Kotia etsivä koira: TILLI

Tilli on menevä ja utelias ihmisiin tottumaton tarhapentu, joka etsii itselleen kärsivällistä ja rakastavaa loppuelämän perhettä.
Syntymäaika: 8-9/2023
Sukupuoli: narttu
steriloidaan
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Kokoarvio:45cm/12kg

Tilli on herättänyt sen verran paljon kiinnostusta, ettei tällä hetkellä pikkuneidistä oteta enempää hakemuksia vastaan. Kiitoksia kaikille kotiehdokkaille mielenkiinnosta! 🙂 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

20.6.2024

Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse: ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120–150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen aikana tarhan koiramäärä nousi, ollen tällä hetkellä jopa 190 koiraa

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi.

Tilli ja siskonsa Halina löytyivät hylättyinä pellolta noin 2,5 kuukauden ikäisenä. Ensimmäisen kuukauden sisarukset viettivät Carmenin ystävällä, jossa he saivat todennäköisesti hyviä kokemuksia ja enemmän sosiaalistamista kuin keskimääräinen tarhapentu. Tilli saapui Carmenin luo noin 3,5 kuukauden iässä ja nyt siskokset asustavat yhdessä muiden koirakavereiden kanssa pienten koirien häkissä Capen tarhalla.

Terrierimäistä energiaa ja pilkettä pursuava Tilli on ihmisiin tottumaton pentu, joka tekee kuitenkin hyvin kiinnostuneena tuttavuutta tarhalla huhtikuussa vierailleihin aktiiveihin. Tilli on valpas ja aktiivinen tyttö, joka seuraa ympäristöään tarkkaavaisena sekä haluaa olla tilanteiden tasalla ja tapahtumien keskiössä. Nenän käyttäminen sekä uusien hajujen & paikkojen tutkiminen on selvästi tämän uteliaan pennun mieleen,

Tilli on tarhaoloissa siskoaan Halinaa menevämpi ja vilkkaampi. Hän tulee hakemaan namit kädestä, nousee seisomaan ihmistä vasten päästäkseen paremmin käsiksi nameihin ja tehdäkseen varovaisesti tuttavuutta yhdistyksen aktiiveihin. Tilli väistää tarhalla ihmisen kosketusta enemmän kuin siskonsa eikä anna aktiivien koskettaa tai rapsuttaa itseään. Tilanne ja ympäristö ovat itsessään haastavia nuorelle tottumattomalle pennulle, joten hieman rauhalllisemmassa ympäristössä olisi varmasti parempi mahdollisuus päästä tutustumaan pentuun. Tilli ei kuitenkaan lähde kontaktin ottamisen jälkeen piiloon tai kauemmaksi pois ihmisten luolta ottaakseen taukoa stressaavasta tilanteesta, vaan hän jää reippaana mielummin aivan hollille seuraamaan tapahtumia ja tarkkailemaan ihmisiä pilke silmäkulmassaan. 

Tämä vekkuli tyttö tulee vielä valloittamaan ihmiset ympärillään suurella persoonallaan ja sitäkin suuremmalla sydämellään, kunhan hän vain pääsee ajan kanssa ulos kuorestaan. Tilli tuleekin siis tarvitsemaan uudelta perheeltään runsaasti tukea, kärsivällisyyttä, ymmärrystä ja huumorintajua opetellessaan kotikoiran elämää. Siskokset ovat tulleet sujuvasti toimeen samassa häkissä asuvien koirien kanssa. Tilli voisi hyvinkin hyötyä itsevarmasta ja sosiaalisesta koirakaverista totutellessaan uuteen perheeseensä ja ympäristöönsä. 

Tilli oli huhtikuussa aktiivien vierailun yhteydessä 45cm korkea ja painoi 12kg. Hän tulee kasvamaan vielä hieman, mutta jää todennäköisesti pieneksi keskikoiseksi koiraksi. Väritykseltään Tilli on kauniin musta-valkoinen; valkoisilla partakarvoilla, korkeilla valkoisilla sukilla sekä hännänpäällä. Tyttö omaa tummanruskeat nappisilmät sekä vauhdilla viuhtovan hännän, joiden kanssa hän olisi valmis lähtemään tarhalta kohti uusia seikkailuja!

Päivitykset

20.6.2024

Tilli tassutteli Kulkureiden adoptio-ohjelmaan etsimään omaa loppuelämän kotiaan.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Sonja Pohjola

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: