Päivitetty 02.04.2019

Kodin saanut koira: CLARABELLE


Syntymäaika: 2013-2014
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloidaan

Perustiedot ja tausta
13.7.2018

Romanian kaduilla elää valtava määrä kodittomia koiria. Suuri osa niistä on hylätty kodistaan ja siksi niiden selviytymismahdollisuudet ovat pienet. Ihmisrakkaat ja sosiaaliset koirat ovat helppo kohde rankkureille ja iso osa näistä koirista päätyykin kunnallisille tarhoille, mistä niillä on häviävän pienet mahdollisuudet päästä koskaan enää pois. Tämän vuoksi eläinrakkaat ihmiset pyrkivät aina tilaisuuden tullen auttamaan tällaisia koiria. Näin kävi, kun eräs Carpen tarhaa tukenut nainen löysi kadulta harhailemasta iloisen mustan koiran. Clarabelle yritti epätoivoisesti lähteä ohikulkijoiden mukaan eikä naisella ollut sydäntä jättää sitä rankkurien armoille. Niinpä Clarabelle päätyi Carpen tarhalle, jossa se nyt etsii omaa kotiaan.

Clarabelle on ilmentymä ihmisrakkaasta koirasta. Kun tarhan pihalla liikkuu ihmisiä se alkaa vaimeasti piipittää saadakseen ihmisten huomion. Kun ihmiset liikkuvat lähemmäs ääni voimistuu ja lopulta Clarabelle yrittää haukkuen ja vinkuen saada vieraat luokseen. Kun häkkiin menee se pomppii hetken innostuneesti ihmisen ympärillä ja rauhoittuu sitten vierelle leveä virne naamallaan. Jo pelkkä ihmisen lähellä oleminen saa sen onnelliseksi. Rapsutukset ja huomio ovat sen mielestä maailman paras asia ja edes namit eivät voita läheisyyttä. Perusluonteeltaan Clarabelle on iloinen ja touhukas ja sillä tuntuu aina olevan hyvä päivä. Se touhuilee mielellään ihmisen mukana ja omaa selvästi miellyttämishalua. Clarabelle vaikuttaakin hyvin tasapainoiselta ja ystävälliseltä koiralta, joka sopisi varmasti monenlaiseen kotiin.

Clarabelle on tarhalla kissatestattu. Iloisena ja touhukkaana tyttönä sitä kiinnostivat kissat kovasti ja se olisi halunnut leikkiä näiden kanssa. Clarabelle sopisi varmasti myös kissakotiin, kunhan koti on valmis totuttamaan eläimet toisiinsa kaikessa rauhassa.

Clarabelle on noin 55 cm korkea ja noin 25 kiloa painava. Clarabellella todettiin hiljattain sydänmato, jota hoidetaan parhaillaan pois. Clarabellen korvassa esiintyvä tulehdus on ollut oletettua sitkeämpi, joten tulevan kodin tulee sitoutua hoitamaan korvaa myös Suomessa.

2.4.2019
Iloinen Clarabelle on aloittanut suuren seikkailunsa ikioman perheen luona. Onnea koko perheelle!

10.3.2019
Clarabellen pitkä epäonni on vihdoin kääntynyt, sillä se on varattu omaan kotiinsa Suomeen.

27.12.2018
Suloisen Clarabellen epäonni sen kuin jatkuu. Sen varaus on jälleen peruuntunut ja se palaa etsimään sitä itselleen sopivaa ja sitoutunutta loppuelämän kotia.

26.10.2018
Onnekas Clarabelle <3 Sen loppuelämän perhe on viimein löytänyt sen ja Clarabellen matka kohti omaa kotia on alkanut!

11.9.2018
Clarabelle palaa itsestään riippumattomista syistä takaisin etsimään kotia.

31.8.2018

Kaunis ja upea Clarabelle saa pian ilouutisia, sillä se on tänään varattu omaan kotiinsa Suomeen. <3

8.8.2018
Clarabellen ihmisrakkaus on loputonta. Se innostuu vieraista niin paljon, että myöhemmin sen luota lähteminen särkee sydämen. Koko vierailun ajan se on kiinni ihmisisessä, kunnes siirtyy vauhdilla seuraavan rapsuttelijan luo. Clarabelle on loputtoman iloisen ja positiivisen oloinen ja se haluaa vain olla ihmisen lähellä. Kun vieraat poistuvat sen häkistä se aloittaa sydäntäsärkevän piippauksen ihmisten perään. Kaikki Clarabellen tavanneet kuvailevat sitä yksinkertaisesti ihanaksi.

Clarabellella on tällä hetkellä toisessa korvassaan tulehdus. Vaikka korva on varmasti kivulias se antaa ihmisten nätisti hoitaa korvaansa.

13.7.2018
Clarabelle aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

_______________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Clarabelle saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Clarabelle on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö Rosa Haahtikari

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.