Kodin saanut koira: ARIANA (Team Noir)

Syntymäaika: 9/2015
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (OneVet, Cosoba)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta
16.6.2018

OneVet on eläinlääkäriklinikka Romanian pääkaupungissa Bukarestissa ja Kulkurien pitkäaikainen luottoyhteistyökumppani. OneVetin ylläpitämällä ja Cosoban kylässä sijaitsevalla tarhalla on satoja koiria, joista jokainen odottaa vuoroaan päästäkseen omaan kotiinsa. Moni niistä matkustaakin Suomeen ja moni viettää Suomessa jo lokoisaa kotikoiran elämää. Liian moni joutuu kuitenkiin seisomaan jonossa vailla tietoa omasta vuorostaan. OneVetin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti. Noin puolitoista vuotta sitten saksalainen nainen tyhjensi kokonaisen kunnallisen koiratarhan ja toimitti kaikki koirat Cosobaan. Tämän jälkeen saksalaisnainen katosi. Yksi koirista oli emo neljän pentunsa kanssa. Emoa emme valitettavasti voi sen terveydentilan takia ottaa adoptio-ohjelmaamme, mutta pennut ovat terveitä ja valmiita etsimään kotiaan.

Team Noir eli Milton, Truman, Ariana ja Gabrielle ovat kaikki alunperin Cosoban asukkaita ja vailla kotia on enää Ariana. Kun aktiivimme tammikuun 2017 lopulla vierailivat tarhalla, he tutustuivat myös tähän pentueeseen. Tällöin tytöt Ariana ja Gabrielle olivat vielä liian pidättyväisiä adoptio-ohjelmaamme, mutta pojat pääsivät silloin etsimään kotiaan Kulkurien sivuille. Maaliskussa 2017 aktiivit vierailivat jälleen tarhalla ja tytöt olivat rohkaistuneet sen verran, että nekin olivat valmiita etsimään omaa kotiaan. Ariana on nyt muuttanut Koben kämppikseksi häkkiin, mistä se näkee jotain muuta kuin muuttumatonta peltoa ja ne tulevat keskenään hyvin toimeen. Arianaa ujostuttaa alkuun ja se odottelee hieman sivummalla, kun Kobe häseltää. Se kuitenkin haluaisi kovasti osallistua menoihin, mutta vielä aika ei ole oikea. Ariana on lempeä ja kultainen tyttö, joka ei tarhalla hauku. Jälleen kerran on todettava, että tumma turkki ei ole edukseen valokuvissa, mutta Ariana on häkellyttävän kaunis koira, josta kotona tulee taatusti vielä upeampi sekä sisältä että ulkoa.

Ariana on kooltaan noin 55 senttiä ja 20 kiloa.

Päivitykset
30.7.2018
Viime yönä Kulkurilento toi kotiinsa monta koiraa, joista Ariana oli yksi onnekas. Se pääsi asumaan veljensä Zeron kaveriksi, mistä on sille varmasti apua kotiutumisen ensimetereillä. Onnea matkaanne, Ariana ja perhe.

13.7.2018
Perjantai ja 13. osoittautui Arianalle todelliseksi onnenpäiväksi, kun se pitkän odottamisen jälkeen varattiin tänään omaan kotiin Suomeen.

16.6.2018
Ariana on toukokuun reissulaisten mukaan jatkanut rohkaistumistaan, joskin varautunut se on edelleen. Se asuu edelleen erinomaisen reippaan Koben häkkikaverina, mistä Ariana selkeästi hyötyy. Se osaisikin varmasti arvostaa reipasta vetoapua myös Suomessa. Vieraiden tullessa sen häkkiin se kuitenkin pysyttelee mieluummin sivummalla eikä tee itseään tykö. Ariana on tosi rauhallinen, ei tee itsestään numeroa ja koettaa tehdä itsestään huomaamattoman. Vieraiden tuomat herkut sen sijaan kiinnostavat sitä paljonkin ja Ariana etsiessä niitä häkkinsä  lattialta, se ajautuu melkein kuin vahingossa lähemmäs vieraita. Ariana on edelleen kultainen ja herttaisen oloinen ujo tyttö, jonka soisi pitkän odotuksen jälkeen pääsevän jo omaan kotiinsa.

Lisätty video ja kuvia.

21.3.2018
Kultainen Ariana on tänään etsinyt kotiaan Kulkurien adoptio-ohjelmassa tasan vuoden. Asuinpaikan- ja kumppanin vaihdos ovat tehneet sille selkeästi hyvää. Koben huolettomuus ja avoimuus imaisevat Arianankin mukaansa ja kun vieraat ovat hetken olleet kaksikon häkissä, Ariana uskaltautuu jo uloskin kopistaan ilmaa haistelemaan. Se jää toki lähelle kopinsuuta mutustelemaan fiiliksiään näistä ulkomaanelävistä, mutta on todella sydäntälämmittävää nähdä, miten niin pitkän ajan jälkeen Ariana on edennyt rohkaistumisessaan. Se ei taatusti tarhalla kasva sosiaaliseksi ja pelottomaksi koiraksi ja on tietenkin mahdollista, että se jää varovaiseksi, mutta sille suo mielellään jokaisen eteenpäin menemisen rippeenkin. Ariana ei hauku tarhalla eikä lähde mukaan yleiseen hässäkkään. Hurjan paksu talvikarva tekee siitä melkoisen otuksen. Kaikki sen kotiutuneet sisarukset ovat kasvattaneet kotioloissa kihartuvan, upean kiiltävänmustan turkin.

Lisätty kuvia ja video.

9.12.2017
Kun aktiivimme marraskuussa tapasivat Arianan, se lähinnä toivoi olevansa jossain muualla kuin ihmisten rapsuteltavana. Vieraat ihmiset olivat sille kovin vaikea asia ja se haki turvaa häkkinsä seinään liimautumalla. Se antaa Adinan, tarhan eläinlääkärin silittää itseään, mutta se on koko ajan varuillaan ja jähmettynyt. Adina saa katsoa Arianan hampaat, jotka näyttävät elinolosuhteista huolimatta hyviltä. Kun se on hetken saanut kerätä rohkeutta Adinan lähellä, se hiukan rentoutuu, mutta kodin tulee olla tietoinen, että Ariana tulee tarvitsemaan todella paljon aikaa ja kärsivällisyyttä kyetäkseen rentoutumaan ja alkamaan nauttia elämästä.

19.9.2017
Kaunis Ariana kärsii kovasti eristäytyneisyydestä ja yksinäisyydestä. Se on tällä hetkellä yksin häkissään, jonka näkymä on autiolle pellolle. Sen päivät kuluvatkin saman muuttumattoman maiseman tuijottamisessa, mikä tekee ennestäänkin ujosta tytöstä vieläkin ujomman. Saadessaan vieraita se hakeutuu nurkkaan ja katsoo poispäin, mikä tarkoittaa sitä, että se luovutetaan ainoastaan erittäin sitoutuneeseen ja koirakokeneeseen kotiin. Sen veljet ovat molemmat sosiaalisia, joten Arianakin varmasti rohkaistuu ja avautuu kotioloissa, mutta kodin tulee varautua myös siihen, että se jää ujommaksi. Ariana on hirvittävän suloinen ja hellyttävä koira, jonka soisi pääsevän omaan kotiinsa, jossa se saisi rauhassa ja ajan kanssa rohkaistua.

Lisätty pari kuvaa neitokaisesta, jonka viime talven turkki on osittain lähtemättä. Sen alla on hieno musta  ja kiiltävä karva.

13.7.2017
Heinäkuu toi mukaan OneVetiin Kulkurien aktiivit. Vierailullaan tytöt tapasivat myös Team Noirin Arianan. Arianan sisko Gabrielle on matkaamassa Saksaan omaan kotiin ja veljilläkin on koti Suomessa, jolloin Ariana on ainut tiimiläinen jäljellä. Sitä ujostuttaa melkoisesti sen saadessa vieraita häkkiinsä ja se väistää vieraita, mutta niin vain utelaisuus voittaa sen ja se jää hieman etäältä seuraamaan, mitä kummajaiset sen häkissä puuhaavat. Se ei vielä ole valmis lähikohtaktiin ihmisen kanssa, mutta omassa kodissa ajan kanssa se varmasti rohkaistuu.

Lisätty kuva Arianasta, jossa se vaihtaa talviturkkiaan. Sen turkki olisi varmasti upea, jos sitä huollettaisiin säännöllisesti. Lisätty myös video. 

21.5.2017
Ariana on kertakaikkisen ihana karvakasa, joka hyppii kovasti häkin aitaa  vasten, kun ihminen on ulkopuolella. Kun sitten mennään sisään häkkiin, sille menee pupu pöksyyn ja se luikahtaa koppiinsa ja ujoilee aikansa siellä. Se käy kurkkimassa sivistyneesti koppinsa ovella, mutta vetäytyy sitten peremmälle ikään kuin sanoen, että kiitos vaan, mutta en osta mitään. Ariana elelee sopuisasti siskonsa Gabriellen kanssa samassa häkissä. Kumpikaan koirista ei vierailun aikana hauku. 

Lisätty kuvia.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Ariana saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ariana on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Arianan yhteyshenkilö: Maarit Auranen

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: