Päivitetty 04.04.2017

Kodin saanut koira: NOA


Syntymäaika: 07/2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
kastroidaan

 

11.11.2016
Romaniassa syntyy jatkuvasti lisää kodittomia pentuja. Osa niistä syntyy kaduille ja pelloille, osa omistettujen koirien seikkailujen seurauksena jonkun pihalle. Yhteistä näillä pennuilla on se, että niiden selviytymismahdollisuudet ovat lähes olemattomat. Ihmisillä ei ole varaa pitää huolta koiriensa pennuista, joten ne hylätään joko emon kanssa tai ilman johonkin syrjäisään paikkaan. Toisinaan pennuilla käy tuuri ja ne hylätään lähelle Kulkurien yhteistyökumppanin Onevetin tarhaa. Näin tarhan työntekijät huomaavat pennut ajoissa ja ne pääsevät turvaan tarhalle.

Noa on yksi näistä onnekkaista pennuista, joilla on nyt mahdollisuus parempaan tulevaisuuteen. Se on tyypillinen pieni pojanviikari. Se tutustuu uusiin asioihin uteliaasti ja touhottaa mielellään muiden pentujen perässä. Noaa vieraat ihmiset ja outo tilanne hieman jännittivät, mutta hetken päästä se jo rentoutui. Ihmiset poikaa kiinnostivat kovasti, mutta samalla sitä hieman ujostutti. Noa on herttainen ja herkkä poika, jonka ujostelevan ensivaikutelman alla piilee sosiaalinen ja iloinen pieni pentu. Reipas koirakaveri olisi varmasti Noan mieleen, vaikka se sopii varmasti hyvin myös ainoaksi koiraksi.

Noa tulee aikuisena olemaan keskikokoinen, noin 50-55 cm korkea.

18.2.2017
Herttainen Noa on muutamassa kuukaudessa kasvanut hurmaavaksi nuoreksi mieheksi. Tammikuussa aktiiviemme vieraillessa Onevetin tarhalla Bukarestissa sää oli erittäin kylmä. Niinpä koirat tavattiin epätavallisesti sisätiloissa. Noaa uusi ympäristö ja liukas lattia jännittivät melkoisesti. Jännityksestä huolimatta vieraat kiinnostivat sitä kovasti. Päästessään ihmisen lähelle ja rapsuteltavaksi Noa selvästi rentoutui. Tarhassa kasvaneelle nuorelle pojalle maailma ja sen ihmeet ovat hämmentäviä ja toisinaan myös vähän pelottavia. Lempeällä kasvatuksella ja kärsivällisyydellä se pääsee varmasti ujoutensa yli. Vastalahjasi perhe saa Noasta mitä lempeimmän ja kilteimmän ystävän. Olisi hienoa jos Noa pääsisi pian omaan kotiinsa reipastumaan, jotta se ei tarhalla muutu enää ujommaksi.

21.3.2017
Ihana nuorimies Noa on tänään varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen!

4.4.2017
Noan suuri seikkailu on eilen alkanut, kun se matkasi halki Euroopan oman perheensä luokse. Sydämelliset onnittelut koko perheelle!

_______________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.

Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Noa saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Noa on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.