Päivitetty 18.11.2017

Kodin saanut koira: NIA (Road Puppies) (nyk. Malva)


Syntymäaika: 4/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
ei steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
25.9.2017
Onevetin klinikka ja heidän ylläpitämänsä Cosoban tarha ovat yksi Kulkurien pääyhteistyökumppaneista. Tarhalla asuu jatkuvasti satoja koiria, jotka odottavat oman kodin löytymistä. Koska tarha on romanialaisittain hyvin edistyksellinen ja siellä koirista pidetään hyvää huolta, vievät muut eläinsuojelijat sinne usein turvaan erityisesti pentuja. Ioana Bodea on yksi näistä eläinsuojelijoista, jotka ovat omistaneet elämänsä hylättyjen koirien auttamiselle. Ioana Bodea oli törmännyt matkallaan Cosoban tarhalle Niaan ja sen sisaruksiin, ja tuonut ne mukanaan tarhalle suojaan. Alunperin pentuja oli ollut kaikkiaan 11, mutta 4 niistä kuoli valitettavasti parvovirukseen. Nyt selvinneet 7 pentua; Nia, NeridaNacho, Nanda, Neela, Neassa ja Neville pääsevät Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään ihkaomia kotejaan.

Nia on hieman harkitsevampi kuin samassa häkissä asuvat sisaruksensa. Se ei kuitenkaan ole suoranaisesti arka, vaan ennemmin ujo. Nia nauttii rapsutuksista ja hellyydestä, mutta vieraan ihmisen sylissä se ei viihdy. Tästä kauniista tytöstä kuoriutuisi varmasti kannustavalla ja rohkaisevalla ohjauksella upea kultakimpale. Nia jakaa häkkinsä Neridan ja Nachon kanssa, ja kolmikko tulee hyvin toimeen. Ne eivät myöskään hauku lainkaan.

Nia on tällä hetkellä noin 40 cm korkea, ja se luultavasti kasvaa vielä hieman. Nian arvioidaan olevan aikuisena keskikokoinen, säkäkorkeudeltaan noin 45-55 cm.

Päivitykset
18.11.2017
Pörröinen Nia on tänään matkustanut pitkän matkan Suomeen oman perheensä luo. Tänään siitä on tullut Malva ja tänään se nukkuu yönsä turvassa. Onnea perhe ja onnea Malva!

22.10.2017
Herttainen Nia on tänään varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen!

25.9.2017
Nia ottaa häkkiinsä tulevat vieraat ilolla vastaan. Se lähestyy vierastakin ihmistä reippaasti, ja vaikuttaa todella uteliaalta tyttöseltä. Nia ei kuitenkaan ole yhtä rempseä kuin häkkiä jakavat sisaruksensa, vaan pitää jalat tukevasti maan pinnalla eikä änkeydy syliin. Se on silti aivan äärettömän mielissään saadessaan ihmisseuraa, ja se kipittää ympäriinsä peppu heiluen. Kosketusta Nia hieman ujostelee, eikä se viihdy vieraan sylissä. Se vaan ei kerta kaikkiaan ole sellaiseen tottunut. Tarhalla Nia saa todella vähän ihmiskontakteja, joten uudet asiavat ymmärrettävästi tuntuvat alkuun kovin jännittäviltä. Tulevan kodin täytyykin antaa tälle herkälle tytölle aikaa ja ymmärrystä ja tukea sitä uusissa tilanteissa. Rakkaudella ja rohkaisevalla tuella Niasta kuoriutuu varmasti kotioloissa upea koira.

Allaolevalla videolla Nia esiintyy numerolla 56.

______________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös voi olla täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu kotihoidossa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Nia tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Nia saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Nia on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Essi Marttila

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.