Kodin saanut koira: DOMI (ent. Dony)

Syntymäaika: Noin 9/2018
Sukupuoli: Uros
Kastroitu
Sijainti: Suomessa (Tervakoski)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta
25.5.2021

Romanian valtavan kulkukoira-ongelman johdosta päätyy myös pentuja milloin minnekin, ja niiden selviytyminen kaduilla, pelloilla, kylillä omin nokkinensa on aina ihme. Dony on löydetty hylättynä yhdessä niin ikään Kulkurien adoptio-ohjelmaan tulevan Timyn kanssa, Ioana Bodean kodin läheltä erään talon portaalta.

Löytöhetkellä Dony on ollut huomattavasti pienempi kuin Timy, jonka vuoksi heidän välilleen on arvioitu tuolloin noin kahden kuukauden ikäeroa. Aktiivimme tavatessaan pojat nämä olivat kuitenkin samoissa mitoissa ja suuri todennäköisyys on, että kaksikko kuitenkin ovat veljiä keskenään, sen verran paljon muistuttavat toisiaan. Mitään varmuutta tästä ei kuitenkaan ole. Pojat tulivat adoptio-ohjelmaan 9.3.2019. Sekä Timy että Dony löysivät kotinsa Suomesta.

Aina asiat eivät mene toivotusti ja Domi tulee nyt toista kertaa hakemaan uudelleen omaa kotiaan. Domin nykyisessä perheessä asustaa neljä lasta, vauvasta alakouluikäiseen saakka. Oman perheen lasten kanssa Domi on tullut todella hienosti toimeen. Perheen lasten kasvettua heidän kavereita on alkanut käymään enemmän kylässä ja tämä on Domille kova stressin paikka. Domi rakastaa omaa perhettä, mutta tilanne on haastava sillä Domi ei pysty rentoutumaan kun talossa on muita lapsia ja kokee tarvetta suojella omiaan. Välttyäkseen vahingoilta ja stressiltä Domille etsitään nyt toistamiseen uutta kotia. Tällä kertaa kotia haetaan lapsettomasta perheestä, jotta vältytyään vastaavanlaisista tilanteista jatkossa ja Domi pääsee nauttimaan ihan vaan kotikoirana olemisesta, ilman säännöllisesti vierailevia lapsia.

Domi on omalle perheelleen erittäin ihana ja kiva koira, tykkää kovasti huomiosta ja rapsutuksista ja touhuilee mielellään mukana. Domi on sisäsiisti, tottunut hoitotoimenpiteisiin ja osaa olla kotona myös yksin. Remmikäytöksen kanssa on ollut haasteita, sillä Domi on reagoinut voimakkaasti muihin koiriin mutta nykyään lenkit sujuvat kuitenkin pääosin hyvin ja Domi on fiksu ja melko nopea oppimaan ja omaksumaan asioita mitä sille opettaa ja lähtee vahvistamaan. Domilla on harvat valitut koirakaverit kenen kanssa se tulee toimeen, mutta tutustuttaminen on tehty pitkän kaavan mukaan hiljalleen.

Domi on asunut rauhallisilla alueilla ja parhaiten sille sopiikin okt-/rt-asuminen. Domia ei luovuteta lapsi-eikä kissaperheeseen. Lähtökohtaisesti Domi luovutetaan ainoaksi koiraksi.

Domi on kooltaan noin 35 cm / 19 kg.

Päivitykset

29.6.2021
Domi on tovi sitten varattu omaan kotiinsa, minne se pian pääsee matkustamaan. Kaikkea hyvää yhteiseen elämäänne, Domi ja perhe <3

25.5.2021
Domi etsii aikuiskotia, jossa on turvalliset rutiinit ja rauhallinen ympäristö. Domista saisi mukavan lenkkeilykaverin, hän nauttii ulkoilusta säässä, kuin säässä. Domi on myös nauttinut toko-harrastuksesta, joten hänestä voisi saada kivan harrastuskaverin, jos harrastaminen on mielessä. Domi oppii nopeasti asioita ja osaakin jo useamman vihjesanan. Vaikka Domi kovasti tykkää touhuta ja tehdä, osaa hän myös vain olla ja nauttia olostaan. Domista on mukava käpertyä sohvalle omien ihmisten viereen rapsuteltavaksi. Lisätty kuvia Domista.

4.4.2021
Domi palaa toistamiseen hakemaan itselleen uutta kotia. Domi tulee toimeen oman perheensä lasten kanssa, mutta johtuen siitä että lasten ystävät kyläilevät kodissa usein ja vauhtia sekä ääntä tulee melko lailla, Domille etsitään nyt kotia jossa sen ei tarvitse kohdata vieraita lapsia. Domi odottaa uuden kodin löytymistä vanhassa kodissaan Harjavallassa.

Domi on tottunut asumaan omakotitalossa ja ensisijaisesti etsitään kotia jossa se saa olla ainoana silmäteränä, sillä se tulee vaihtelevasti toimeen muiden koirien kanssa. Domia ei luovuteta lapsiperheeseen.

27.10.2019
Domi varattiin ja se muutti uuteen omaan kotiin <3

4.9.2019
Kuten joskus käy pentujen kanssa, kokoarvio ei pitänyt tällä kertaa paikkansa ja Domi (suomalaistunut nimi) kasvoi ja painaa tällä hetkellä 17kg. Tämä ei muuten haittaisi, mutta perheessä johon Domi adoptoitiin on ennestään 2,4kg painava koira joka jää vaarallisesti Domin jalkoihin. Domi palaakin kotia hakevaksi koiraksi.

6.6.2019
Hurmaava Dony lensi Suomeen 1.6.2019 ja hänestä tuli silloin Domi. Paljon iloa ja onnea Domi ja koko perhe <3

21.3.2019
Iloisia uutisia lähetämme lempeän tuulen mukana Suomesta Romaniaan tänä iltana pienelle Donylle. Oma perhe odottaa jo kovasti pojan saapumista kotiin. Dony on varattu koira.

9.3.2019
Dony on hirmu kiinnostunut ihmisistä, mutta on hieman säpsy vielä toisaiseksi. Tästä syystä poikaa ei suositella ihan keskustan vilskeeseen, ja mikäli kotia tarjotaan lapsiperheestä tullaan käymään erityisen tarkasti läpi asioita tällaiseen yhtälöön liittyen.

Kooltaan Dony on nyt hieman vajaat 30cm ja painaa siinä 6kg tienoilla. Arvion mukaan poika kasvaa vielä korkeutta hieman ja kiloja tulee myös varmasti lisää, aikuisena paino tulee mahdollisesti olemaan siinä 10-12kg paikkeilla.


Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Domin opettelu on kuitenkin vielä alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Domi on kastroitu, asianmukaisesti rokotettu, ulko- ja sisäloishäädetty ja testattu useiden sairauksien varalta. Lisäksi Domi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Domin yhteyshenkilö: Mia Takolander

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: