Päivitetty 06.06.2019

Kodin saanut koira: DONY (nyk. Domi)


Syntymäaika: Noin 9/2018
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea/Cosoba)
Ei kastroitu

 

Perustiedot ja tausta

9.3.2019
Romanian valtavan kulkukoira-ongelman johdosta päätyy myös pentuja milloin minnekin, ja niiden selviytyminen kaduilla, pelloilla, kylillä omin nokkinensa on aina ihme. Dony on löydetty hylättynä yhdessä niin ikään Kulkurien adoptio-ohjelmaan tulevan Timyn kanssa, Ioana Bodean kodin läheltä erään talon portaalta.

Löytöhetkellä Dony on ollut huomattavasti pienempi kuin Timy, jonka vuoksi heidän välilleen on arvioitu tuolloin noin kahden kuukauden ikäeroa. Aktiivimme tavatessaan pojat nämä olivat kuitenkin samoissa mitoissa ja suuri todennäköisyys on, että kaksikko kuitenkin ovat veljiä keskenään, sen verran paljon muistuttavat toisiaan. Mitään varmuutta tästä ei kuitenkaan ole. Dony on hirmu kiinnostunut ihmisistä, mutta on hieman säpsy vielä toisaiseksi. Tästä syystä poikaa ei suositella ihan keskustan vilskeeseen, ja mikäli kotia tarjotaan lapsiperheestä tullaan käymään erityisen tarkasti läpi asioita tällaiseen yhtälöön liittyen.

Kooltaan Dony on nyt hieman vajaat 30cm ja painaa siinä 6kg tienoilla. Arvion mukaan poika kasvaa vielä korkeutta hieman ja kiloja tulee myös varmasti lisää, aikuisena paino tulee mahdollisesti olemaan siinä 10-12kg paikkeilla.

Päivitykset

6.6.2019
Hurmaava Dony lensi Suomeen 1.6.2019 ja hänestä tuli silloin Domi. Paljon iloa ja onnea Domi ja koko perhe <3

21.3.2019
Iloisia uutisia lähetämme lempeän tuulen mukana Suomesta Romaniaan tänä iltana pienelle Donylle. Oma perhe odottaa jo kovasti pojan saapumista kotiin. Dony on varattu koira.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran käytös saattaa muuttua kotiutumisen aikana.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti, noin 7-9 kuukauden ikäisinä. Mikäli Dony tulee Suomeen kastroimattomana, tuleva koti sitoutuu kastroimaan Donyn kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöösi) ennen kastrointia.

Dony saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, kastroituna (mikäli fyysisesti on siihen valmis) ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Dony on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Donyn yhteyshenkilö on Mia Takolander

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.