Päivitetty 29.04.2018

Kodin saanut koira: NEELA (Road Puppies), nyk. Nuppu


Syntymäaika: 4/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
Ei steriloitu

 

 

 

Perustiedot ja taustat

29.09.2017
Onevetin klinikka ja heidän ylläpitämänsä Cosoban tarha ovat yksi Kulkurien pääyhteistyökumppaneista. Tarhalla asuu jatkuvasti satoja koiria, jotka odottavat oman kodin löytymistä. Koska tarha on romanialaisittain hyvin edistyksellinen ja siellä koirista pidetään hyvää huolta, vievät muut eläinsuojelijat sinne usein turvaan erityisesti pentuja. Ioana Bodea on yksi näistä eläinsuojelijoista, jotka ovat omistaneet elämänsä hylättyjen koirien auttamiselle. Ioana Bodea oli törmännyt matkallaan Cosoban tarhalle Neelaan ja sen sisaruksiin, ja tuonut ne mukanaan tarhalle suojaan. Alunperin pentuja oli ollut kaikkiaan 11, mutta 4 niistä kuoli valitettavasti parvovirukseen. Nyt selvinneet 7 pentua; Neela, NandaNeassa, Neville, NiaNerida ja Nacho pääsevät Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään ihkaomia kotejaan.

Pennut on jaettu kahteen häkkiin ja Neela asuttaa omaansa Nandan, Neassan ja Nevillen kanssa. Nämä neljä ovat pentueen ujoimmat jäsenet. Pennut tulevat äärimmäisen hyvin toimeen keskenään, vaikka tilaa ei aivan kauheasti olekaan. Myös naapurihäkkien koirien kanssa meno on erittäin sopuisaa ja Road Puppies- pennut vaikuttavatkin hyvin “koiraystävällisiltä” nuorukaisilta. Uudessa kodissa voisi olla joku reipas koirakaveri odottamassa, sillä jännittävissä tilanteissa pennut turvautuvat toisiinsa.  Vieraat ihmiset Neela otti vastaan ujon kohteliaasti. Alussa tyttöä tahtoi hieman jännittää, mutta ymmärtäväisen ihmisen kanssa Neelaa tuli ulos kuorestaan nopeasti ja alkoi leikkimään sisarustensa lailla. Loppujen lopuksi vieraat olivatkin todella kiva juttu ja Neela olisi varmasti pitänyt meitä vieraanaan vielä pidempäänkin. Lähtiessämme tyttö päästi pienen ujon vinkauksen kuin pyytäen meitä takaisin. Sylissä olo oli kaikille pennuille todella jännittävää ja sylissä ollessa ne jäätyivätkin. Maahan päästyään palautuivat heti jännittävästä tilanteesta. Neela ei haukkunut ollenkaan vierailumme aikana.

Neela odotetaan kasvavan keskikokoiseksi.

Allaolevassa videossa Neela esiintyy numerolla 55.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

29.04.2018
Valloittava Neela, nykyään Nuppu, lensi 27.04 ikiomaan kotiinsa <3

29.03.2018
Valloittava pötkyläkoira, Neela, on viimein varattu omaan kotiinsa <3

28.11.2017
Marraskuussa Neela tyttönen sai tärkeitä vieraita häkkiinsä. Aktiivimme matkasivat jälleen Romaniaan ja tapasivat muun muassa samaa häkkiä asuttavat siskokset Neelan ja Nandan. Neela on hieman siskoaan ujompi, mutta aivan äärimmäisen utelias lapsokainen. Alkuinnostuksen hieman laannuttua ja moikkaukset hoidettua Neela menee omaan koppiinsa tuumailemaan tilannetta ja keräämään rohkeutta. Koirasta oikein näkee, että halu tulla tutustumaan on suuri, mutta jännitys vie vielä voiton. Neela antaa kuitenkin hienosti rapsutella ja käsitellä itseään.

Siskon kanssa kemiat pelaavat mainiosti ja jännän tilanteen tullessa Neela pysytteleekin siskonsa takana. Reipas koirakaveri voisi siis olla omiaan Neelalle. Odotettavissa kuitenkin on, että Neela tulee kotiin päästyään reipastumaan todella nopeasti, sillä potentiaalin ja halun määrä tässä tytössä on mieletön. Neelan sisko Nanda matkaakin joulukuun alussa Suomeen, joten nyt olisi aika hommata Neelalle koti, jotta sen ei tarvitse jäädä yksin tarhalle ilman siskonsa tukea ja turvaa.

—————————————————————————————

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Neela saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Neela on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Neela tulee Suomeen steriloimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nora Anttila

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.