Päivitetty 02.04.2019

Enkelikoira: WINONA


Syntymäaika: 2006
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu

 

Perustiedot ja taustat
23.11.2018

Suklaasilmäisen Winonan tarina alkaa pahamaineiselta Mihailestin kunnalliselta tarhalta, josta kovinkaan moni koiran ei pääse elävänä ulos. Winonalla kävi kuitenkin äärimmäisen hyvä tuuri, sillä yksi romanialaisen eläinsuojelujärjestön Asociatia A Doua Sansan vapaaehtoistyöntekijä pelasti sen tarhalta ja vei kotiinsa turvaan. Winona asui jonkin aikaa tämän vapaaehtoistyöntekijän luona johtuen siitä, että se oli niin heikossa kunnossa. Nyt Winona on kuitenkin voimistunut ja reipastunut ja odottaa nyt Carpen tarhalla ikioman kodin löytymistä.

Winonalla on ikää arviolta jo noin 12 vuotta, joten sen ei ole kovinkaan helppo löytää itselleen uutta kotia, mutta halusimme ottaa sen Kulkurien adoptio-ohjelmaan, sillä uskomme, että myös vanhoilla koirilla on oikeus saada nauttia oman kodin lämmöstä ja pehmeästä pedistä, vaikkei niillä olisikaan enää tarjota omistajalleen kymmentä yhteistä vuotta. Kulkurien aktiivit kuvailevat mummoa: “Winona on sympaattinen mummeli, joka innokkaana pyörii lähellä ja kerjää herkkuja. Winonasta löytyy myös täpäkkä järjestysmummo, jonka hampailla ei enää varsinaisesti hurmata.” Ikä ei kuitenkaan ole lannistanut mummon henkistä eikä fyysistä intoa, sillä se ottaa vieraat vastaan innosta puhkuen ja saa aivan mahdottomia hepuleita, kun ihminen kiinnittää siihen huomiota. Se on varsin määrätietoinen ruuan suhteen ja kodin tuleekin huolehtia siitä, että se saa ruokailla rauhassa. Ihan pelkästään sohvalle makoilemaan Winonasta ei ole, joskin varmasti vuodet tuntuvat sen nivelissä. Se tulee tarvitsemaan myös hammaslääkärikäynnin.

Kooltaan Winona on noin 50 cm korkea ja painoa sillä on noin 18 kg.

Päivitykset

02.04.2019
Suuri suru-uutinen kantautui korviimme 29.03. Maailman ihanin, ihmisrakkain ja ystävällisin mummukoira Winona oli nukkunut ikiuneen. Winonan kunto oli hiipunut viime viikkojen aikana ja viime perjantaina eläinlääkäri ja Carpe-yhdistyksen perustaja, Carmen, antoivat suostumuksensa eutanasialle, kun tilanteelle ei ollut enää mitään tehtävissä. Winona säilyy muistoisamme ikuisesti ja kukaan tämän koiran tavanneista ei varmasti koskaan tule unohtamaan sen ylitsepursuavaa elämäniloa. Olemme onnellisia, että Winona sai viimeiset aikansa elää Carpella ja Romaniassa asuvan aktiivimme, Veeran, hyvässä hoidossa.

Nurmen peittoon pehmeään,
peitelkää mut lepäämään.

Uinun siellä unta syvää,
kesää ikuista ja hyvää.

Siellä kukkii kissankellot,
siniset on niityt, pellot.

Ei untani voi estää,
vain ystävyys se yhä kestää.

Olen pahoillani Winona ettet koskaan ehtinyt kotiin asti.
Lepää rauhassa mummeli <3

3.11.2018
Tapasimme syyskuussa maailman ihanimman Winonan. Mummu jakselee tällä hetkellä oikein hyvin ja on piristynyt aivan hurjasti siitä, minkälainen oli silloin, kun terveys reistaili. Aloitimme koirien päivityskierroksen Winonan häkkinaapurista. Mummeli katselee meitä koko ajan kovin kaihoisasti ja heiluttaa häntäänsä pyytävästi, jos joku tulisi hänenkin luokseen. Kun menemme Winonan häkkiin mummeli sekoaa onnesta. Se touhottaa menemään edestakaisin, saa kauheita ilohepuleita ja mönkii jokaisen tulijan sylissä onnessaan. Winonan kaipuu ihmisen luokse on aivan mieletön ja en kestä edes kuvitella millaista tarhaelämä on tälläiselle koiralle. Iästään huolimatta Winona on todella hyvässä, joskis pulleassa, kunnossa. Se jopa laittoi leikkimään meidän kanssa monta kertaa ja jaksoi innostua aina vaan uudestaan ja uudestaan. Pelkkä paperinpalakin sai mummukan pepun heilumaan ja tassut viuhtomaan. Winona asustaa tällä hetkellä yksinään, sillä tarhaoloissa mummo on aika topakka ruuastaan. Käytös voi hyvinkin laantua kotiin päästyä, mutta on tärkeä pitää mielessä, että ruuasta on joskus aiemmin ollut sanomista.

Winona on, niinkuin jo todettu, aivan äärimmäisen hurmaava koira. Reissukaverini sanoikin Winonasta todella osuvasti: “Tämä on juuri sellainen koira, jonka jokainen haluaa elämäänsä”. En olisi asiaa osannut paremmin kiteyttää.

18.07.2018
Winona on ollut pitkään piilotettuna sivuiltamme terveydellisten ongelmien takia, mutta mummeli on jälleen elämänsä kunnossa ja jatkaa kodin etsintää adoptio-ohjelmassamme.

Winonan kerrottiin olevan aivan yhtä ihana kuin aina ennenkin. Mummo rakastaa ihmisiä edelleen avivan suunnattomasti ja onkin aivan äärettömän iloinen saadessaan seuralaisia häkkiinsä. Se touhottaa menemään ja on miellellään mukana kaikessa, mitä ympärillä tapahtuu, mutta on selvästi paljon rauhallisempi ja rennompi Carpen tarhalla kuin mitä oli Glinalla. Winona on sellainen höppänä mummeli. Se on kauhean iloinen ja hössöttää, vaikka ei sen puuhasteluissa aina niin paljon mitään järkeä olekkaan.

Winonalta oltiin leikattu kynnet aktiiviemme vieraillessa sen luona ja toimenpide oli sujunut mutkitta, kun mummeli oli saanut samalla toiselta ihmiseltä rapsutuksia. Winonalla on ollut hieman iho-ongelmia, mutta luultavimmin kyseessä on vaan epäpuhtaan ympäristön aiheuttamat haitat tai vahvempi reagointi ulkoloisiin. Tämä on hyvin tyypillinen vaiva ja tilanne varmasti tasoittuu sillä, kun Winona pääsee kotiin ja parempaan ympäristöön.

27.05.2017
Hellyttävä mummeli tavattiin jälleen Glinan tarhalla toukokuussa. Romaniassa on jo täysi kesä ja Winonan olisikin aika päästä viettämään eläkepäiviään omaan kotiinsa. Tarhaelämä on joillekkin koirille raskaampaa kuin toisille. Varmaa on se, ettei se ole kellekkään helppoa. Winona oli ajautunut tappeluun häkkinaapurinsa kanssa ja saanut joitain ruhjeita. Mummeli oltiin viety lääkäriin näytille ja on taas hyvissä voimissa. Winona onkin erittäin pirteän ja terveen oloinen ikäisekseen.

Turhautuminen kuitenkin näkyy Winonan käytöksessä. Se rähjää helposti naapureille ja keskittymiskyky on melkoisen mitätön. Aktiivimme kuvailivatkin Winonaa karuselliksi “koko ajan liikkeessä, mutta vauhti pysyy tasaisena, eikä kiihdy”. Tämä on hyvin tavanomaista stressaantuneille ja tarhaelämästä turhautuneille. Käytös muuttuu varmasti kotiin päästyä. Olisiko sinun sohvannurkassa paikka tälle hellyyttävälle nallelle?

16.1.2017
Ihana suklaasilmäinen Winona odottaa edelleen Glinan tarhalla oman kodin löytymistä. Lisätty uusia kuvia Winonasta.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Winona saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Winona on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nora Anttila

 

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa