Päivitetty 21.02.2017

Kodin saanut koira: SMOKY (Klaran tenavat)


Syntymäaika: 08-09/2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
ei kastroitu

23.12.2016
Romaniassa, Gradistean kylässä asuva hyväsydäminen ja loputtoman ahkera tahtonainen, Luiza Mandru on Rescueyhdistys Kulkurit ry:n pitkäaikainen yksityinen yhteistyötaho. Luiza ja hänen aviomiehensä pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 50 koiraa ja 20 kissaa kerrallaan, joista noin puolet ovat yleensä pentuja ja puolet aikuisia. Yksi Luizan uusimmasta suojateista on pikkuriikkinen Smoky-poika. Smokyn emä on adoptio-ohjelmastamme löytyvä Klara ja se on löydetty yhdessä neljän sisaruksensa kanssa (Onyx, Ebony, Malla ja Luluta).

Smoky on luonteeltaan utelias ja touhukas kuten normaalin pennun kuuluukin. Sen päivät kuluvat leikkiessä sisarusten ja muiden koirien kanssa.  Luizan luona Smoky on  tutustunut myös kissoihin ja tulee niiden kanssa mainiosti juttuun. Leikkiessä keskenään nämä pennut haukkuvat  mutta eivät ole räksyttäjiä. Smoky on tottunut nopeasti kotioloihin ja vaikuttaa tasapainoiselta pieneltä koiranalulta. Ihmistä kohtaan Smoky on sosiaalinen ja haluisi olla mukana kaikessa mitä touhutaan. Smokysta odotetaan kasvavan aikuisena 10+kg painava pienehkö koiruus

4.1.2017
Smoky on varattu omaan kotiin Suomeen.

20.2.2017
Smoky on tänään saapunut omaan kotiin.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli  Smoky tulee Suomeen kastroimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Smoky saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Smoky on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Taija Mäkiselle

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.