Päivitetty 31.12.2017

Kodin saanut koira: NANDA (Road Puppies), SUOMESSA


Syntymäaika: 4/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa (Naantali)
Steriloitu

 

 

Perustiedot ja taustat

27.09.2017
Onevetin klinikka ja heidän ylläpitämänsä Cosoban tarha ovat yksi Kulkurien pääyhteistyökumppaneista. Tarhalla asuu jatkuvasti satoja koiria, jotka odottavat oman kodin löytymistä. Koska tarha on romanialaisittain hyvin edistyksellinen ja siellä koirista pidetään hyvää huolta, vievät muut eläinsuojelijat sinne usein turvaan erityisesti pentuja. Ioana Bodea on yksi näistä eläinsuojelijoista, jotka ovat omistaneet elämänsä hylättyjen koirien auttamiselle. Ioana Bodea oli törmännyt matkallaan Cosoban tarhalle Nandaan ja sen sisaruksiin, ja tuonut ne mukanaan tarhalle suojaan. Alunperin pentuja oli ollut kaikkiaan 11, mutta 4 niistä kuoli valitettavasti parvovirukseen. Nyt selvinneet 7 pentua; Nanda, Neela, Neassa, Neville, NiaNerida ja Nacho pääsevät Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään ihkaomia kotejaan.

Pennut on jaettu kahteen häkkiin ja Nanda asuttaa omaansa Neelan, Neassan ja Nevillen kanssa. Nämä neljä ovat pentueen ujoimmat jäsenet. Pennut tulevat äärimmäisen hyvin toimeen keskenään, vaikka tilaa ei aivan kauheasti olekaan. Myös naapurihäkkien koirien kanssa meno on erittäin sopuisaa ja Road Puppies- pennut vaikuttavatkin hyvin “koiraystävällisiltä” nuorukaisilta. Uudessa kodissa voisi olla joku reipas koirakaveri odottamassa, sillä jännittävissä tilanteissa pennut turvautuvat toisiinsa.  Vieraat ihmiset Nanda otti vastaan ujon kohteliaasti. Alussa tyttöä tahtoi hieman jännittää, mutta ymmärtäväisen ihmisen kanssa Nanda tuli ulos kuorestaan nopeasti ja alkoi leikkimään. Loppujen lopuksi vieraat olivatkin todella kiva juttu ja jos Nandalta oltaisiin kysytty, niin olisimme saaneet jäädä pidemmäksikin aikaa. Sylissä olo oli kaikille pennuille todella jännittävää ja sylissä ollessa ne jäätyivätkin. Maahan päästyään palautuivat heti jännittävästä tilanteesta. Nanda ei haukkunut ollenkaan vierailumme aikana.

Nandan odotetaan kasvavan keskikokoiseksi.

Allaolevassa videossa Nanda esiintyy numerolla 52.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

31.12.2017
Nanda on matkannut omaan loppuelämän kotiinsa! Onnea tuleviin vuosiin Nanda ja perhe <3

28.12.2017
Nanda on varattu ja onnekas tyttönen pääsee jo uudeksi vuodeksi omaan kotiinsa <3

11.12.2017
Ihastuttava Nanda lensi 9.12 Suomeen kotihoitoon ja jo kentältä lähtien hurmasi kaikki touhukkaalla ja reippaalla olemuksellaan. Kotihoitoon Naantaliin Nanda matkasi sylissä nukkuen. Autoilu sujui ongelmitta, eikä Nanda jännittänyt uutta tilannetta ollenkaan. Ensimmäinen yö Nandalla oli hieman levoton ja pentunen olisi vain halunnut tutkia uutta asuinpaikkaansa, vaikka ihmiset olisivatkin ehkä mieluummin halunneet nukkua kuin ihmetellä Nandan kanssa, että minkälainen kapistus esimerkiksi se pahvilaatikko onkaan. Toisena päivänä meno onkin ollut paljon rauhallisempaa ja Nanda on enimmäkseen nukkunut. Ensimmäiset pissatkin tulivat jo ulos.

Nanda suhtautuu kaikkeen uuteen pentumaisen uteliaalla ja äärettömän reippaalla asenteella. Ja tietenkin kaikkea uutta pitäisi hieman maistella ja kokeilla miltä mikäkin suussa tuntuu. Nanda on avoin ja touhukas koira, jolla on äärettömän suuri sydän. Nanda rakastaa läheisyyttä ja neitokaisesta paljastuikin kunnon pusuttelija. Ruokahalu tällä tytöllä on myös kohdillaan ja Nanda vaikuttaisi olevan todella ruokamotivoitunut ja oletettavasti siis erittäin miellyttävä koulutettava.

Nandaa ei voi edes sanoilla kuvailla. Se on koira, jonka olemus ja rakastavaisuus täytyy vain kokea. Nandan upean luonteen ansiosta se sopii varmasti monenlaiseen perheeseen. Tavattujen koirien kanssa Nanda tuli ongelmitta toimeen eli tulevassa perheessä voisikin olla leikkisä kaveri odottamassa, mutta välttämättömyys se ei ole. Nanda asustaa tällä hetkellä kerrostalossa ja alkaa opettelemaan kaiken muun ohella myös yksinoloa. Ensimmäisiä pieni pätkiä Nanda onkin jo ehtinyt olemaan yksin ja käyttäytynyt oikein mallikkaasti ääntäkään päästämättä. Muutenkin Nanda on todella hiljainen kaveri, eikä sen olla vielä kotihoidossakaan kuultu käyttävän ääntään.

Nanda on rakenteeltaan erittäin corgimainen; pidempi ruumis ja lyhyet jalat. Kotihoidossa ehdittiin jo punnita painokin ja pötkyläinen painoi n. 17kg. Korkeudeltaan Nanda on tällä hetkellä arvioituna noin 40cm paikkeilla, eikä tule varmasti hirveästi enää kasvamaan.

Nandaa pääsee sovitusti tapaamaan kotihoitopaikkaansa.

Lisätty Nandalle ensimmäiset kuvat Suomen päästä!

28.11.2017
Energiapötkylä Nanda otti marraskuisella reissulla olleet aktiivimme innoissaan vastaan. Aktiiviemme mennessä häkille Nanda hyppi ja pomppi innoissaan ja hyvä, että pentu pysyi housuissaan. Nanda hieman ujostelee ihmisen kosketusta, mutta jos saa omaa tahtiaan lähestyä ja tehdä tuttavuutta, mitään ongelmaa ei ole. Ujostelu on hyvin tavanomaista tarhalla asuville koirille, joiden ihmiskontaktien määrä on äärimmäisen minimissä. Nanda kuitenkin osoitti, että hänessä on potentiaalia, vaikka muille jakaa ja tuleekin varmasti kotona reipastumaan nopeasti. Nanda tulee hienosti toimeen siskonsa Neelan kanssa, jonka kanssa asuttaa samaa häkkiä. Kotona voisikin siis olla joku mukava koirakaveri odottamassa pienokaista.

Nanda matkustaa Suomeen 9.12. ja jos kotia ei sitä ennen löydy jatkaa typykkä matkaansa lentokentältä kotihoitoon. Lisätty Nandalle uusia kuvia ja video marraskuulta.

—————————————————————————————

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Nanda saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Nanda on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Nanda tulee Suomeen steriloimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nora Anttila

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.