiden koskea vaikka tilanne onkin heistä jännittävä. Aktiivimme kuvailevat pentuja reippaiksi ja vieraista kiinnostuneiksi. Pennut ovat kuitenkin tottumattomia tarhapentuja, joille esimerkiksi koskettaminen on vielä hieman jännää. Pennut tulevatkin tarvitsemaan paljon positiivisia kokemuksia ihmisistä ja ympäröivästä maailmasta. Uuteen kotiin muuttaminen ja tarhalta pois pääseminen tulee olemaan niille valtava muutos ja kotikoiran arkeen tottuminen voi viedä aikaa.

Tarhalla Rocky Road vaikuttaa rohkealta pieneltä pojalta. Tavatessa hän hakee namit suoraan aktiivien kädestä häntä heiluen. Syliin nostaminen on kuitenkin Rockysta hieman jännää, eihän sitä joka päivä syliin pääsekään, mutta siitäkin pikkuinen palautuu nopeasti. Tällä hetkellä Rocky asuu siskonsa Pehmiksen kanssa samassa tilassa keskenään.

Rocky etsii kotia, jolla on resursseja tarjota riittävästi koiramaisia virikkeitä ja aktiviteetteja. Sopeutuminen kotikoiran elämään tulee vaatimaan aikaa, kärsivällisyyttä ja positiiviseen vahvistamiseen perustuvaa koulutusta. Uusi koti voisi sijaita rauhallisessa ympäristössä, eikä reippaasta sekä tasapainoisesta koirakaveristakaan olisi haittaa. 

Rocky Roadin tunnistaa hänen mustasta värityksestään ja vaaleista yksityiskohdista. Pennut olivat huhtikuussa noin 40 cm korkeita ja painoivat noin 10-12 kg. Pentujen arvioidaan olevan keskikokoisia aikuisina ja olemaan alle 50cm säkäkorkeudeltaan.

Päivitykset

4.6.2024 

Rocky Road tassutteli Kulkureiden adoptio-ohjelmaan etsimään omaa loppuelämän kotiaan.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Ilona Lahti-Nuuttila

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: