Päivitetty 04.04.2017

Kodin saanut koira: MELLON


Syntymäaika: 2009
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
kastroitu

 

6.4.2016
Romaniassa suuri osa kaduilla elävistä kodittomista koirista päätyy kunnallisille koiratarhoille. Kunnallisia tarhoja on monenlaisia, mutta yhteistä niillä on se, että niissä on aivan liikaa koiria ja niistä koirilla on häviävän pienet mahdollisuudet selvitä ulos hengissä. Toisinaan eläinsuojelijat tai muut yksityiset henkilöt pystyvät ottamaan koiria ulos näiltä tarhoilta ja tarjoamaan niille mahdollisuuden parempaan elämään muualla. Eräs saksalainen rouva oli viime kesänä Romaniassa käydessään vieraillut yhdellä maan kunnallisista koiratarhoista ja näkemästään järkyttyneenä päättänyt auttaa siellä olevia koiria. Niinpä nämä koirat päätyivät Kulkurien yhteistyökumppanina toimivan Onevet -eläinklinikan ylläpitämälle yksityiselle tarhalle, josta käsin ne nyt etsivät ikiomia kotejaan.

Mellon on mielettömän lempeä persoona komeassa paketissa. Onevetin työntekijät kertovat Mellonin olevan heidän suosikkejaan, koska sillä on yksinkertaisesti niin hieno luonne ja pitkät hermot. Mellon on äärimmäisen ystävällinen ja kiltti koira ja Onevetissä se on saanut lempinimen Friend. Se on hyvin ihmisrakas ja antaa ihmisten käsitellä itseään todella hienosti. Se on lempeä myös muille koirille ja välttää viimeiseen asti tappelua muiden kanssa. Tarhaoloissa Mellonin itsetunto on hieman laskenut ja se on aiempaa vaisumpi ja surullisen oloinen. Tarhalla se saa onneksi kulkea pihalla vapaana ja Mellon viihtyykin paljon omissa oloissaan hieman sivummalla, missä on rauhallisempaa. Mellon varmasti nauttisi rauhallisesta kotiympäristöstä, jossa sen kultainen luonne pääsisi jälleen loistamaan kun sen ei tarvitsisi väistellä muiden rähinöitä.

Mellon on noin 55 cm korkea ja painaa noin 30 kiloa. Stressaava ympäristö on aiheuttanut sille hieman ihottumaa, joka varmasti paranee kotioloissa.

18.5.2016
Mellon oli toukokuussa jälleen oma iso ja lempeä itsensä. Alkuun se mökötti kopissaan hieman loukkaantuneen oloisena. Onevetin eläinlääkärinä toimiva Adina kertoi, että Mellon oli edellisenä päivänä luovuttanut verta sairaalle pennulle, ja mökötti nyt siksi toimenpiteen suorittaneelle Adinalle. Ilmeisesti tapahtunut kuitenkin unohtui nopeasti, sillä hyvin pian Mellonin huomionkaipuu voitti ja se suorastaan lensi Adinan syliin. Mellon on kuin suuri pörröinen nallekarhu. Se asettautuu syliin ja katselee sieltä maailmaan loputtoman ystävällisillä silmillään. Onevetin hoitajat kertovat että Mellon on loputtoman kiltti aivan kaikille – niin ihmisille kuin muille koirillekin. Mellon vaikuttaa kaikin puolin tasapainoiselta ja ystävälliseltä koiralta, joka sopisi varmasti monenlaiseen kotiin.

Mellon ei tarhalla juurikaan hauku. Sen iho on nyt parantunut täysin, eikä aiemmin esiintyneitä oireita enää ole.

11.7.2016
On suuri ihme että upea Mellon on edelleen Onevetissä. Se on kaikin puolin upea koira, sellainen iso nallekarhu jolla on loputtomasti rakkautta jaettavanaan. Mellon on kaikkien suuri ystävä eikä vieläkään ole tullut vastaan yhtään ihmistä tai koiraa josta se ei olisi pitänyt. Se on rauhallinen ja hiljainen ja sillä on äärimmäisen letkeä ja rento asenne elämään. Onevetin henkilökunta naureskeleekin, että Mellon on melkoinen nautiskelija ja toisinaan myös aikamoisen laiska. Mellon olisi täysin valmis omaan kotiinsa, jotta se pääsisi pois Romanian paahtavasta auringosta.

19.10.2016
Mellon odotteli jälleen aktiivejamme syyskuussa. Se otti vieraat vastaan rauhallisen kohteliaasti ja ystävällisesti. Mellon rakastaa kovasti ihmisten seuraa ja elämä ketjun päässä tarhan pihalla vaikuttaa hieman masentaneen sitä. Mellonin olisikin jo korkea aika päästä omaan kotiin jakamaan loputonta rakkauttaan. Mellon tulee edelleen hienosti kaikkien kanssa toimeen. Se osaa myös nätisti kävellä hihnassa.

20.12.2016
Mellonin faniklubi sai jälleen uusia jäseniä, kun aktiivimme vierailivat marraskuussa Romaniassa. Alkuun sen olemus ei juuri kiinnitä huomiota. Se on vain jälleen yksi iso tumma ja hiljainen koira satojen muiden joukossa. Mutta heti kun Mellonia lähestyy huomaa, että se on jotain todella erityistä. Mellonista huokuu loputon tasapaino ja rauha. Tämä rauha leviää myös ympäristöön ja kaikesta tarhan hälinästä ja melusta huolimatta Mellonin seurassa olo on seesteinen. Mellon on loputtoman lempeä ja ystävällinen koira, jolla on pelkkää rakkautta jaettavanaan. Se rakastaa ihmisiä ja tulee käsittämättömän hyvin ihan kaikkien koirien kanssa toimeen. Mellon osaa nätisti kävellä hihnassa ja sen elämän perustarkoitus tuntuu olevan muiden onnelliseksi tekeminen. Löytyisikö nyt vihdoin Mellonille se oma koti, joka tekisi siitä onnellisen?

Lisätty Mellonille video.

16.2.2017
Talvi on ollut erityisen kylmä Romaniassa. Paikoitellen pakkaset laskivat jopa -20 asteeseen ja tuuli yltyi todella kovaksi. Koska kopeissa asuvilla koirilla ei juurikaan ollut suojaa tällaisia olosuhteita vastaan siirsi Onevetin henkilökunta aiemmin kopeissa asuneet koirat sisälle suojaan. Tila on suojaisa, mutta koirat saavat siellä selvästi vähemmän ihmiskontakteja kuin aiemmin pihalla. Äärimmäisen ihmisrakas Mellon on yksi näistä koirista. Muutoksista huolimatta se on oma, järkkymättömän lempeä itsensä. Aktiiviemme vieraillessa tammikuussa Onevetissä Mellon tuotiin heitä tapaamaan sisätiloissa. Outo ympäristö ja tilanne eivät herrasmiestä haitanneet, vaan se suuntasi heti tilaisuuden tullen kohti vieraita. Saadessaan rapsutuksia Mellon suorastaan painautuu ihmisiä vasten ja silminnähden nauttii saamastaan hellyydestä. Kun rapsutukset loppuvat se antaa varovasti tassua ja pyytää lisää. Mellon on edelleen aivan yhtä mahtava myös muiden koirien kanssa. Jos tilassa olevilla koirilla meinasi tulla erimielisyyksiä, paineli Mellon heti koirien väliin rauhoittelemaan tilannetta. Olisiko nyt vihdoin myös täydellisen Mellonin vuoro päästä ikiomaan rakastavaan kotiinsa?

Mellon on saavuttanut viisaan ja kypsän 8-vuoden iän ja siirtyy nyt etsimään kotiaan senioreiden puolelle.

4.3.2017
Kevät tuo tullessaan iloisia uutisia myös ikilempeän Mellonin korviin. Joku on vihdoin huomannut sen satojen muiden joukosta ja se on tänään varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen.

4.4.2017
Suomi on eilen saanut yhden suuren sielun lisää, sillä monien sydämet sulattanut upea Mellon on vihdoin saapunut ikioman perheensä luokse. Onnea koko perheelle!

_______________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Mellon saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mellon on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkittuja yhteydenottoja odottaa Rosa Haahtikari

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.