Päivitetty 28.08.2017

Kodin saanut koira: FIINA (F-Team)


Syntymäaika: 9/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Glina)
steriloitu

 

23.02.2016
Eräs eläinrakas ihminen löysi Freijan lähes vastasyntyneiden pentujensa kanssa ja toimitti perheen turvaan eläinlääkäriasemalle, jossa perhe oli majaillut noin kuukauden. Koska eläinlääkäriasemalla ei kuitenkaan ollut tiloja pitää Freijaa ja sen pentuja pidempään, piti niille löytää uusi asuinpaikka. Onneksi eläinlääkäri tunsi Kulkurien yhteistyökumppanina toimivan A Doua Sansan yhdistyksen. Niin Freija pentuineen siirrettiin Glinan tarhalle asumaan. Nyt sekä Freija, että hänen pentunsa (F-team) pojat: Fendi, Falcon, Floyd ja Fex, sekä tyttö Fiina ovat valmiita omiin koteihinsa.

Aktiivimme tapasivat F-teamin vieraillessaan Glinan tarhalla tammikuussa. Kaikki pennut ovat luonteeltaan avoimia ja pentumaisen leikkisiä, eikä pentujen ole juuri kuultu haukkuvan. Osa sisaruksista jännittää hieman sylissä olemista ja uutta ihmistä, mutta samalla ovat uteliaita saamastaan huomiosta.
Fiinaa jännitti sylissä, mutta se antoi kuitenkin mallikkaasti tutkia itsensä. Fiina oli rohkean oloinen ja reipas, ja maahan päästyään se jatkoikin aktiivien tutkimista ja nuuhkimista. Fiina oli sisarustensa tavoin avoin ja hyvin pentumainen, eikä sen kuultu haukkuvan.

02.06.2016
Fiina veljineen odottelee Glinan tarhalla edelleen omaa kotiaan. Aktiivimme tapasivat F-teamin pennut sekä maaliskuun, että toukokuun Romanian reissuillaan. Kaikki sisarukset ovat reippaita ja touhukkaita tapauksia, joilla riittää vauhtia. Kun F-teamin häkkiin saapuu vieraita pennut suorastaan riehaantuvat ja hyppivät tulijaa vasten. Kaikki pennut ovat hyvin ihmisrakkaita ja kilpailevat saamastaan huomiosta. Fiina käyttää veljiään enemmän ääntään ja komentaa jonkin verran riekkuvia veljiään. Fiina on nyt noin 45 senttiä korkea ja painaa noin 12-14  kiloa.

15.08.2016
Aktiivimme vierailivat heinäkuussa Glinan tarhalla, jossa he tapasivat myös F-teamin pennut, joista kaikki etsivät edelleen omia kotejaan. Kaikki F-teamin pennut ovat hyvin aktiivisia, hyppivät ja pomppivat ha ovat innoissaan tulijoista. Häkissä tulee vähän väliä rähinää ja ihmisen huomiosta tapellaan jonkin verran, Fiina on kuitenkin porukan rauhallisin. Kaikki sisarukset ovat todella kauniita ja suloisia pentuja.

22.10.2016
Fiina on ehtinyt viettää tarhalla jo lähes vuoden ja se siirtyykin nyt etsimään omaa kotiaan aikuisten puolelle. F-teamin häkki kävi viidelle pennulle pieneksi ja nyt osa pennuista on siirretty muihin häkkeihin. Fiina elelee tällä hetkellä veljiensä Floydin ja Falconin kanssa ja kolmikko tulee satunnaisia sisarusnahisteluja lukuunottamatta hyvin toimeen. Fiina on edelleen äärimmäisen ihmisrakas, mutta iän myötä se on rauhoittunut hieman eikä se enää vaadi huomiota pentumaisesti pomppimalla. Sen sijaan Fiina antaa nätisti tilaa innokkaammille veljilleen ja odottelee omaa vuoroaan nätisti sivummalla.

29.11.2016
Fiinasta on kasvanut kaunis ja kiltti nuori tyttö. Se otti jälleen marraskuussa aktiivimme vastaan iloisen innostuneesti. Fiina on selvästi kovin ihmisrakas ja se kaipaa lähelle, mutta samalla se osaa pyytää hyvin hellästi huomiota. Fiina oli koko aktiiviemme vierailun ajan hyvin rauhallinen ja sen tasapainoisuus ja rauhallisuus tuntuivat rauhoittavan myös muita ympärillä. Aktiivimme kuvailivatkin sitä hyvin sielukkaaksi ja viisaan oloiseksi. Fiina on älykkään ja uteliaan oloinen ja se tarkkaili ympäristöään ja aktiivisesti. Myös vieraiden taskussa olleet namit saivat sen nenän työskentelemään ahkerasti.

Lisätty Fiinalle myös video marraskuulta.

22.3.2017
Fiinan entiset häkkikaverit, sen veljet Floyd ja Falcon ovat molemmat lentäneet jo Suomeen omiin koteihinsa. Niinpä Fiina asuttaa tällä hetkellä yksin sen mutaista häkkiä Glinan tarhalla. Yksinäisyys ei ole lannistanut pientä tyttöä, vaan jälleen maaliskuussa se oli innoissaan aktiivejamme vastassa Glinan tarhalla. Fiina on edelleen yhtä ystävällinen ja reipas vieraita kohtaan ja se tulee iloisesti tervehtimään häkkiinsä tulleet vieraat. Namit ja rapsutukset ovat kovasti sen mieleen ja Fiina osaakin hienosti odottaa saadakseen herkkuja. Fiina on ikäisekseen kohtelias ja viisaan oloinen. Se on hyvin ihmisrakas, mutta ei ole liian tunkeileva eikä esimerkiksi hypi vasten huomiota saadakseen. Leikkisänä persoonana se on tällä hetkellä hieman turhautunut ja yrittääkin aidan läpi kutsua naapurihäkkien koiria leikkimään kanssaan. Fiina on todella sosiaalinen, kaunis pieni pakkaus jonka olisi jo korkea aika päästä ikiomaan kotiin.

10.6.2017
Kevät on taittunut paahteiseksi kesäksi Romaniassa. Herttainen Fiina on odotellut jälleen yhden kokonaisen talven Glinan tarhalla sitä omaa hetkeään, kun joku sen huomaa ja haluaa omakseen. Odottelu ei ole Fiinan iloista luonnetta muuttanut, vaan jälleen kerran toukokuussa se oli omaan tapaansa innokkaasti aktiivejamme vastassa. Fiina suhtautuu niin vieraisiin kuin tuttuihinkin äärimmäisen ystävällisesti ja se on kovin mielellään tekemässä tuttavuutta kaikkien kanssa. Tällä hetkellä Fiina asuu vanhemman uroskoiran kanssa, mutta nykyinen häkkikaveri komentaa Fiinaa kovasti. Olisikin hienoa, jos tyttö pääsisi vihdoin ikiomaan kotiin nauttimaan oikeasta kotikoiran elämästä.

19.7.2017
Suloinen ja iloinen Fiina on varattu omaan kotiin Suomeen.

28.8.2017
Herttainen Fiina hurmasi kaikki lentokentällään, kun se tänään lensi omaan kotiinsa. Onnea matkaanne, Fiina ja perhe.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Fiina saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Fiina on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Maarit Auranen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.