Päivitetty 24.07.2017

Kodin saanut koira: LIAM


Syntymäaika: 3/2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (OneVet)
ei kastroitu

 

18.5.2017
OneVet eläinlääkäriklinikka on perustettu  vuonna 2005 ja klinikan omistaa eläinlääkäri-pariskunta Adina ja Dragos Vladut. Eläinlääkäri toiminnan ohessa, he auttavat kodittomia koiria ja useat näistä pääsevät etsimään kotejaan Kulkurien sivulle, kuten tämä Liam pienokainen.

Liamin löysi Adina. Pieni pentu oli yksinään klinikan ulkopuolella, kyyhöttäen surkeana, likaisena ja täynnä matoja. Adina otti pienen nyytin syliinsä ja siitä alkoi Liamin uusi sivu hänen elämän kirjassaan. Adina madotti ja hoivasi ja ihme kyllä, koira selvisi. Liamin tarina sai mahdollisuuden jatkua.

Aktiiviemme tavatessa Liamin, oli hän kaikesta saamastaan huomiosta hieman jännittynyt, mutta omassa kodissa siitä varmasti kuoriutuu oma itsensä, eli pieni koiralapsi, joka tykkää leikkiä, nukkua ja tuhota sohvanjalkoja. Normaalin pennun tavoin, on Liamille opetettava monta uutta asiaa ja ulkomaailma on varmasti alkuun uusi ihmeellinen maailma.
Liam on saanut jo kaikki rokotukset, joten on täysin valmis matkustamaan omaan kotiin kirjoittamaan uusia sivuja elämänsä kirjaan.

Liam arvioidaan kasvavan keskikokoiseksi koiraksi, eli noin 50 cm korkeaksi ja painoksi arvioidaan tulevan noin 20 kg.

19.6.2017
Liam on varattu omaan kotiin.

24.7.2017
Eilen 23.7.2017 saapui valloittava pieni Liam suurine korvineen Suomeen. Onnea kodille!

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella.

Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti, noin 7-9 kuukauden ikäisinä. Mikäli Liam tulee Suomeen kastroimattomana, tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Liam saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Liam on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Stina Nurmikoski

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.