Päivitetty 08.12.2018

Kotia etsivä koira: MEERI


Syntymäaika: 02/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
08.12.2018
Eläinlääkäripariskunta Dragos ja Adina Vladutin omistama Clinica Veterinara OneVet on Bukarestissa sijaitseva eläinlääkäriklinikka, jonka kautta kaikki Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäyvät koirat kulkevat. Dr Adina on lämminsydäminen eläinlääkäri, joka uurastaa väsymättömästi auttaakseen kodittomia eläimiä. Vuonna 2015 Vladutit osittain ostivat ja osittain vuokrasivat ison maatilan noin puolen tunnin ajomatkan päässä klinikalta sijaitsevasta Cosoban kylästä. Cosoban tarhalle on kunnostettu tiloja kodittomille koirille ja kissoille sekä klinikkahuone eläinlääkärin tutkimuksia ja toimenpiteitä varten. Tarhan kodittomat lisääntyvät vauhdilla, sillä koiria tuodaan tarhalle jatkuvasti lisää. Pörröturkkinen Meeri on asunut aiemmin Cosoban tontin myyjän veljenpojan asunnossa 24 muun koiran kanssa. Naapurit alkoivat valittaa miehen koiramäärästä, jolloin Cosoban tontin myyjä pyysi, voisiko Dr Adina ottaa koirat. Näin Meeri päätyi tarhalle yhdessä Jeremian ja Yaffan kanssa ja kolmikko onkin todennäköisesti sisaruksia keskenään.

Meeri on fiksu ja tasapainoinen koira, joka soveltuisi varmasti monenlaiseen aktiviteettiin ja harrastukseen. Meeri on kova käyttämään nenäänsä, ja ihastuu vieraiden antamaa paitamaan ja hieroo itseään siihen innoissaan. Myös kamera tutkitaan tarkasti, mutta varovasti. Keskenään Meeri ja Yaffa tulevat hienosti toimeen ja häkissä vallitsee rento tunnelma. Alkuinnostuksen jälkeen molemmat osaavat rauhoittuakin hyvin ottaen huomioon nuoren iän ja virikkeettömän ympäristön. Rauhoituttuaan kaksikko keskittyy yhdessä tekemiseen kauniisti ja ne selvästi nauttivatkin puuhailusta ja siitä, että niiltä pyydetään jotain. Meeri on myös selvästi rohkaistunut ja nauttii suuresti ihmisten huomiosta. Meerin säkäkorkeus on noin 50 cm ja paino noin 20 kg.

 

Päivitykset
08.12.2018
Meeri jakaa häkkinsä edelleen Yaffan kanssa ja tilassa onkin energinen mutta rento meininki. Molemmat koirista selvästi kaipaisivat tekemistä ja virikkeetön ympäristö stressaa koiria. Meeri etenkin ihastuu vieraista ja änkeääkin syliin rapsuteltavaksi. Meerin karva on takaosassa ohuempaa kuin etuosassa luoden leijonamaisen kuvan tytöstä. Meeri antaa käsitellä itseään hyvin. Yaffan tapaan myös Meeri haukkuu muiden koirien mukana vieraiden liikkuessa ladossa. 

28.10.2018
Meeriä kuvaillaan “super-tyypiksi”. Meeri tulee heti tervehtimään vieraita, ja Yaffan rohkaisemana tyttö avatuuu täysin. Meeri pusuttelee, pomppii ja on halkeamaisillaan onnesta saadessaan nauttia ihmisseurasta. Myös namit olivat iso hitti Meerin kanssa ja niiden etsiminen maasta se vasta kivaa puuhaa olikin! Alkuinnostuksen jälkeen Meeri osaa myös rauhoittua, kunhan ihminen rauhoittuu ja on valmis antamaan rauhallista huomiota rapsutusten saattelemana.

28.8.2018
Tapasimme Meerin elokuussa 2018 vieraillessamme Cosoban tarhalla. Meeri on veljensä Yaffan kanssa muuttanut ulkona olevista häkeistä sisälle navettarakennukseen. Sisarukset asuvat edelleen samassa häkissä. Tällä kertaa Meeri on selkeästi rohkeampi kuin kesäkuussa tavatessamme. Se on myös aivan upean kaunis koira. Häkissä se tulee ottamaan vieraalta ruokaa ja antaa silittää itseään. Jonkin verran Meeri haukkuu muiden koirien mukana vieraiden kävellessä häkin ohi. Meerin sisko Jeremia asuu jo Suomessa, mutta missä on tämän kaunottaren koti? Lisätty muutama kuva Meerille.

19.6.2018
Tapasimme Meerin touko-kesäkuun vaihteessa Cosoban tarhalla. Meeri on reipas ja iloinen häkin läpi tervehdittynä, mutta vieraiden mennessä häkkiin Meeriä alkaa jänskättää ja se vetäytyy koppiin. Tällä kertaa vieraiden läsnä ollessa se ei uskaltaudu ulos edes hetkeksi. Lisätty kuvia Meerille.

18.3.2018
Aktiivimme tapasivat Meerin maaliskuun alussa 2018. Meeri on vielä nuori koira ja tarhan häkissä eläminen on sille aivan liian virikkeetöntä. Aktiivien mennessä häkkiin Meeri purkaa innostustaan ja tylsyyttä haukkumalla samaa häkkiä asuttavan Yaffan kanssa. Kaksikko on myös syönyt häkkinsä seinää muun tekemisen puutteessa. Meeri aloittaa kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

_______________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Meeri saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Meeri on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.
Tutustuthan ennen yhteydenottoa sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, luovutussopimukseen, adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Matleena Grönroos

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa