Päivitetty 05.06.2017

Kodin saanut koira: DRAGU nyk. Remu


Syntymäaika: 8/2013
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Rosiori)
kastroidaan

 

18.3.2017
Rosiori de Vede on pieni kaupunki, jossa on kunnallinen tarha ja eläinsuojelija Cornelia Stan huolehtii yksin useasta sadasta koirasta omalla vapaa-ajallaan ja järjestää myös sterilointi tapahtumia tarhan vieressä olevassa talossa. Tarhalla on joitakin kaupungin työntekijöitä Cornelian lisäksi, mutta heitä ei koirien tilat tai koirien kunto kiinnosta, vaan kaikesta joutuu Cornelia huolehtimaan yksin. Koiria tuodaan tarhalle suuria määriä ja Cornelia koittaa järjestää koiria niin, että osa koirista on ulkona kopeissaan kettingillä kiinni ja osa sisällä häkeissä, jotta rauha koirien kesken säilyisi. Pieni Dragu koira on ollut tarhalla jo useamman vuoden häkkikoirana ja on ollut aikaisemmin niin arka, ettei ole ollut mahdollista ottaa häntä adoptio-ohjelmaa. Nyt tavatessamme Dragun maaliskuussa 2017 oli hän reipas ja valmis etsimään omaa kotia.

Tullessani häkkiin, oli Dragu ensimmäisenä minua vastassa. Iloinen minisakumix hännänheiluttaja ja ystävällinen pikkukoira, joka hymyilee joka solullaan. Häkissä on vuosien saatossa ollut monenlaista koiraa hänen kaverinaan ja Dragu onkin sopeutunut tulemaan toimeen kaikkien kanssa. Kertaakaan en kuullut hänen haukkuvan, mutta voi olla, että ihmisen seura oli paljon mielenkiintoisempaa, joten haukkumiselle ei ollut sillä hetkellä sijaa. Namit maistuivat hyvin ja varmasti näillä saa opetettua Dragulle monta temppua.

Kokoa pienellä pojalla on noin 35-40 cm ja painoa noin 12 kg

10.5.2017
Ilopilleri Dragu varattiin tänään omaan kotiin Suomeen.

5.6.2017
Eilen 4.6 oli jälleen Kulkurilento ja matkalla kotiin oli 11 koiraa. Yksi koirista oli Dragu, jolle koti oli antanut uuden hienon nimen, Remu. Jännittävä odotus vihdoinkin päättyi, kun omistaja ja Remu tapasivat toisensa ensimmäistä kertaa.

Remun oppimisesta kotikoiraksi ja koulutuksesta voit seurata omistajan kirjoittamasta blogista. http://kanelijaremu.blogspot.fi/

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Dragu saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Dragu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Stina Nurmikoski

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.