Enkelikoira: MEZCAL (nyk. Metzgo) (Shadow Puppies)

Syntymäaika: 8-9/2018
Sukupuoli: Narttu
Steriloidaan
Sijainti: Romania (Carpe)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta
3.2.2019
Romaniassa syntyy paljon ei-toivottuja pentuja. Koska perheillä ei ole varaa pitää pennuista huolta, ne hylätään johonkin heti kun pennut pystyvät edes jotenkin selviytymään ilman emoaan. Syyskuussa 2018 kävi juuri näin, kun joku oli hylännyt koiranpentuja peltotien laitaan ilman emoa. Nämä pennut olivat onnekkaita, sillä tämä peltojen välissä menevä tie sattuu olemaan se tie, joka yhdistää Carpen kylän ja lähimmän ison tien. Carpen tarhalla koirista huolehtiva Veera ajaa tietä lähes päivittäin. Aluksi pennut olivat todella säikkyjä ja aina auton lähestyessä ne sinkosivat tiheään pusikkoon piiloon. Niinpä ne saivat ryhmänimen “shadow puppies”, koska ne vilahtelivat piiloon kuin varjot. Veera kävi ruokkimassa säikkyjä pentuja päivästä toiseen, kunnes hiljalleen ne tottuivat auton ja hänen läsnäoloonsa siinä määrin, että Veera sai arat pennut loukkuun ja turvaan tarhalle.

Pennut olivat löydettäessä täynnä punkkeja ja matoja ja niiden kunto oli jo huono. Niiden onni oli, että ne oli saatu kiinni ja ne saatiin heti vietyä eläinlääkäriin. Yksi pentu sairastui babesiaan ja kuoli verensiirrosta huolimatta. Muut selvisivät punkeista säikähdyksellä, mutta romahtivat vähän myöhemmin. Diagnoosiksi tuli parvo ja intensiivinen hoitojakso alkoi. Pentujen onneksi hoito tehosi ja nyt Mezcal, Ouzo, Beijing, Amaretto ja Aperol ovat terveitä, iloisia ja valmiita aloittamaan kotiensa etsinnän.

Viisikko on todellinen esimerkki vauhdikkaista riiviöistä, joiden häkissä käy aivan mahdoton kuhina. Ne suhtautuvat ihmisiin iloisen ystävällisesti ja pomppivat ja puskevat syliin sen minkä ehtivät saadakseen huomiota. Niillä on loputtomasti energiaa ja intoa ja tylsän häkkielämän keskellä ne keksivät kaikesta leikin. Niinpä ne roikkuvat hihoissa ja varastavat siivousvälineitä ja pyrkivät olemaan tarmokkaasti kaikessa mukana, mitä vaan häkissä tapahtuukaan.

Pieniä luonne-eroja löytyy tottakai pennuista: Mezcal on kiinnostunut ja tulee heti luokse, mutta meinaa jäädä vähän taustalle innokkaimpien sisarusriekkujien takia. Neiti hyppii myös vasten ja on utelias, mutta jos on ihan hillitön meno päällä, niin Mezcal mielummin katselee vähän etäämmältä. Tilanteen rauhoituttua neiti usein tulee rapsuteltavaksi ja tykkää rauhallisista kosketuksista, vaikka ne välillä ehkä vähän jännittävätkin.

Pennut tulevat aikuisena olemaan keskikokoisia, noin 50-55 cm korkeita.

 

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

30.6.2021

”Rakas Metzgo…

Olen pahoillani, että yhteinen matkamme päättyi näin, liian aikaisin. Teimme kaikkemme, kunnes mitään ei ollut enää tehtävissä.

Olisin halunnut vielä harrastaa noseworkia kanssasi. Olisin halunnut vielä kahlata kanssasi viileässä rantavedessä ja heittää sinulle lelun, jota innoissasi syöksyisit hakemaan sinisiin aaltoihin.

Kaipaan pusuhalejasi, joilla otit minut iloisena vastaan aina, kun tulin kotiin. Kaipaan sitä, miten hakeuduit lähelle ja kainosti katselit kulmiesi takaa nappisilmilläsi, kun halusit rapsutuksia.

Mutta elämä on epäreilua. Ja vaikka onni ei ollut puolellasi elämäsi aikana, haluan että tiedät tämän:

Kun saavuit kotiin, olit meidän ilomme. Vaikka pelkäsit kaikkea ympärilläsi, olit meidän onnemme. Olit rakastettu. Alusta loppuun asti. Ja olet edelleen. Olit rakastettu perheenjäsen. Olit rakastettu omana itsenäsi, nappisilminesi, puuhkahäntinesi, huopakorvinesi.

Joten vaikka raskas taistelumme päättyikin näin, vaikka hävisimme kamppailun elämän epäoikeudenmukaisuutta vastaan, olen onnellinen, että me saimme kulkea sinunlaisesi herkän, ystävällisen, ujon sekä rakastavan koiran kanssa yli kahden vuoden ajan. Olen onnellinen, että meillä oli sinut, rakas Metzgo.

Lähdit aivan liian aikaisin

jättäen mulle aukon sydämeen,

mutta joskus sen aukon sinä vielä täytät,

kun tiemme kohtaavat uudelleen.”

 

***

”Jouduimme tänään 24.6.2021 saattamaan rakkaan varjopentumme Metzgon sateenkaarisillalle, aivan liian varhain. Suru on valtava. Ennen Metzgon lähtöä katsoin häntä syvälle silmiin ja uskon että tämän hän halusi vielä sanoa:

“Mamma, mun täytyy jatkaa.

Joku kutsuu kulkemaan.

Täytyy taittaa taival matkaa,

vaikken tietä tunnekaan.

 

Siellä missä toisiansa

aallot vievät tansseihin,

siellä, veden loiskinassa,

polskuttelen minäkin.

 

Siellä, missä korkealla

siintää pilvi sulavin,

siellä, sinipilven alla,

voit nähdä minun naamani.

 

Mamma katso, mua ei pelota enää!

Uskallan nyt mitä vaan!

On kipu poissa, ei satu yhtään,

jaksan juosta, leikkii, riehua.

 

En halunnut mä teille pahaa,

niin paljon teitä rakastin.

Ei kaikkeen löydy vastausta,

mut annattehan anteeksi?

 

Älkää pelätkö, mun perhe.

Tulen kyllä. Tulen kyllä takaisin.

Katsokaa romskusisaruksiani,

elän laumassani vieläkin.”

 

Metzgon taival ei ollut helppo, mutta olen kiitollinen, että saimme elää tämän hurmaavan pusunallen kanssa yli kaksi vuotta <3

Kiitos Veera, kun pelastit Metzgon sisaruksineen <3 Kiitos Kulkurit <3  Kiitos Maiju korvaamattomasta tuestasi ja myötäelämisestä Metzgon elämän iloissa ja suruissa <3 <3  Ja ennen kaikkea kiitos ihana rakas Metzgo <3 <3 <3 Rakastamme sinua aina ja olen niin pahoillani, ettemme pystyneet tekemään enempää hyväksesi.

Nyt saat juosta rakkaan romskusiskosi Nutellan luokse, VAPAA! ”

 

***

Mene rauhassa, pieni varjojen kulkija, jätit tassunjälkesi meidän kaikkien sydämiin. Lämmin osanottomme ja kiitos perheelle, että Metzgo sai elää hyvän elämän rakastettuna perheenjäsenenä <3 Kuvagalleriaan on lisätty ihania kuvia Metzgon onnellisen kotielämän varrelta.

 

23.3.2019

Karhunpentu Mezcal lensi tänään oman perheensä luo, ja sai samalla uuden hienon nimen, Metzgo. Matka oli kovin jännittävä, mutta omat ihmiset ja romanialainen koiraisosisko Nutella auttavat pikkuista uuden elämän alkuun. Onnea matkaan, Metzgo ja perhe!

10.2.2019

Pörröinen Mezcal on varattu ikiomaan kotiinsa!

3.2.2019
Mezcal aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

__________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Mezcal tulee Suomeen niin nuorena, että sitä ei steriloida ennen kotiutumista tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Mezcal saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mezcal on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Maiju Lanki

 


 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: