Päivitetty 28.04.2019

Kodin saanut koira: KOBE


Syntymäaika: 1/2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
kastroitu

 


Perustiedot ja tausta
06.04.2019

Kulkureilla on useita yhteistyötahoja Romaniassa, ja yksi suurimmista on eläinlääkäriklinikka OneVet. OneVetilla on klinikan lisäksi hoitola Cosoban kylässä, jossa elää pari sataa koditonta koiraa. Eläinlääkäriklinikka OneVet on perustettu vuonna 2005 ja sen omistaa eläinlääkäreinä toimiva pariskunta Adina ja Dragos Vladut. Heidän lisäkseen klinikalla on 15 työntekijää. Monet Dr. Adinan kadulta löytämät koirat ovat päätyneet Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja löytäneet kodin Suomesta. Myös paikalliset tietävät OneVetin hoitolan, ja valitettavan usein Adina löytääkin hoitolan portilta hylättyjä pentuja. Koben ja sen veljen Kayakin tie johti Cosobaan , kun tammikuussa 2017 kun hoitolassa tehtiin putkitöitä. Paikallinen putkimies oli töihin tullessaan tuonut pennut hoitolaan, jossa ne nyt etsivät omaa kotiaan Kulkurien adoptio-ohjelman kautta.

Kobe on sympaattinen koira, joka alussa ujosteli vierailijoita, mutta nyttemmin Kobesta on kuoriutunut varsinainen mallipoika. Alun jännityksen jälkeen Kobe on reipastunut ja rohkaistunut. Kobe nauttii huomiosta ja ihmisen läheisyydestä ja malttaa rauhoittua rapsutettavaksi. Kobea luonnehdittiin tapaamisen perusteella ”labbismaiseksi kokovartalokoohottajaksi”! Nykyään Kobe on reipas poika, joka rakastaa ihmisten syleilyä. Kobe asustaa tällä hetkellä samassa häkissä toisen nartun kanssa, jonka kanssa tulee toimeen, mutta toisten urosten kanssa Kobe alkaa helposti päsmäröimään. Tästä syystä Kobelle etsitään kotia, jossa Kobe olisi ainoa koira tai narttukoiran kaveriksi.

Kobe on uljas tumma uroskoira, jolla on ruskeita merkkejä. Sukat sillä on hauskan kirjavat ja turkki näyttää upean kiiltävältä. Kobe on veljeään Kayakia rotevampi. Namit maistuivat pojalle kovasti, mutta Koben tarvitsisi myös päästä karistamaan muutama ylimääräinen kilo. Kobe on syntynyt vuoden 2016 alussa  ja se on kastroitu. Koiran säkäkorkeus on noin 50 cm ja se painaa 25 kg.

 

Päivitykset
26.04.2019
Kobe on tänään matkustanut omaan kotiin.

11.04.2019
Aivan täydellinen Kobe on vihdoin varattu omaan kotiin.

06.04.2019
Kobe on ollut Kulkurien ohjelmassa jo yli 2 vuotta, eikä Kobe ole edelleenkään muuttunut miksikään. Toki Kobe on kasvanut, mutta pojan upea ja iloinen luonne ei ole muuttunut mihinkään. Kobe edelleen rakastaa ihmistä yli kaiken ja rauhoittuu nauttimaan rapsutuksista. Kobe ei aristele vieraita vaan tulee luokse muitta mutkitta. Tällä hetkellä Kobe asuu Anisan kanssa ja pari tulee hyvin keskenään toimeen. Koben ei kuulla haukkuvan vierailun aikana lainkaan. On käsittämätöntä, että tämä kultainen poika ei edelleenkään ole päässyt omaan kotiin.

08.12.2018
Kobe asuu tällä hetkellä Anisan kanssa, joka jännittää vieraita Kobea enemmän ja Kobe antaakin Anisalle tukea jännittävässä tilanteessa. Kobe innostuu vieraista mahdottoman paljon eivätkä namitkaan jää syömättä. Kobe viihtyy ihmisen lähellä ja pojan häntä vispaa niin lujaa, että hyvä ettei koko peppu nouse ilmaan sen mukana. Tässä on todellinen ihmisen koira ilman omaa ihmistä. 

28.10.2018
Kobe on yhtä hullun hauska ja energinen koira kuin aina ennenkin. Koben mielestä ihmiset ja ruoka ovat edelleen parhaita asioita tässä maailmassa. Pehmeää petiä Kobe ei vielä olekaan kokenut, vaikka sen ansaitsisi. Kobe jakaa häkkinsä herkemmän Anisan kanssa, mutta koirat tulevat toimeen keskenään. Välillä Kobe jyrää Anisan hakiessaan huomiota, mutta siitäkin huolimatta Kobe on todella ihana koira.

31.7.2018
Kulkurien aktiivit vierailivat taas Romaniassa ja tapasivat ihastuttavan Koben. Muiden koirien haukkuessa ja yhtyessä kuoroon, pysytteli Kobe hiljaisena. Haukkumisen sijaan Kobe keskittyi nauttimaan huomiosta ja rapsutuksista. Ei kuitenkaan kannata erehtyä ja ajatella, etteikö myös Kobessa riittäisi virtaa ja eloa. Hetkittäin Kobe saakin ilohepuleita ja tällöin poitsu häseltää menemään huolella ja pienemmät jäävät jalkoihin. Kobe on kuitenkin täynnä positiivista energiaa ja ilahduttaa läsnäolijoita olemuksellaan.

17.6.2018
Kobe saa hepulin saadessaan vieraita häkkiinsä. Se kuitenkin rauhoittuu nopeasti ja huolimatta isosta ulkomuodostaan änkeää syliin helittäväksi. Vierailijat ovat selvästi Kobelle harvinainen herkku, sillä se läähättää ja steppailee innoissaan vieraiden ympärillä. Kobella on myös hyvin vahva kontakti ihmisiin ja se hakee sitä aktiivisesti. Pienen ylipainon lisäksi Kobella on energiaa, mitä sen tarvitsisi päästä purkamaan. Kobe myös haukkuu muiden koirien mukana, joten kerrostalo ei tälle pojalle äänen tai kokonsa puolesta ole sopiva paikka.

10.4.2018
Kobe on saanut jakaa häkkinsä nyt noin 3kk Arianan kanssa, ja kaverukset tulevatkin hyvin toimeen keskenään. Kobe on kaveristaan huolimatta todella innoissaan vieraista ja vouhottaa menemään minkä kintuistaan pääsee. Tulevan kodin onkin hyvä tiedostaa jo etukäteen, että tässä kaverissa vauhtia piisaa ja Kobe tarvitseekin ohjausta oppiakseen rauhoittumaan. Ajan kanssa Kobe kyllä malttaa keskittyä ja rauhoittua saadakseen namin. Kobelle on lisätty myös uusia kuvia.

14.12.2017
Kobe on varovaisen kiinnostunut vieraista ihmisistä. Hetkessä kuitenkin ujous katoaa ja Kobe onkin kuin sulaa vahaa ihmisen käsissä. Kobe on valmis hyppimään, pomppimaan ja jakelemaan pusuja saadakseen huomion itselleen. Kobe onkin varsin energinen kaveri, joka edelleen odottaa ikiomaa kotiaan.

5.10.2017
Kobe asuttaa tällä hetkellä yksin häkkiään, kun sen veli Kayak pääsi syksyllä muuttamaan Suomeen omaan kotiinsa.  Kobe riemastuu kovasti saadessaan vieraita häkkiinsä! Poika menee melkoisesti kierroksille ja ottaakin vierailijat todella riehakkaasti vastaan. Kobe tuntuu hiukan rauhoittuneen, eikä se ole mikään varsinainen riehuja, vaan nuori ja aktiivinen koira, joka kipeästi jotain rauhoittavaa tekemistä. Kobe pysähtyy ihmisen rapsuttaessa ja selvästi nauttii jokaisesta sekuntista saadessaan hellyyttä. Kobe pystyy siis rauhoittumaan, mutta innostuu myös uudestaan todella helposti. Kobe on nopea oppumaan, ja se ymmärtää nopeasti, että riekkumalla ei saa ihmiseltä huomiota tai palkkiota.  Olemukseltaan se on hyvin paljon labradorinnoutajan kaltainen. Tässä koltiaisessa olisi harrastuskoirainesta!

