Päivitetty 07.08.2017

Kodin saanut koira: SISLA


Syntymäaika: Noin 2/2016
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
Steriloitu

 

Perustiedot ja taustat:
Clinica Veterinara Onevet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista ja se paikka jonka kautta jokainen, Kulkurien adoptio-ohjelman kautta Suomeen adoptoitu koira, lähtee kotimatkalleen. Onevetissa on klinikkatilat Bukarestissa ja suuremmat tilat hieman Bukarestin ulkopuolella, Cosobassa. Cosobassa koiria on noin 300 ja osa näistä koirista on myös meidän adoptio-ohjelmassa. Kulkurien aktiivit käyvät säännöllisesti Romaniassa ja Onevet on vakituinen vierailupaikka reissuillamme.

Marraskuun 2016 reissulta adoptio-ohjelmaan tiensä löysi monta koiraa Onevetista, yksi heistä on Sisla. Tämä mustavalkoinen kaunotar on reipas, sosiaalinen ja ottaa vieraatkin vastaan pentumaisella energialla. Sislaa kiinnosti kamera todella paljon ja tyttö hyppikin ihmistä vastaan yrittäen päästä tutkailemaan tätä ihmeellistä vekotinta hieman lähempää. Tällä hetkellä Sisla myös hakee ihmiseltä huomiota hyppien. Sisla tulee hyvin toimeen häkin muiden koirien kanssa. Sislalla oli ikää noin 8 kuukautta kun astui adoptio-ohjelmaan. Kooltaan Sisla on noin 50cm, 17kg.

Nykytilanne:

7.8.2017
Sisla on nyt tehnyt elämänsä tärkeimmän matkan tähän mennessä, eilen 6.8.2017, tyttö lensi Romaniasta Suomeen omaan kotiinsa.

Edelliset päivitykset:

28.7.2017
Nyt kuulkaas, ilouutiset jatkuvat. Tällä kertaa voimme lähettää niitä Sislalle. Tälle ihanalle, herttaiselle tytölle joka on odottanut omaa perhettään tarhalla pennusta lähtien. Nyt sitä odottaa oma perhe ja oma koti. Täällä Suomessa. Sisla on tänään varattu! Aivan mielettömän ihanaa <3

24.7.2017
Sisla tavattiin jälleen heinäkuussa kun kävimme Onevetissa reissullamme. Tyttö on yhtä hurmaava kuin aina ennenkin ja vaikka herkutkin kiinnostaa, Sisla edelleen mielummin yrittää kiivetä syliin ja nauttii suunnattomasti kaikesta ystävällisestä huomiosta jota saa. Aivan mahdottoman ihana nuori koira!

28.11.2016
Sisla touhuilee menemään ja osallistui mielellään kaikkeen mitä vaan häkissä tapahtui, ainakin siihen mitä ihmiset tekivät. Uskommekin, että Sislasta saa oivan kaverin monenlaiseen harrastukseen. Toki täytyy pitää mielessä, että alkuun kaikki voi olla jännää ja kotiutumiselle kannattaa varata aikaa sekä totutella uuteen elämään rauhallisesti, ennen kuin lähtee harrastelemaan.

8.3.2017
Tammikuussa käydessämme Romaniassa tapasimme myös ihanan ja iloisen Sislan. Sisla on koira joka rakastaa elämää ja kaikkia. Ainakin tällä hetkellä ja tarhaolosuhteissa. Se on luottavainen ja avoin, häntä heiluu taukoamatta ja se tulee muitta mutkitta syliin. Sisla on kivalla tavalla energinen koira ja olisi mitä mainioin kaveri sellaiselle perheelle, joka haluaa esim. harrastaa jotain muuta kuin sohvankulutusta koiransa kanssa. Sislalle lisätään pian uusia kuvia.

19.3.2017
Aktiivimme tapasivat Sislan jälleen maaliskuun reissulla ja myös tällä kertaa tyttö hurmasi kaikki. Sislan luonne on ihan täysi kymppi. Se ottaa iloisesti ja luottavaisesti vieraatkin vastaan, painautuu ihmistä vastaan ja imee itseensä jokaisen rapsutuksen ja hetken jonka se saa viettää ihmisen lähellä. Aktiivimme kuvailevat Sislaa seuraavalla tavalla “Mielettömän hyväntuulinen, iloinen ja tasapainoinen tyyppi. Olisi hirmuisesti rakkautta jaettavana eikä ketään kelle sitä jakaa. Ihana!” Sisla on valmis jo tulemaan kotiin. Kunhan se koti vaan ensin löytyisi.

 


Koiraa harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Koiraa harkitessasi täytyy muistaa, että ehkä sisäsiisteyttä on harjoiteltava, tottuminen uuteen asuinympäristöön saattaa kestää tovi, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan, yksinolo ei suju heti itsestään ja tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen koiran kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Nuori koira tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Sisla saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Sisla on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Sislan yhteyshenkilö: Mia Takolander

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.