Päivitetty 29.04.2018

Kodin saanut koira: JEREMIA


Syntymäaika: 02/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (OneVet/Cosoba)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
12.3.2018
Eläinlääkäripariskunta Dragos ja Adina Vladutin omistama Clinica Veterinara OneVet on Bukarestissa sijaitseva eläinlääkäriklinikka, jonka kautta kaikki Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäyvät koirat kulkevat. Dr Adina on lämminsydäminen eläinlääkäri, joka uurastaa väsymättömästi auttaakseen kodittomia eläimiä. Vuonna 2015 Vladutit osittain ostivat ja osittain vuokrasivat ison maatilan noin puolen tunnin ajomatkan päässä klinikalta sijaitsevasta Cosoban kylästä. Cosoban tarhalle on kunnostettu tiloja kodittomille koirille ja kissoille sekä klinikkahuone eläinlääkärin tutkimuksia ja toimenpiteitä varten. Tarhan kodittomat lisääntyvät vauhdilla, sillä koiria tuodaan tarhalle jatkuvasti lisää.

Kaunis Jeremia on asunut aiemmin Cosoban tontin myyjän veljenpojan asunnossa 24 muun koiran kanssa. Naapurit alkoivat valittaa miehen koiramäärästä, jolloin Cosoban tontin myyjä pyysi, voisiko Dr Adina ottaa koirat. Näin Jeremia päätyi tarhalle kahden muun koiran kanssa. Koirat ovat mahdollisesti sisaruksia ja myös nämä kaksi muuta koiraa ovat tulossa Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

Tapasimme Jeremian helmi- ja maaliskuussa 2018. Jeremiassa huomaa välittömästi sen ihmisrakkauden.  Jeremia ei pidä meteliä itsestään, mutta tulee heti haistelemaan vierasta häkin verkon läpi ja jää ihmisen lähelle häkkiin mentäessä. Vieraan seurassa Jeremia ei välitä muusta ympäristöstä lainkaan, vain ihmisen lähellä olo merkitsee. Se todella nauttii rapsutuksista ja silityksistä.  Jeremiassa on samalla jotain vaatimatonta ja äärettömän lempeää. Se antaa itsestään tasapainoisen, avoimen ja seurallisen kuvan. Tällä hetkellä Jeremia asuu häkissään yksin, mutta tulee myös muiden koirien kanssa hyvin toimeen.

Jeremian säkäkorkeus on noin 50 cm ja se painaa noin 20 kg.

Päivitykset
29.4.2018
Onnekas Jeremia lensi 27.4.2018 omaan kotiinsa Suomeen.

4.4.2018
Jeremia sai tänään parhaita uutisia. Se pääsee ihan pian omaan kotiin.

15.3.2018
Lisätty Jeremialle youtube-video.
_______________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Jeremia saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Jeremia on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.
Tutustuthan ennen yhteydenottoa sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, luovutussopimukseen, adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosanna Lahtinen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.