Päivitetty 30.12.2017

Kodin saanut koira: FENDI (F-Team), nyk. FLOKI


Syntymäaika: 9/2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa (Helsinki)
kastroitu


Nykytilanne
Fendi, nykyinen Floki, palaa sivuille etsimään uutta kotia. Floki on herkkä ja herttainen nuorukainen, jolle moni asia tässä suuressa maailmassa on ihmeellistä ja toisinaan hieman jännittävääkin. Floki on äärettömän kiltti ja kultainen ja oikeanlaisessa ympäristössä sen iloinen, leikkisä ja huomionkipeä luonne pääsee oikeuksiinsa.

Floki hakee suuresti turvaa koirakavereistaan ja nyt sille etsitäänkin kotia, jossa olisi jo valmiina reipas ja tasapainoinen koirakaveri Flokin tueksi. Floki on kotihoidossa tullut aivan kaikkien koirien kanssa toimeen. Alkuun se saattaa hieman jännittää uusia tuttavuuksia, mutta hyvin nopeasti se ryhtyy ottamaan muista mallia. Floki on tavannut myös kissoja ja alun jännityksen ja ihmetyksen jälkeen pärjäsi näiden kanssa hyvin.

Floki on kotihoidossa tottunut asumaan kerrostalossa. Toisinaan se saattaa haukahtaa oudoille äänille, mutta lopettaa heti pyydettäessä. Se on sisäsiisti ja osaa kiltisti odottaa kotona työpäivän ajan. Floki on aiemmassa kodissaan oppinut kaikki kotikoiran perustaidot ja se osaa mm. odottaa kiltisti istuen omaa ruokaansa. Floki on aina innoissaan lähdössä lenkille ja se osaakin reippaasti itse pukea valjaat päälleen (sujauttaa pään valjaiden läpi ja nostaa tassun valjaista sisään). Lenkillä Floki osaa kulkea nätisti hihnassa. Toisinaan ulkona tulee vastaan pelottavia asioita, mutta saatuaan hetken näitä ihmetellä Floki jatkaa reippaasti matkaa eteenpäin. Floki ulkoilee nätisti myös vapaana ja rakastaa metsässä juoksentelua.

Uudet ihmiset ja varsinkin miehet ovat Flokista alkuun hieman jännittäviä. Saadessaan rauhassa tutustua ihmisiin omaan tahtiin se kuitenkin lämpenee nopeasti ja antaa jo hetken kuluttua vieraidenkin rapsutella itseään. Ujoudestaan huolimatta Floki on kaikissa tilanteissa ihmisiä kohtaan lempeä ja ystävällinen. Floki vasta opettelee, kuinka ihmiselle osoitetaan kiintymystä, mutta kotihoidossa tutun ihmisen kanssa siitä on jo alkanut kuoriutua huomionkipeä ja seurallinen persoona. Se on aina ensimmäisenä eteisessä vastassa töistä tullessa ja heti tilaisuuden tullen sohvalla kainalossa tuhisemassa. Muutenkin Floki osallistuu mielellään kaikkeen mitä kotona tapahtuu. Innostuessaan Flokilla on suloinen tapa tökkiä ihmistä lempeästi tassullaan.

Flokille etsitään rauhallista kotia, jossa ymmärretään, että ujo ja herkkä koira tarvitsee paljon aikaa ja ymmärrystä kaiken uuden ja jännittävän ihmettelyyn.

Floki on noin 45 cm korkea ja painaa noin 13 kiloa.

20.12.2017
Herttainen Floki on varattu omaan kotiinsa.

30.12.2017
Floki on matkannut ikiomaan kotiinsa. Onnea koko perheelle!

Historia Romaniassa

23.02.2016
Eräs eläinrakas ihminen löysi Freijan lähes vastasyntyneiden pentujensa kanssa ja toimitti perheen turvaan eläinlääkäriasemalle, jossa perhe oli majaillut noin kuukauden. Koska eläinlääkäriasemalla ei kuitenkaan ollut tiloja pitää Freijaa ja sen pentuja pidempään, piti niille löytää uusi asuinpaikka. Onneksi eläinlääkäri tunsi Kulkurien yhteistyökumppanina toimivan A Doua Sansan yhdistyksen. Niin Freija pentuineen siirrettiin Glinan tarhalle asumaan. Nyt sekä Freija, että hänen pentunsa (F-team) pojat: Fendi, Falcon, Floyd ja Fex sekä sisko Fiina ovat valmiita omiin koteihinsa.

Aktiivimme tapasivat F-teamin vieraillessaan Glinan tarhalla tammikuussa. Kaikki pennut ovat luonteeltaan avoimia ja pentumaisen leikkisiä, eikä pentujen ole juuri kuultu haukkuvan. Osa sisaruksista jännittää hieman sylissä olemista ja uutta ihmistä, mutta samalla ovat uteliaita saamastaan huomiosta. Fendi ikäänkuin jähmettyi sylissä paikoillee, “omituisen tilanteen” vuoksi, mutta muuten pojalla oli meno päällä. Poika vaikutti kovin uteliaalta.

02.06.2016
Fendi sisaruksineen odottelee Glinan tarhalla edelleen omaa kotiaan. Aktiivimme tapasivat F-teamin pennut sekä maaliskuun, että toukokuun Romanian reissuillaan. Kaikki sisarukset ovat reippaita ja touhukkaita tapauksia, joilla riittää vauhtia. Kun F-teamin häkkiin saapuu vieraita pennut suorastaan riehaantuvat ja hyppivät tulijaa vasten. Kaikki pennut ovat hyvin ihmisrakkaita ja kilpailevat saamastaan huomiosta. Fendi on nyt noin 45 senttiä korkea ja painaa noin 12 kiloa.

Pennut ovat ehtineet jo siihen ikään, että heidät tullaan kastroimaan/steriloimaan ennen Suomeen tuloaan.

15.08.2016
Aktiivimme vierailivat heinäkuussa Glinan tarhalla, jossa he tapasivat myös F-teamin pennut, joista kaikki etsivät edelleen omia kotejaan. Kaikki F-teamin pennut ovat hyvin aktiivisia, hyppivät ja pomppivat ja ovat innoissaan ihmisten huomiosta.

22.10.2016
Fendi on ehtinyt viettää tarhalla jo lähes vuoden ja se siirtyykin nyt etsimään omaa kotiaan aikuisten puolelle. F-teamin häkki kävi viidelle pennulle pieneksi ja nyt osa pennuista on siirretty muihin häkkeihin. Tällä hetkellä Fendi asuu hieman ujon, vanhemman nartun kanssa ja kaksikko tulee hienosti toimeen keskenään. Fendi on alkuun hieman ujo uusia ihmisiä kohtaan, mutta lämpenee hyvin nopeasti ja tulee uteliaasti ihmettelemään vierasta. Fendi on hyvin suloisen ja herttaisen oloinen kiltti poika ja se on luonnossa vielä hurjan paljon kauniimpi kuin mitä kuvat antavat ymmärtää. Fendi ei tarhalla juuri hauku, ja vaikka siitä löytyykin leikkisä nuoren koiran puoli se on suurimmaksi osaksi rauhallinen.

29.11.2016
Aktiivimme tapasivat myös Fendin jälleen marraskuussa. Häkin sijainti tarhan perällä johtaa siihen, ettei Fendi juuri näe ihmisiä. Niinpä siitä on ajan myötä tullut hieman ujo vieraita kohtaan. Tuttuja ihmisiä kohtaan se on kuitenkin oma ihana, iloinen itsensä ja heidät Fendi vastaanottaa railakkaasti pomppien. Fendi on ujon ulkokuorensa alla todella huomionkipeä ja se tuntuukin aivan kihisevän onnesta, kun se pääsee ihmisen lähelle. Kun Fendi saa hetken olla ihmisen maailman keskipiste se menee aivan mykkyrälle onnesta. Olisikin ihanaa jos Fendi pääsisi pian omaan kotiin, jossa sillä olisi oma ihminen jonka kainaloon käpertyä ja jolta se saisi päivittäin kovasti rakastamaansa hellyyttä. Fendi on todella kiltti ja kultainen nuori mies. Se jakaa häkkinsä vanhemman nartun kanssa ja on tällä hetkellä hieman hoikassa kunnossa, koska kohteliaana nuorukaisena se antaa topakamman rouvaystävänsä syödä myös osan omista eväistään.

14.12.2016
Suloinen Fendi on tänään saanut ilouutisia, sillä se on varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen.

15.1.2017
Fendin suuri seikkailu on alkanut eilen, kun se lensi oman perheensä luokse Suomeen. Hurjasti onnea koko perheelle!

_______________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Fendi saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Fendi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.