Päivitetty 27.10.2019

Kodin saanut koira: DOMI (ent.Dony)


Syntymäaika: Noin 9/2018
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Suomessa (Tervakoski)
Kastroitu

 

Perustiedot ja tausta

4.9.2019
Romanian valtavan kulkukoira-ongelman johdosta päätyy myös pentuja milloin minnekin, ja niiden selviytyminen kaduilla, pelloilla, kylillä omin nokkinensa on aina ihme. Dony on löydetty hylättynä yhdessä niin ikään Kulkurien adoptio-ohjelmaan tulevan Timyn kanssa, Ioana Bodean kodin läheltä erään talon portaalta.

Löytöhetkellä Dony on ollut huomattavasti pienempi kuin Timy, jonka vuoksi heidän välilleen on arvioitu tuolloin noin kahden kuukauden ikäeroa. Aktiivimme tavatessaan pojat nämä olivat kuitenkin samoissa mitoissa ja suuri todennäköisyys on, että kaksikko kuitenkin ovat veljiä keskenään, sen verran paljon muistuttavat toisiaan. Mitään varmuutta tästä ei kuitenkaan ole. Pojat tulivat adoptio-ohjelmaan 9.3.2019. Sekä Timy että Dony löysivät kotinsa Suomesta.

Kuten joskus käy pentujen kanssa, kokoarvio ei pitänyt tällä kertaa paikkansa ja Domi (suomalaistunut nimi) kasvoi ja painaa tällä hetkellä 17kg. Tämä ei muuten haittaisi, mutta perheessä johon Domi adoptoitiin on ennestään 2,4kg painava koira joka jää vaarallisesti Domin jalkoihin. Domilla on virtaa ja energiaa pennun lailla, eikä tiedosta omaa kokoaan tai voimaa ja leikkii liian rajusti pienen koiran kanssa. Tämä tilanne ei ole kiva pienelle, eikä Domille tai perheelle, koska pieni joutuu varoa, perhe pelätä pienen puolesta ja sääliä Domia, jonka leikkimistä joutuu tällä hetkellä stoppaamaan. Myöskin Domille tilanne tietenkin on ikävä, sillä ei se ymmärrä miksi ei saa leikkiä.

Domi on tällä hetkellä Tervakoskella. Se on viikonlopuksi menossa hoitoon, jolloin saamme hieman lisätietoa siitä miten Domi käyttäytyy kun oma koirakaveri tai omat ihmiset eivät ole lähettyvillä. Viikonlopun hoitopaikassa asustaa useampi toinen koira, joten saamme tietoa miten Domi tulee muidenkin kanssa toimeen. Domi on ollut hieman valikoiva koirakavereiden suhteen ja tämä on asia jonka tulemme huomioimaan adoptioprosessissa ja mikäli kodissa jo ennestään löytyy koira, haluamme varmuuden siitä,e ttä Domin ja koiran kemiat kohtaavat.

Domin ensimmäisessä perheessä asustaa myös neljä lasta, vauvasta alakouluikäiseen saakka. Lasten kanssa Domi on tullut todella hienosti toimeen. Ulkoilussa on harjoiteltavaa vielä, remmikäyttäytymisessä, vastaantulevat koirat ja jotkut ihmiset saattaa saada Domin haukut. Ohitukset ovat kuitenkin alkaneet sujua paremmin harjoittelun ja ennakoinnin myötä.

Päivitykset

27.10.2019
Domi varattiin ja se muutti uuteen omaan kotiin <3

4.9.2019
Domi palaa kotia hakevaksi koiraksi.

6.6.2019
Hurmaava Dony lensi Suomeen 1.6.2019 ja hänestä tuli silloin Domi. Paljon iloa ja onnea Domi ja koko perhe <3

21.3.2019
Iloisia uutisia lähetämme lempeän tuulen mukana Suomesta Romaniaan tänä iltana pienelle Donylle. Oma perhe odottaa jo kovasti pojan saapumista kotiin. Dony on varattu koira.

9.3.2019
Dony on hirmu kiinnostunut ihmisistä, mutta on hieman säpsy vielä toisaiseksi. Tästä syystä poikaa ei suositella ihan keskustan vilskeeseen, ja mikäli kotia tarjotaan lapsiperheestä tullaan käymään erityisen tarkasti läpi asioita tällaiseen yhtälöön liittyen.

Kooltaan Dony on nyt hieman vajaat 30cm ja painaa siinä 6kg tienoilla. Arvion mukaan poika kasvaa vielä korkeutta hieman ja kiloja tulee myös varmasti lisää, aikuisena paino tulee mahdollisesti olemaan siinä 10-12kg paikkeilla.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Domin opettelu on kuitenkin vielä alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Domi on kastroitu, asianmukaisesti rokotettu, ulko- ja sisäloishäädetty ja testattu useiden sairauksien varalta. Lisäksi Domi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Domin yhteyshenkilö: Mia Takolander

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa