Päivitetty 13.06.2017

Kodin saanut koira: ALDO


Syntymäaika: 11/2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (OneVet)
ei kastroitu

 

15.4.2017
Onevet-niminen eläinklinikka ja heidän ylläpitämänsä Cosoban tarha ovat yksi Kulkurien pääyhteistyökumppaneista. Tarhalla asuu jatkuvasti satoja koiria, jotka odottavat siellä oman kodin löytymistä. Koska tarha on romanialaisittain hyvin edistyksellinen ja siellä koirista pidetään hyvää huolta, vievät muut eläinsuojelijat sinne usein turvaan erityisesti pieniä pentuja. Suurin osa tarhan koirista on kuitenkin löydetty jostakin tarhan läheisyydestä tai hylätty tarhalle pentuina jonkun paikallisen toimesta.
Näin myös sisarukset Aldo ja Agata ovat Cosoban tarhan portille päätyneet. Ne olivat ilmestyneet yhtenä talvisena yönä suljetussa korissa tarhan portille, josta tarhan työntekijät nämä heikossa kunnossa olevat vasta muutaman viikon ikäiset pennut löysivät.
Pienet taistelijat saivat tarvitsemaansa hoitoa ja ravintoa ja vahvistuivat nopeasti. Nyt pikkuiset ovat kehittyneet normaalisti ja kasvaneet hyvässä hoidossa siihen pisteeseen, että niiden olisi aika löytää se ihka oma loppuelämän koti.

Aldo on siskoaan ujompi ja selvästi varovaisempi. Aldo asuu pentulaumassa jossa on isompia pentuja. Se on selvästi hieman alistuvainen luonne ja väisteleekin isompiaan ettei jää jalkoihin. Se tulee hyvin toimeen kaikkien kanssa, mutta koska on luonteeltaan varovaisempi ja alistuva on se helposti kiusaamisen kohteena. Tämän vuoksi rohkea ja ystävällinen koirakaveri olisi varmasti hyvä tuki pikku herralla myös tulevassa kodissa. Uusia ihmisiä Aldo jännittää eikä tule monien muiden pentujen tavoin hyppimään päin ja pyörimään ympärille. Se ennemmin seurailee tilannetta sivummalta. Isossa pentulaumassa Aldo selvästi jää vähän taustalle ja olisikin hyvä että se pääsisi pian omaan kotiinsa rohkaistumaan. Varovaisuudestaan huolimatta Aldo antaa käsitellä ja hoitaa itseään hyvin ja on kiltti. Se ei rimpuile sylissä tai koita paeta esimerkiksi puremalla vaan se odottaa kuuliaisesti kunnes se lasketaan takaisin lattialle. Aldo on ihana luonteinen poika joka tulee tarvitsemaan aikaa ja ymmärrystä kotona, mutta luottamuksen saatuaan Aldosta saa mitä upeimman ystävän.

Sisarukset ovat kooltaan pienehköjä ja tulevat jäämään aikuisenakin vain noin 40cm korkuisiksi ja ehkä reilu 10kg painoisiksi. Rotuperimässä näillä pienillä on hyvin todennäköisesti Staffordshirenbullterrieriä/ Pitbullia minkä vuoksi pienet tarvitsevat osaavat kodit joissa on kokemusta voimakkaammista roduista.

 

22.5.2017
Aldo on varattu omaan rakastavaan kotiinsa.

5.6.2017
Aldo saapui uuden perheensä luo eilen 4.6.17. Onnea yhteiselle taipaleelle.

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti, noin 7-9 kuukauden ikäisinä. Mikäli Aldo tulee Suomeen kastroimattomana, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöön) ennen kastrointia.

Aldo saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Aldo on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Aldon rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Aldon yhteyshenkilönä toimii Tanja Björninen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.