Päivitetty 26.06.2017

Kodin saanut koira: SHEENA (nyk. Sere)


Syntymäaika: Noin 2012
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (Sintesti)
Steriloitu

12.5.2016
Suflete Dragi/Kind Souls Association on romanialainen eläinsuojeluyhdistys jonka kanssa Kulkurit on tehnyt yhteistyötä jo pitkään. Suflete Dragin Alina Murgu luotsaa yhdistyksen Sintestin tarhaa äitinsä Anda Murgun avustuksella. Sintestiä asuttaa monen monta koiraa joita yhdistää yksi asia. Ne ovat kodittomia, hylättyjä koiria.

Sheena on yksi näistä koirista. Sheenan tarina on sama kuin monen muun narttukoiran tarina. Se löydettiin tiineenä pellolta. Nyt Sheena on kuitenkin steriloitu ja turvassa, eikä sen tarvitse enää ikinä synnyttää pentuja maailmaan joka jo on kodittomia pentuja pullollaan. Kulkurien aktiivit kävivät Sintestissä huhtikuun Romanian reissulla ja tapasivat tällöin myös Sheenan. Tyttö antoi itsestään kovin rauhallisen ja tyynen kuvan, ja vaikka selkeästi haluaakin olla ihmisten lähellä Sheena antaa innokkaimmille kohteliaasti tilaa eikä hössötä juuri lainkaan. Sheena on kultainen tyttö, ja antaa käsitellä itseään hienosti.

Sheena on noin 4-vuotias ja kooltaan noin 45-50cm, 15kg.

22.7.2016
Heinäkuussa suuntasimme jälleen Suflete Dragin Sintestin tarhalla jossa tapasimme niin Suflete Dragin Alina Murgun kuin myös monia ihania koiria, niin vanhoja- kuin uusia tuttavuuksia.

Sheenan ja Buttonin häkkiin oli mukava astua, molemmat koirat osaavat kivalla tavalla pyytää ihmisen huomiota. Kun lopettaa rapsuttamisen Sheena hyppää hellästi ihmistä vasten pyytäen lisää rapsutuksia. Sheena tulee toimeen niin urosten kuin narttujen kanssa. Ei juurikaan hauku. Hampaat Sheena antaa katsoa todella nätisti ja voimmekin todeta, että hammaskiveä tytöllä on jonkun verran. Sheena vaikuttaa tasapainoiselta, mutkattomalta koiralta joka sopisi monenlaiseen kotiin.

Lisätty kuvia (ja video toukokuulta).

6.11.2016
Marraskuussa Kulkurien aktiivit suuntasivat jälleen Romaniaan ja tällä kertaa vuorossa oli myös Sintestin tarha ja monet rakkaat karvakaverit, jotka edelleen odottavat sitä, että oma koti ja perhe löytyisi. Sheena on yksi niistä, jotka siellä odottelee. Sheenan luonne on kultainen ja rauhallinen. Ihmisen huomio on Sheenalle todella tärkeetä, tyttö nauttii suunnattomasti siitä kun saa olla lähellä ja saa rapsutuksia. Sheena ei kuitenkaan häslää tai vaadi sitä huomiota, vaan antaa muiden hoitaa sen puolen. Herkkujen toiveessa Sheena tarjoaa istumista ja uskommekin, että tyttö voisi olla aika helposti motivoitavissa herkkupalkalla.

Sheena ei tarhalla yhtynyt muiden koirien haukkumiseen, vaan pysyi hiljaa ja rauhallisena. Vierailun aikana Sheena ei astunut koko painollaan vasemmalle takajalalleen. Aiemmin Sheenalla ei ole ollut mitään ongelmaa tämän kanssa joten on mahdollista, että tyttö on kolhinut jalkansa johonkin. Seurailemme tilannetta.

6.3.2017
Helmikuussa oli vuorossa vierailu Sintestin tarhalla. Siellä omaa kotiaan odottaa edelleen mm. suloinen Sheena. Sheena on erittäin sympaattinen ja lempeä narttu, jolle on päässyt kertymään nyt hieman liikaa painoa johtuen liian vähäisestä liikunnasta ja runsaasta ruokinnasta. Koirat Romaniassa pääsevät melko paljon herkuttelemaan vaalealla leivällä, sillä tätä tarhat saavat lahjoituksina paljon paikallisilta ravintoloilta jne. Ja se täyttää myös vatsoja..

Alkuun kun aktiivimme menivät aitaukseen, he miettivät, että onko Sheenasta tullut arka kun se pysytteli kopissaan. Kun tilanne häkissä rauhoittui, Sheena kuitenkin tuli esille ja oli aivan yhtä ihana kuin ennenkin. Se siis vältteli muita koiria alkuhäsellyksen ajan ja tuli hakemaan huomiota sit kun tilanne oli rauhoittunut. Enää ei Sheena ontunut, joten se oli vaan joku tilapäinen venähdys silloin marraskuussa. Sheena nauttii suunnattomasti ihmisen huomiosta ja vaikuttaa olevan hyvin tasapainossa oleva koira. Muiden koirien kanssa Sheena tulee hyvin toimeen mutta tyttö ei halua ongelmia eikä konflikteja. Kaveriksi sopisi siis toinen lempeä ja kiva koira.

15.3.2017
Sheena on varattu omaan kotiin 12.3.

4.4.2017
Iloinen hännänheiluttaja Sheena saapui Suomeen ja omaan kotiin eilen, 3.4.2017. Kentällä jo neiti oli kovin reipas ja yhtä rakastettava kuin tarhallakin. Paljon uusia kokemuksia ja ihania yhteisiä hetkiä koko perheelle <3


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Sheena saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Sheena on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Sheenan yhteyshenkilö: Mia Takolander

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.