Päivitetty 07.06.2017

Kodin saanut koira: KLARA


Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
steriloidaan

 

22.12.2016
Romaniassa, Gradistean kylässä asuva hyväsydäminen ja loputtoman ahkera tahtonainen, Luiza Mandru on Rescueyhdistys Kulkurit ry:n pitkäaikainen yksityinen yhteistyötaho. Luiza ja hänen aviomiehensä pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 50 koiraa ja 20 kissaa kerrallaan, joista noin puolet ovat yleensä pentuja ja puolet aikuisia. Yksi Luizan uusimmasta suojateista on Klara-niminen nuori narttu. Klaran tarina on surullinen, mutta niin kovin tavallinen romanialaisen koiran tarina.

Alun perin Klara hylättiin aivan pikkupentuna Luzan lähelle paikkaan, josta löytyy usein hylättyjä koiria. Se oli niin arka ettei kukaan voinut koskea siihen, saatika saanut sitä kiinni. Lähellä asuva köyhä perhe, joka muutenkin auttoi hylättyjä koiria sai tietää tästä narttupennusta ja alkoi ruokkia sitä aina kun pystyi. Pikkuhiljaa Klara oppi luottamaan näihin ihmisiin ja siitä tuli heidän koiransa. Se asui kuitenkin edelleen vapaana eikä antanut itseään kiinni.

Steriloimaton  nuori narttu vapaana kaduilla tarkoittaa pentuja, paljon pentuja. Ensimmäiset pentunsa Klarakin sai ollessaan vasta vuodenikäinen.  Näistä pennuista adoptio-ohjelmaamme on tulossa Gilbert. Klara ehti saamaan muitakin pentuja,  mutta  perheen tytär epäili niiden kuolleen sillä he eivät löytäneet pentuja mistään.

Hiljattain koirista  huoltapitävän perheen piti muuttaa ja uudessa paikassa koiria ei katsota hyvällä. Niinpä he eivät voineet ottaa mukaansa kuin Negruta-nimisen koiran. He kertoivat Luizalle, että ovat joutuneet jättämään koiriaan tälle suositulle hylkäyspaikalle metsänkupeeseen. Luiza ei kestänyt ajatusta, että omanonnensa nojassa on nyt koiria, jotka ovat tottuneet ruokintaan eivätkä osaa huolehtia itsestään. Luizan oli pakko mennä hakemaan koirat turvaan. Paikalle mennessä vastassa oli  kaksi koiraa, Klara ja Gilbert. Klaran kiinnisaanti osoittautui haasteksi. Hetken paikalla oltuaan Luiza kuuli läheltä kuopasta pentujen itkua ja meni katsomaan. Klaran viisi pienen pientä pentua (Malla, Luluta, Onyx, Ebony, Smoky) makasivat kuopan pohjalla ja itkivät. Luiza kävi kotoaan hakemassa  boksin pentujen kuljetusta varten ja keräsi pennut siihen.  Klaraa hän ei saanut kiinni useasta yrityksestä huolimatta mutta kiinniotto  onnistui kuitenkin seuraavana päivänä.

Klarasta on kuoriutunut Luizan luona nopeasti ystävällinen ja sosiaalinen tyttö. Sen arkuus on karissut nopeasti ja se on tuttuja  ihmisiä kohtaan hyvin ystävällinen ja kiltti. Klara ei erityisemmin hauku. Se on kuuliainen ja ottaa oma aloitteisesti kontaktia ihmiseen. Ikää neidillä on tällä hetkellä noin 2vuotta ja se steriloidaan kunhan pennut ovat isompia. Klara on jo rokotettu ja sirutettu. Eläinlääkärissä se käyttäytyi mallikkaasti. Vaikka neiti ei ole koskaan ollut hihnassa, se kulki mukana oikein nätisti. Klaralle kotiolot ovat uutta ja se on hieman ihmeissään, mutta tuntuu sopeutuvan nopeasti. Neiti on nuoresta iästään huolimatta tunnollinen emä ja hyvin rauhallinen lastensa kanssa. Se ei myöskään ole moksiskaan kun pentuja käsitellään. Klara tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Klara on kooltaan pieni,  noin 35cm korkea ja noin 9kg painava.

Etsimme Klaralle rauhallista kotia, jossa riittää aikaa ja ymmärrystä tätä hieman erilaisen taustan omaavaa tyttöä kohtaan.

12.1.2017
Lisätty talvivideo Klarasta ja sen pennuista.

4.2.2017
Tapasimme Klaran pentuineen viime viikolla kun vierailimme Romaniassa. Ja voi kuinka kaunis pieni neito se olikaan! Klara asuu ulkotarhassa Mandrujen pihalla. Vieraat ihmiset jännittivät neitiä kovin, eikä se halunnut tulla tekemään lähempää tuttavuutta kanssamme. Tuttuja ihmisiä kohtaan Klara on ystävällinen. Pentujaan se antoi vieraidenkin käsitellä ilman ongelmia. Jännittäessään Klara käyttää melko paljon ääntänsä.

Lisätty kuvia.

14.5.2017
Ihan äitikoira Klara on äitienpäivän kunniaksi varattu omaan kotiin Suomeen.

7.6.2017
Suloinen Klara saapui viime viikonloppuna omaan kotiinsa Suomeen.

 


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Klara saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Klara on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Taija Mäkiselle.

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.