Kotia etsivä koira: OSKU

Leikkisä ja iloinen Osku etsii kotia koirakokeneen perheen luota, joka tarjoaa rakastavan ympäristön sekä riittävästi rapsutuksia.
Syntymäaika: 8/2023
Sukupuoli: Uros
kastroidaan
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea, Cosoba)
Kokoarvio: 50 cm / 20 kg

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

6.6.2024

Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria säännöllisen palkkatyönsä ohessa. Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jonka viimeistely on vielä kesken. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosobassa sijaitsevalla One Rescue Associationin koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien ja tekee työtä tällä saralla aina resurssiensa riittäessä. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Osku löydettiin lokakuussa 2023 bensa-aseman pihalta viiden muun pennun kanssa. Nyt Osku asustelee yksin kaakelikopissa ja odottaa innolla omaa kotiaan.

Huhtikuun vierailullaan aktiivimme tapasivat hurmaavan Oskun. Vieraassa ympäristössä Osku on aluksi hieman jännittynyt ja hakee turvaa omasta pedistään. Kun Osku jäi kahden aktiivin kanssa, hän rentoutui häntä heiluen ja rapsutuksia hakien. Osku vaikuttaa iloiselta ja pehmeältä koiralta, joka rakastaa nameja ja antaa ihmisen käsitellä itseään. 

Leikkisä ja energinen Osku saattaisi hyötyä reippaasta ja tasapainoisesta koirakaverista. Tarhalla Osku on tehnyt tuttavuutta Lucky Duken ja muiden pentujen kanssa, ja he vaikuttavat tulevan hyvin toimeen keskenään. Tulevalta kodilta odotamme aiempaa koirakokemusta, sillä nuoren iän vuoksi Oskulla riittää energiaa ja hän tarvitsee runsaasti koiramaisia virikkeitä ja aktiviteetteja. Suloisella Oskulla ei ole lainkaan kokemusta kotikoiran elämästä. Esimerkiksi varusteiden pukeminen, hihnassa kävely ja sisäsiisteys ovat Oskulle täysin uusia asioita. Tottuminen kotikoiran elämään vaatii uudelta omistajalta aikaa, kärsivällisyyttä ja positiiviseen vahvistamiseen perustuvaa koulutusta.

Tarhalla Osku haukkuu jonkin verran, joten hän etsii ensisijaisesti kotia rivi -tai omakotitalosta. Oskun arvioitu syntymäaika on elokuussa 2023. Tämä kaunis vaalea nuorukainen on arviolta 50 cm korkea ja 20 kg painava ja tulee vielä kasvamaan hieman isommaksi.

Päivitykset

19.5.2024

Suloinen Osku tassutteli Kulkureiden adoptio-ohjelmaan etsimään omaa loppuelämän kotiaan.

6.6.2024

Lisätty video Oskusta. Osku on päässyt pihalle kirmaamaan muiden pentujen kanssa.  

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Milja Suhonen

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: