Päivitetty 02.04.2019

Kodin saanut koira: AMARETTO (Shadow puppies)


Syntymäaika: 08-09/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
ei steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
3.2.2019
Romaniassa syntyy paljon ei-toivottuja pentuja. Koska perheillä ei ole varaa pitää pennuista huolta, ne hylätään johonkin heti kun pennut pystyvät edes jotenkin selviytymään ilman emoaan. Syyskuussa 2018 kävi juuri näin, kun joku oli hylännyt koiranpentuja peltotien laitaan ilman emoa. Nämä pennut olivat onnekkaita, sillä tämä peltojen välissä menevä tie sattuu olemaan se tie, joka yhdistää Carpen kylän ja lähimmän ison tien. Niinpä Carpella koirista huolehtiva Veera ajaa tietä lähes päivittäin. Aluksi pennut olivat todella säikkyjä ja aina auton lähestyessä ne sinkosivat tiheään pusikkoon piiloon. Niinpä ne saivat ryhmänimen “shadow puppies”, koska ne vilahtelivat piiloon kuin varjot. Veera kävi ruokkimassa säikkyjä pentuja päivästä toiseen, kunnes hiljalleen ne tottuivat auton ja hänen läsnäoloon siinä määrin että Veera sai arat pennut loukkuun ja turvaan tarhalle.

Pennut olivat löydettäessä täynnä punkkeja ja matoja ja niiden kunto oli jo huono. Niiden onni oli, että ne oli saatu kiinni ja ne saatiin heti vietyä eläinlääkäriin. Yksi pentu sairastui babesiaan ja kuoli verensiirrosta huolimatta. Muut selvisivät punkeista säikähdyksellä, mutta romahtivat vähän myöhemmin. Diagnoosiksi tuli parvo ja intensiivinen hoitojakso alkoi. Pentujen onneksi hoito tehosi ja nyt Amaretto, Beijing, Ouzo, Aperol ja Mezcal ovat terveitä, iloisia ja valmiita aloittamaan kotiensa etsinnän.

Viisikko on todellinen esimerkki vauhdikkaista riiviöistä, joiden häkissä käy aivan mahdoton kuhina. Ne suhtautuvat ihmisiin iloisen ystävällisesti ja pomppivat ja puskevat syliin sen minkä ehtivät saadakseen huomiota. Niillä on loputtomasti energiaa ja intoa ja tylsän häkkielämän keskellä ne keksivät kaikesta leikin. Niinpä ne roikkuvat hihoissa ja varastavat siivousvälineitä ja pyrkivät olemaan tarmokkaasti kaikessa mukana, mitä vaan häkissä tapahtuukaan.

Amaretto oli alkuun hieman ujompi, mutta on nyt reipastunut ja riekkuu sisarustensa mukana. Se on hurjan utelias ja kiinnostunut kaikesta ja seisoo usein söpösti takajaloillaan nähdäkseen paremmin mitä jossakin tapahtuu. Amaretto on huomaamattomampi kuin sisaruksensa ja se tuntuu usein jäävän vaatimattomasti hieman taustalle kun muut vaativat huomiota. Se innostuu kuitenkin selvästi kun huomaa, että juuri sitä aiotaan huomioida ja hoitaa.

Pennut tulevat aikuisena olemaan keskikokoisia, noin 50-55 cm korkeita.

2.4.2019
Pienen Amareton elämä on mullistunut, sillä se on lentänyt oman perheensä luokse Suomeen. Nyt sitä odottaa onnellinen loppuelämä rakastettuna perheenjäsenenä.

10.3.2019
Suloinen Amaretto on varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen.

3.2.2019
Amaretto aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

_______________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Amaretto tulee Suomeen niin nuorena, että sitä ei steriloida ennen kotiutumista tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Amaretto saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Amaretto on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.