Päivitetty 18.11.2017

Kodin saanut koira: NERIDA (Road Puppies)


Syntymäaika: 4/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
ei steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
25.9.2017
Onevetin klinikka ja heidän ylläpitämänsä Cosoban tarha ovat yksi Kulkurien pääyhteistyökumppaneista. Tarhalla asuu jatkuvasti satoja koiria, jotka odottavat oman kodin löytymistä. Koska tarha on romanialaisittain hyvin edistyksellinen ja siellä koirista pidetään hyvää huolta, vievät muut eläinsuojelijat sinne usein turvaan erityisesti pentuja. Ioana Bodea on yksi näistä eläinsuojelijoista, jotka ovat omistaneet elämänsä hylättyjen koirien auttamiselle. Ioana Bodea oli törmännyt matkallaan Cosoban tarhalle Neridaan ja sen sisaruksiin, ja tuonut ne mukanaan tarhalle suojaan. Alunperin pentuja oli ollut kaikkiaan 11, mutta 4 niistä kuoli valitettavasti parvovirukseen. Nyt selvinneet 7 pentua; Nerida, Nia, Nacho, Nanda, Neela, Neassa ja Neville pääsevät Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään ihkaomia kotejaan.

Nerida on sisaruskatraan rohkeimmasta päästä, ja se ottaa vieraat innokkaasti vastaan tunkien syliin jakelemaan pusuja. Neridalla on koko ajan kova meno päällä, eikä se malttaisi olla sylissä vaan tahtoisi touhottaa kaikessa mukana. Nerida jakaa häkkinsä Nian ja Nachon kanssa, ja kolmikko tulee hyvin toimeen. Ne eivät myöskään hauku lainkaan.

Nerida on tällä hetkellä noin 40 cm korkea, ja se luultavasti kasvaa vielä hieman. Neridan arvioidaan olevan aikuisena keskikokoinen, säkäkorkeudeltaan noin 45-55 cm.

Päivitykset
18.11.2017
Ihana Nerida on tänään saapunut Suomeen oman perheensä luo, ja tänään tyttö nukkuu ensimmäistä kertaa elämässään pehmeällä pedillä. Onnea perhe ja onnea Nerida!

4.10.2017

Kaunis Nerida on tänään varattu omaan kotiinsa Suomeen!

25.9.2017
Vieraiden mennessä Neridan ja sen sisarusten häkkiin, Nerida muuttuu onnesta aivan ymmyrkäiseksi. Se tulee reippaasti luo, antaa pentumaisia suukkoja, eikä meinaa pysyä nahoissaan. Nerida on oikein rohkea ja menevä tyttö, eikä se malttaisi jaksaa olla ihmisen sylissä. Se touhottaa koko ajan ja haluaa osallistua kaikkeen tekemiseen. Nerida on kaunis ja hauska tyttönen, joka varmasti tuo paljon iloa ja naurua tulevalle kodilleen. Kodin kuitenkin täytyy ymmärtää, että Nerida on pienen elämänsä aikana saanut kovin vähän kokemuksia mistään, joten aluksi uudet asiat saattavat hieman ujostuttaa.

Allaolevalla videolla Nerida esiintyy numerolla 58.

______________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös voi olla täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu kotihoidossa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Nerida tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Nerida saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Nerida on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Essi Marttila

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.