18.7.2017
Kulkurien Mia, Elina ja Anne tapasivat iloiset veljekset Koben ja Kayakin OneVet-klinikalla heinäkuun helteissä kesällä 2017. Heitä vastassa olivat edelleen iloinen ja riehakas kaksikko. Kobe on todella innoissaan vieraista, mutta edes riehaantuessaan se ei juuri hauku. Kobe rauhoittuu rapsutuksille, mutta innostuu helposti uudelleen, jos sitä yhtään villitsee. Namit Kobe ottaa vastaan vähän turhankin innokkaasti ja sormiaan saa varoa. Kobe on kuin iso makkara, joka hyppii todella korkealle. Koirasta saisi erinomaisen harrastuskaverin, ja se olisi täysin valmis matkustamaan omaan kotiinsa, jossa se pääsisi purkamaan energiaansa muuhunkin kuin pienessä häkissä pomppimiseen.

21.5.2017
Veljekset Kayak ja Kobe saivat vieraita Suomesta toukokuun alussa, kun Kulkurit vierailivat poikien luona Onevet-klinikalla. Molemmat koirat osoittavat kuinka mielissään kyläilijöistä ovat jyräämällä alleen kaikki ja kaiken, kun ne repeilevät onnesta vieraita saadessaan. Myös Kobe rymistelee ja pomppii, mutta rauhoittuu kyllä pian rapsutuksille, etenkin ihmisen ollessa itse rauhallinen. Kobe on samanlainen ihana romuluinen höppänä kuin aiemminkin. Se haluaisi jo niin kovasti kotiin, jossa saisi ajoittain temmeltää vapaana ja nukkua omien ihmistensä jalkopäässä. Elää sellaista tavallista kotikoiran elämää.

24.3.2017
Meillä oli ilo vierailla taas Koben ja Kayakin luona uudelleen heti maaliskuussa 2017. Molemmat koirat ovat mahdottomia ilopillereitä! Ne eivät jännitä yhtään vieraita, vaan päinvastoin innostuvat mielettömästi, kun häkkiin mennään. Kobe ryhtyy koheltamaan ja pomppimaan ympäriinsä eikä alkuun malta rauhoittua millään. Koira on hyvin energisen oloinen ja kaipaisi varmasti erilaista tekemistä ja aivojumppaa kotona. Kobe kuitenkin rauhoittuu, kun sen kaappaa syliin ja se saa rapsutuksia. Ihmisistä Kobe pitää todella paljon. Luonteeltaan se on kiltti ja ystävällinen, oikein ihana tyyppi. Kobella on myös hauska tapa napsuttaa hampaitaan yhteen, kun se innostuu.

27.2.2017
Kulkurit tapasivat Koben ja Kayakin Romaniassa taas alkuvuodesta, kun he vierailivat OneVet-hoitolassa.  Reippaan Kayakin kanssa häkkinsä jakava Kobe suhtautui viraisiin ystävällisesti. Tarhalla ei paljon virikkeitä ole, ja Kobe on keskittänyt huomionsa syömiseen. Se söi häkissä ahneesti sille tarjottua leipää. Ruoka taitaa olla Kobelle ykkösjuttu, ja se joppa murraili hiukan, kun meni koppiinsa leivän kanssa. Tulevan kodin kannattaakin jo etukäteen suunnitella, miten ruoan perään olemista saadaan vähennettyä koiran päästyä kotiin. Kuitenkin voi olla varma, että tätä koiraa voi motivoida ja kouluttaa ruoan avulla!

Ruoan jälkeen hyvänä kakkosena tulivat silitykset ja rapsutukset. Vieraiden paijaillessa koiraa, sen häntä heiluu, ja siitä tulee oikein leikkisä kaveri. Kobesta saa varmasti oikein mainion ja rakastettavan perheenjäsenen, kun se oikea koti vain löytyy! Kobelle on lisätty muutama kuva tammikuulta.

6.1.2017
Kobe aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

————————————————————

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Kobe saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kobe on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Koben yhteyshenkilö on Matleena Grönroos

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.