Enkelikoira: TEKNOLOGICA (nyk. Alma)

Syntymäaika: 2005
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (OneVet)
Kokoarvio:

 

8.4.2015
Teknologica on tehdas Romaniassa, jonka lähistöltä koira on löydetty ja siitä myös Teknologica sai nimensä. Koiran menneisyydestä ei ole mitään tietoa. Kuinka on tehdasalueelle kulkeutunut tai kuinka kauan on kadulla jo ollut? Tällä hetkellä Tekno on yhteistyökumppanimme eläinklinikka Onevetin tiloissa.

Tapasimme Teknologican Onevetissa ja sisällä hieman jännitti uusia ihmisiä. Hetken katseltuaan ja tuumattuaan, totesi kaiken olevan hyvin ja rauhalliseen tahtiin tutustui myös aktiiveihin. Tekno on kiltti ja hyväksyy muut koirat ympärillään. Tekno on valmis kotikoira, joka tulee varmasti ihastuttamaan perheensä.

Tekno on 55 – 60 cm korkea ja painoa noin 25 kg.

15.7.2015
Aktiivimme tapasivat heinäkuun reissullaan Teknon. Teknologica jännitti sisällä, mutta on kuitenkin sosiaalinen ihmisille ja rauhallinen sekä kiltti. Tulee toimeen toisten koirien kanssa, mutta ei kuitenkaan nauti isosta laumasta ja on dominoiva. Ei kuitenkaan aloita tappelua, toki vastaa kyllä, mikäli toinen rähinän aloittaa.

Kun Teknologica steriloitiin, on hänen munasarja hajonnut ja tehnyt kystia, jotka tuottavat kaksi kertaa vuodessa hormonia, josta tulee hänelle valeraskaus. Vaatii hormonihoidon kaksi kertaa vuodessa. Tästä johtuen Teknologica siirtyy erityisadoptioon. Ikäänsä nähden on hampaat melko hyvässä kunnossa.

31.7.2015
Uusi hellyyttävä video lisätty.

20.9.2015
Teknologica eristäytyy suuresta koiralaumasta ja hakeutuu mielellään omaan rauhaan lepäämään. Lempeä vanhus kaipaisikin rauhallisempaa ympäristöä, jossa pääsisi vielä näyttämään todellisen kauniin luonteensa. Tekno on kohtelias koira ja hieman ujo, mutta häntää heiluttaen tervehtii ihmiset ja varsinkin tutut ihmiset ovat Teknolle tärkeitä ja kaipasikin heiltä kovasti huomiota. Tarhalla koirien liikkuminen jää hyvin vähäiseksi, joten Teknokin on hieman pulskistunut, mutta säännölliset kävelylenkit auttavat linjojen takaisin saamiseen varmasti. Kuvia Teknologicasta OneVetin tarhalla.

18.11.2015
Aktiivimme tapasivat jälleen Teknologican ja he näkivät edelleen hieman ujon, mutta erittäin lempeän koiran. OneVet klinikan työntekijä kehuu Teknoa ihanaksi ja fiksuksi koiraksi, mitä Tekno onkin. Tekno mielellään makoilisi pehmeällä alustalla ja nautiskelisi kiireettömyydestä, rauhasta ja tutun ihmisen silittelystä sekä mukavista kävelyhetkistä oman ihmisen kanssa. Liikuntaa sopivassa määrin olisikin Teknolle suotavaa, koska koira on päässy menemään jo tuhtiin kuntoon. Uusia kuvia ja video Teknologicasta lisätty.

13.2.2016
Viisaat ja lempeät silmät ottivat aktiivimme vastaan tammikuussa 2016 OneVetin tarhalla. Ne katsoivat rauhallisesti ja kuin kertoen, kuinka paljon on nähnyt ja kokenut, niin hyvässä kuin pahassakin. Kokemuksien kirjo on Teknolla varmasti suuri, mutta yksi kokemus siltä vielä puuttuu. Oman kodin lämpö ja se oma turvallinen ihminen, joka ei enään hylkää. Kumpa sen vielä voisimme tälle suuremmoiselle ja kiltille Teknolle antaa.
Kuvia ja video lisätty.

14.4.2016
Teknologica seurailee rauhallisesti aktiiviemme vierailua Onevetissa. Se on erittäin ystävällinen koira, joka antaa kaikkien olla sellaisia kun ne ovat. Liikunnan puute näkyy edelleen Teknon vyötäröllä, muutoin on teräsmummo kunnossa ja liikkuminen on sujuvaa. Vielä kun saisimme tämän sympaattisen mummun eläkepäiviään viettämään lämpöiseen kotiin, olisi jälleen ihmisen ja koiran hyvä olla.

30.5.2016
Tekno saapuu Onevetin pihalle toukokuun alkupuolella, aktiiviemme ollessa Romaniassa ja vierailulla Onevetissa, se haluaa mielyttää kaikkia ja siltikin siinä on se viisaus, mikä vain voi iäkkäämmässä koirassa olla. Se on edelleen rauhallinen ja jollain tavoin hupsuttelee. Voisin hyvin kuvitella, että Tekno kotioloissa näyttää humoristisen puolensa, sillä sellaista pilkettä on sen silmissä. Vielä odotamme sitä oikeaa perhettä Teknolle, tälle täydelliselle koiralle. Kuvia lisätty.

27.6.2016
Ihanasta mummukoira Teknosta uusi video.

1.8.2016
Lisätty mummusta jälleen uutta videota. Ehkä sen myötä se löytää vihdoin ja viimein oman kotinsa, jossa sillä on aina pehmeä peti allaan.

6.8.2016
Mitä Tekno koskaan on nähnyt, kokenut tai kuullut, se jää vain Teknon tietoon ja sydämeen. Sen me tiedämme, että kaikki asiat eivät aina ole olleet positiivisia. Mutta mikä parasta, tästä hetkestä eteenpäin kaikki kokemukset tulevat olemaan puhdasta iloa ja keveyttä, sillä Tekno on vihdoin löytänyt omansa ja se matkustaa pian omaan kotiin Suomeen.

27.8.2016
Viimeöinen Kulkurilento toi mukanaan myös Teknon. Se on viime yön nukkunut lämpimässä aja pehmeässä pedissä ja herännyt tänä aamuna omistettuna koirana, lemmikkinä ja perheenjäsenenä. Se on ansainnut jokaikisen onnenhippusenkin, mitä sen osaksi tästä eteenpäin tulee ja niitä tulee epäilemättä paljon. Onnea matkaanne, Tekno ja perhe.

27.7.2018
Alma on matkannut sateenkaarisillalle 13.7. saatuaan viettää noin kaksi vuotta rakastavassa perheessä onnellista kotikoiran elämää. Hyvää matkaa, rakas Alma.

“Alma oli suuri koira suurella sydämellä, se suhtautui kaikkiin ja kaikkeen ystävällisesti, rauhallisesti, nöyrästi  ja vaatimattomasti, kuitenkaan tinkimättä yhtään omanarvontunnostaan ja itsenäisyydestään.

Se kesti ympärille pölähtävän lapsilauman silitykset stoalaisella tyyneydellä, rauhoitti vastaantulevat liian innokkaat tai arat koirat pelkällä olemuksellaan ja se poikkeuksetta valloitti kaikki ihmiset ympärillään. Muikkelilla todellakin oli oma fan club.

Näihin kahteen vuoteen jotka viisaan Alman rinnalla saimme kulkea mahtui niin paljon iloa ja onnea. Alma rakasti kiireettömiä metsälenkkejä, ruokaa, herkkuja, rapsutuksia. Olen ikuisesti kiitollinen yhteisestä ajastamme, sitä ei ollut paljon mutta se oli sitäkin arvokkaampaa.

Nivelrikko kyynärissä paheni loppuajasta niin paljon, ettei helpotusta kipuihin enää löytynyt.

Alma siirtyi silitysten saattelemana tähdeksi taivaalle 13.7.18. auringon lämpö jäsenissään, kesän tuoksut nenässään ja suuresti rakastamiensa vadelmien maku suussaan.

Alma kulkee ikuisesti mukanamme sydämissämme ja muistoissamme.

Alman perhe”

—————————————————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Erityisadoptiossa olevat koirat on valittu huolellisesti yhteistyötahojemme kanssa yhteistyössä.Koirilla esiintyy jo tiedossa olevia puutteita, mutta niiden uskotaan soveltuvan kotikoiriksi, kunhan niiden mahdolliset erityistarpeet osataan tulevassa kodissa ottaa huomioon.

Kulukorvaus näille koirille määräytyy tapauskohtaisesti.

Erityisadoptioon kuuluville koirille tehdään normaalin luovutussopimuksen lisäksi erillissopimus erityisadoptioon kuuluvan koiran omistajalle.

Teknologica saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Teknologica on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Teknon yhteyshenkilö: Maarit Auranen

Elokuu 2016:

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/oana.numbsoul/videos/1129018490496157/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

 

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/oana.numbsoul/videos/1111141952283811/?permPage=1″ width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

 

 

 

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: