Päivitetty 25.03.2019

Kodin saanut koira: MEZCAL (nyk. Metzgo) (Shadow Puppies)


Syntymäaika: 8-9/2018
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romania (Carpe)
Steriloidaan

 

Perustiedot ja tausta
3.2.2019
Romaniassa syntyy paljon ei-toivottuja pentuja. Koska perheillä ei ole varaa pitää pennuista huolta, ne hylätään johonkin heti kun pennut pystyvät edes jotenkin selviytymään ilman emoaan. Syyskuussa 2018 kävi juuri näin, kun joku oli hylännyt koiranpentuja peltotien laitaan ilman emoa. Nämä pennut olivat onnekkaita, sillä tämä peltojen välissä menevä tie sattuu olemaan se tie, joka yhdistää Carpen kylän ja lähimmän ison tien. Niinpä Carpen tarhalla koirista huolehtiva Veera ajaa tietä lähes päivittäin. Aluksi pennut olivat todella säikkyjä ja aina auton lähestyessä ne sinkosivat tiheään pusikkoon piiloon. Niinpä ne saivat ryhmänimen “shadow puppies”, koska ne vilahtelivat piiloon kuin varjot. Veera kävi ruokkimassa säikkyjä pentuja päivästä toiseen, kunnes hiljalleen ne tottuivat auton ja hänen läsnäoloon siinä määrin että Veera sai arat pennut loukkuun ja turvaan tarhalle.

Pennut olivat löydettäessä täynnä punkkeja ja matoja ja niiden kunto oli jo huono. Niiden onni oli, että ne oli saatu kiinni ja ne saatiin heti vietyä eläinlääkäriin. Yksi pentu sairastui babesiaan ja kuoli verensiirrosta huolimatta. Muut selvisivät punkeista säikähdyksellä, mutta romahtivat vähän myöhemmin. Diagnoosiksi tuli parvo ja intensiivinen hoitojakso alkoi. Pentujen onneksi hoito tehosi ja nyt Mezcal, Ouzo, Beijing, Amaretto ja Aperol ovat terveitä, iloisia ja valmiita aloittamaan kotiensa etsinnän.

Viisikko on todellinen esimerkki vauhdikkaista riiviöistä, joiden häkissä käy aivan mahdoton kuhina. Ne suhtautuvat ihmisiin iloisen ystävällisesti ja pomppivat ja puskevat syliin sen minkä ehtivät saadakseen huomiota. Niillä on loputtomasti energiaa ja intoa ja tylsän häkkielämän keskellä ne keksivät kaikesta leikin. Niinpä ne roikkuvat hihoissa ja varastavat siivousvälineitä ja pyrkivät olemaan tarmokkaasti kaikessa mukana, mitä vaan häkissä tapahtuukaan.

Pieniä luonne eroja löytyy tottakai pennuista: Mezcal on kiinnostunut ja tulee heti luokse, mutta meinaa jäädä vähän taustalle innokkaimpien sisarus riekkujien takia. Neiti hyppii myös vasten ja on utelias, mutta jos on ihan hillitön meno päällä, niin Mezcal mielummin katselee vähän etäämmältä. Tilanteen rauhoituttua neiti usein tulee rapsuteltavaksi ja tykkää rauhallisista kosketuksista, vaikka ne välillä ehkä vähän jännittävätkin.

Pennut tulevat aikuisena olemaan keskikokoisia, noin 50-55 cm korkeita.

 

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

23.3.2019

Karhunpentu Mezcal lensi tänään oman perheensä luo, ja sai samalla uuden hienon nimen, Metzgo. Matka oli kovin jännittävä, mutta omat ihmiset ja romanialainen koiraisosisko Nutella auttavat pikkuista uuden elämän alkuun. Onnea matkaan, Metzgo ja perhe!

10.2.2019

Pörröinen Mezcal on varattu ikiomaan kotiinsa!

3.2.2019
Mezcal aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

__________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Mezcal tulee Suomeen niin nuorena, että sitä ei steriloida ennen kotiutumista tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Mezcal saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mezcal on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Maiju Lanki

 


Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa