Päivitetty 08.07.2017

Kodin saanut koira: ACHILLE


Syntymäaika: Noin 11/2015
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
Kastroidaan

 

30.10.2016
Achille on kaunis, persoonallinen nuori koira. Se muistuttaa hieman Bambia; Hoikka kaveri pitkillä jaloilla. Eräänä aamuna Ioana Bodea, paikallinen eläinsuojelija, oli menossa töihin, kun hän tapasi tämän kaverin lähellä kotiaan. Ioana ei voinut jättää Achillea oman onnensa nojaan, vaan soitti apujoukot hakemaan Achilleen kadulta. Näin Ioana pääsi jatkamaan matkaansa töihin ja Achille pääsi apujoukkojen saattamana kohti uutta matkaa eläinlääkäriasema OneVetiin. Achillen matka kohti Kulkurien adoptio-ohjelmaan oli alkanut.

Tapasimme Achilleen Romaniassa heinäkuun reissullamme. Poitsu hurmasi meidät täysin. Achille osoittautui erittäin kivaksi kaveriksi. Se oli iloinen ja reipas ja käveli mukanamme miltei koko päivän. Jos jossain vaiheessa Achille menikin muualle huitelemaan, niin hetken päästä se taas tuli takaisin luoksemme. Achille saa olla vapaana OneVetin muurien sisäpuolella. Se tulee tällä hetkellä hyvin toimeen niin urosten kuin narttujenkin kanssa ja toimiikin tsempparina eräälle ujolle koirakaverilleen. Achille osaa myös antaa hyvin tilaa toisille koirille, mikäli nämä ilmoittavat tarvitsevansa enemmän etäisyyttä. Se ei myöskään mene mukaan muiden koirien välien selvittelyihin. Achille on ehtinyt joutumaan trauman uhriksi jossain vaiheessa lyhyttä elämäänsä. Menneisyydestä kertoo Romaniassa otetut röntgenkuvat, joiden perusteella oikea takajalka on murtunut. Achille ei tietenkään ole saanut hoitoa vammaansa. Murtuma on parantunut itsekseen niin, että luun pituusakseli on virheasennossa. Tämä on aiheuttanut pahan patellaluksaation. Suomalainen ortopedi katsoi Romaniassa otettuja kuvia. Hän arvioi, että jalka pitäisi ”suoristaa” leikkauksella. Hän ei pystynyt arvioimaan näkemättä koiraa, miten Achille tulisi pärjäämään ilman korjaavaa leikkausta.

Tällä hetkellä Achille liikkuu hyvin. Ontumista voi esiintyä kolealla säällä. Aktiivimme, jotka tapasivat Achilleen uudelleen lokakuussa, kehuivat kaveria edelleen suloiseksi, avoimeksi ja valloittavaksi.

Achillella on jännä ulkonäkö, vaikuttaa siltä kuin poika hymyilisi melkein koko ajan. Jotkut koirat ovat eri tavalla erikoisia, selittämättömällä tavalla. Achille on yksi sellainen koira. Todellinen aarre, joka on jättänyt tassunjäljet sydämeeni ikuiseksi ajaksi. Vielä ei ole tietoa siitä missä tämän hellyttävän kaverin oma perhe ja koti sijaitsisi, mutta toivon mukaan se selviäisi tuota pikaa. Ikää Achillella on arviolta noin 1-vuotias ja kooltaan tällä hetkellä noin 55-60cm, 18-20kg.

26.11.2016
Achillelle on lisätty muutama video, 3.11.2016 video on päivältä jolloin aktiivimme olivat Onevetissa, ja toinen video on leikkihetkestä Dulcinean kanssa. Iloinen kaksikko joka varmasti tuo paljon iloa myös perheilleen.

12.12.2016
Achillen elämä Onevetissa on hieman muuttunut. Enää ei poika saa juosta vapaana pihalla koko ajan, vaan ainoastaan valvotusti ja silloin tällöin. Achille on hieman surullinen tästä asiasta, poika ei oikein ymmärrä miksi hänen liikkumistaan yhtäkkiä rajoitettiin. Tämä kuitenkin on koirien oman turvallisuuden puolesta tarpeellista, sillä koirien liikkuessa vapaana alueella, osan stressitaso nousee ja tappeluita syntyy herkemmin. Achille on kuitenkin itse yhä edelleen tullut hienosti toimeen muiden koirien kanssa.

Lisätty video Achillesta, Ioana Bodean miehen Marian Bodean kanssa.

20.2.2017
Tapasimme hurmaavan Achillen tammikuun reissullamme. Saman tien kun auton ovi avautui, Achille oli paikalla toivottamassa meidät tervetulleiksi. Achille on ihan uskomaton koira. Niin iloinen, sympaattinen, tasapainoinen ja se omaa uskomattomat taidot tulla toimeen kaikkien tarhalla olevien koirien kanssa. Achille on yhä edelleen mahtava oma itsensä. Kovasti toivon, että jonain päivänä sen huomaisi perhe, joka haluaisi sen sellaisena kuin se on ja joka sitoutuisi huolehtimaan siitä loppuelämänsä ajan. Kuten olen varma, että Achille itse huolehtisi perheenjäsenistään. Lisätty video Achillen ja tarhalla asuvan, myös Kulkurien adoptio-ohjelmassa olevan, Yangin leikkihetkestä.

17.3.2017
Achille hurmasi jälleen. Kerta toisensa jälkeen tämä iloinen ja positiivisesti elämään suhtautuva poika hämmästyttää sillä, miten se onnistuu säilyttämään iloisuutensa ja toivonsa vaikka päivät muuttuvat viikoiksi ja kuukausiksi. Achille on odottanut kotia jo kauan. Adoptio-ohjelmassamme se on ollut lokakuusta lähtien mutta tarhalla jo sitä ennen. Halusimme tarkkailla jalkaa ennen kuin otimme sen sivuille. Achillen vanhasta jalkavammasta on selitetty aiemmassa päivityksessä, joten nyt haluan keskittyä kertomaan kuinka valloittavasti tyypistä oikein on kyse. Achille tulee toimeen kaikkien kanssa. Pienten, isojen, nuorten ja vanhojen. Urosten, narttujen. Koirien, ihmisten. Kaikki rakastavat Achillea. Ja Achille rakastaa kaikkia. Kun se on oikein onnellinen, se hymyilee näyttävästi tavalla jonka voitte nähdä profiilikuvasta.

Toivon, että Achillelle löytyisi pian se oma ymmärtäväinen koti, jolla on resursseja myös huolehtia Achillen jalasta tarpeen vaatiessa. Achille on aivan varmasti kaiken sen “vaivan” arvoinen. Achille on todella ihmisrakas, tulee luokse kun viheltää. Achille rakastaa juosta ympäri tarhan aluetta. Tämä poika on helmi.

13.5.2017
Huhti-toukokuun vaihteessa Kulkurien aktiivit suuntasivat jälleen kohti Romaniaa ja yhteistyökumppaniemme koiratarhoja. Onevetissa heitä odotti myös vanha tuttu, Achille. Achille oli tällä kertaa paddockissa ja se aiheuttaakin Achillelle hieman hankaluuksia, sillä poika on tottunut liikkumaan ja osallistumaan. Nyt sillä oli hieman vaikeaa rauhoittua ja antaa tilaa kaverilleen häkissä ja ymmärtää, että kaveri ei välttämättä ihan koko ajan jaksa leikkiä ja vipeltää. Achille on sillä tavalla energinen koira, että sohvaperunaksi se ei missään nimessä sovellu. Iloa tästä poitsusta saa edelleen ja se on mitä mahtavin ja rakastettavin “hönö” <3

9.6.2017
Ihana ja iloinen Achille saa vihdoinkin tietää miltä tuntuu kun on oman perhen tuki ja turva. Tämä hymypoika varattiin omaan kotiin!

8.7.2017
Achille on saapunut Suomeen.


Koiraa harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Koiraa harkitessa täytyy muistaa, että esim. sisäsiisteys on useimmiten opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös voi olla täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen nuoren koiran kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Nuori koira tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaisuutta, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua. Mikäli koira tulee Suomeen kastroimatta nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöön) ennen kastrointia. Achille saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna (mikäli fyysisesti on siihen valmis), rokotettuna, ulko- ja loishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Achille on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Erityisadoptiossa olevat koirat on valittu huolellisesti yhteistyötahojemme kanssa yhteistyössä. Koirilla esiintyy jo tiedossa olevia puutteita, mutta niiden uskotaan soveltuvan kotikoiriksi, kunhan niiden mahdolliset erityistarpeet osataan tulevassa kodissa ottaa huomioon. Kulukorvaus näille koirille määräytyy tapauskohtaisesti. Erityisadoptioon kuuluville koirille tehdään normaalin luovutussopimuksen lisäksi erillissopimus erityisadoptioon kuuluvan koiran omistajalle.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä terveyteen ja kustannuksiin.

Achillen yhteyshenkilö on Mia Takolander

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.