Päivitetty 24.07.2017

Kodin saanut koira: FEX (F-Team)


Syntymäaika: 9/2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Glina)
kastroidaan

 


23.02.2016

Eräs hyväsydäminen ihminen oli löytänyt Freija- emon ja tämän lähes vastasyntyneet pennut. Hän otti koirat mukaansa ja toimitti eläinlääkärin klinikalle, jossa koiraperhe vietti kuukauden päivät ja josta heidät siirrettiin Glinan kylässä sijaitsevalle tarhalle, jossa toimii Asociatia A Doua Sansa niminen eläinsuojeluyhdistys.

Freija emo on ollut kärsivällinen äiti ja hoitanut pentunsa hyvin. Nyt lapset, Fex, Falcon, Fendi, Floyd ja Fiina (F-team), ovat ovat ehtineet lähemmäs viiden kuukauden ikään ja etsivätkin omia kotejaan.

Aktiivimme tapasivat F-teamin vieraillessaan Glinan tarhalla tammikuussa 2016. Kaikki pennut ovat luonteeltaan avoimia ja pentumaisen leikkisiä. Osa sisaruksista jännittää hieman sylissä olemista ja uutta ihmistä, mutta samalla ovat uteliaita saamastaan huomiosta.
Fex  kuitenkin viihtyi sylissä hyvin, vaikka ensin vähän jännitti. Lisäksi Fex oli utelias poika, jolla on upeat silmät, millä hurmaa kenet vain. Se oli myös avoin, hyvin pentumainen, jonka ei kuultu haukkuvan.

Tammikuun lopulla Fex oli n.30-35 senttiä korkea ja noin 10-12 kiloinen. Fex on hieman muita lyhytjalkaisempi.
Kesäkuussa 2016, Fex oli noin 40 cm, eikä tuosta enään kasva.

02.06.2016
Fex sisaruksineen odottelee Glinan tarhalla edelleen omaa kotiaan. Aktiivimme tapasivat f-teamin pennut sekä maaliskuun, että toukokuun Romanian reissuillaan. Kaikki sisarukset ovat reippaita ja touhukkaita tapauksia, joilla riittää vauhtia. Kun F-teamin häkkiin saapuu vieraita pennut suorastaan riehaantuvat ja hyppivät tulijaa vasten. Kaikki pennut ovat hyvin ihmisrakkaita ja kilpailevat saamastaan huomiosta, tästä johtuen, jää Fex muidein innokaiden jalkoihin ja kiusatuksi, joten Fex on siirretty toiseen häkkiin. Fex on nyt noin 40 senttiä korkea ja painaa noin 12-14  kiloa.

15.08.2016
Aktiivimme tapasivat heinäkuun Romanian reissullaan myös f-teamin Fexin. Fex asuu edelleen erillään muista sisaruksista. Häkkikaverinaan pojalla on Olina niminen koira. Fexissä on vielä nuoren koiran virtaa, ja yhtyy välillä haukkumaan tarhan muiden koirien kanssa. Ruokaansa vahtii jonkun verran, mutta ei ole mitenkään aggressiivista käyttäytymistä. Tulee kuitenkin hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Lisätty uusia kuvia.

22.11.2016
Tarhalla, mudan keskeltä, tapaavat aktiivimme herttaisen Fexin. Pientä arkuutta on tullut poikaan, koska ihmiskontaktit jäävät erittäin vähälle. Tarhan yli 300 koiraa odottavat jokainen omaa huomiotaan ja aika ei vain riitä, ruuan, veden ja välttämättömän hoidon jälkeen. Fexin tavatessa, näkee kauniin koiran, joka on varustettu yhtä kauniilla luonteella, kun kotiutuminen pääsisi alkuun. Ikävä kyllä, koti ei ole vielä Fexiä löytänyt. Kuvia lisätty.

27.3.2017
Fex pikkuinen on tullut aremmaksi jälleen. Arkuus on vieraita ihmisiä kohtaan, mutta tuttu ihminen saa Fexin repeämään onnesta ja tämän kanssa on Fex mitä reippain koira. Näin ollen, Fex etsiikin osaavaa kotia, jossa on kokemusta ja ymmärrystä aran koiran tarpeista. Reipas ja kiltti koira, joka olisi jo kotona odottamassa, olisi Fexille myös erittäin mieluinen kaveri.

19.5.2017
Voi Fex raukkaa. Tarhaolot ovat tälle pojalle olleet rankat ja Fex menee enemmän vain kuoreen sisälle. Tuttu aktiivimme Veera on pojan ainut lohtu ja tämän seurassa onkin rento oma itsensä. Pieni pojanviikari asuu kuitenkin Fexin sisällä, joka kujeilee ja nauraa, mutta ulos ei häntä Fex uskalla päästää, vaan tarvitsee turvallisen ja rauhallisen ihmisen auttamaan.

19.6.2017
Ihana uutinen, Fex voi vihdoinkin jättää Glinan kurat ja suunnitella kotimatkaa, hänet on varattu omaan kotiin.

24.7.2017
Eilen 23.7.2017 saapui suloinen Fex uuteen kotimaahansa ja oman ihmisensä luoksi. Onnea kodille!

**********************************************************************************************************

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Fex saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Fex on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Stina Nurmikoski

 

Kuvat aukeavat isommaksi klikkaamalla.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.