Kodin saanut koira: NODI

Syntymäaika: 6/2012
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Glina)
Kokoarvio:

 

25.11.2015
Nodi on pelastettu Bragadirun kunnalliselta tarhalta kesällä 2014. Tällä hetkellä hän on Asociatia A Doua Sansan tarhalla Glinassa.

Koiraa oli väitetty aggressiiviseksi, mitä se ei kuitenkaan ole. Pikemminkin alkuun alistuvainen ja väistää kosketusta, mutta nopeasti reipastuu ja pian onkin jo tassu ojossa herkkujen toivossa. Rapsutukset ja silitykset ovat myös Nodin mielestä kovin nautinnollisia asioita.

Nodin oikeasta korvasta puuttuu pala ja kadonneen palan tarinaa emme tiedä ja nenän varresta ovat karvat kuluneet, tämä johtunee siitä, että on pitänyt kuonoaan paljon häkin raossa.

Nodi on isohko, noin 60 cm korkea ja 25-30 kiloinen poika.

28.1.2016
Aktiivimme tapasivat tammikuussa 2016 Nodin Glinan tarhalla. Ihmisten vastaanotto Nodilla oli iloinen, mutta rauhallinen. Nodi on leikkisä, mutta kierrokset eivät nouse korkealle ja onkin charmantti ja hyvin tasapainoinen koira.  Muutama uusi kuva tarhalta.

23.5.2016
Astuessamme Nodin häkkiin, oli kuin raskas pilvi, joka aikaisemmin oli Glinan taivaalla, olisi laskeutunut olkapäille. Se iloinen poika, jonka olen tavannut muutamia kertoja, oli tällä kertaa jossain muualla. Ehkäpä painostava ja sateinen sää, ehkäpä vain huono päivä, mutta iloisuus oli nyt Nodista poissa. Kiltti Nodi oli edelleen, mutta hieman varautuneen ja aremman oloinen. Päivät tarhalla, ilman minkäälaista aktiviteettia,  saavat minkä tahansa koiran masentumaan ja turhautumaan. Kaikesta huolimatta, otti Nodi rapsutusia vastaan ja kun sen hetkiseksi lopetti, pyysi kauniisti tassulla lisää. Kumpa Nodi saisi sen oman kodin pian, niin on tuokin koira sen ansainnut.

20.7.2016
Aktiivimme olivat heinäkuun alussa jälleen Romaniassa ja ilokseni kuulin, että Nodi on jälleen reipastunut, vaikkakin hieman säikky, mutta palautuu säikähdyksestään. Uutta ihmistä myös hieman jännittää, mutta jää rapsutuksille. Edelleen Nodi on lempeä ja nöyrä, josta saa uskollisen ystävän. Muutama uusi kuva lisätty.

17.11.2016
Marraskuun alussa olivat aktiivimme jälleen Glinan tarhalla tapaamassa niin monta ihanaa koiraa. Yksi näistä ihanuuksista on Nodi. Pitkään jo tarhalla odottanut Nodi on rauhallinen ja hillitty koira. Se tulee tervehtimään uusia tulijoita, häntä heiluen, jatkaen matkaansa koppinsa katolle, jonne hillalleen vetäytyy.  Nyt tämä poika tarvitsisikin pian oman kodin, pois tulevalta talven tuiskuilta ja oman ihmisensä kainaloon. Muutama uusi kuva lisätty ja video.

17.2.2017
Nodilla on ollut kaulassa haava ja tutkimuksissa on selvinnyt, että siellä on kasvain. Odotamme tietoja lisätutkimuksista ja päivitämme Nodin sivuja, kun saamme lisätietoja asiasta.

20.3.2017
Uusia kuvia komeasta pojasta otettu ja iloisia uutisia, sillä kasvain on saatu Nodista poistettua. Tarhalla odottikin jälleen se rauhallinen ja ihana Nodi. Jokainen kerta tuntuu pistos sydämessä, kuinka saada kuviin ja teksteihin se kaikki tunne, mitä tämä koira herättää. Nodi on nähnyt varmasti paljon ja tuntuu, että usko ihmiseen hiipuisi, mutta silti hän on ihmiselle kiltti, nöyrä ja loputtoman ystävällinen.

30.5.2017
Iloisempi Nodi odotti aktiivejamme Glinan kuuman auringon alla. Nyt Nodi oli kiinnostunut jälleen ihmistä ja tuli heti tervehtimään häkkiinsä tulleita uusia tulokkaita. Nodi on iloinen, mutta hillitty, sivistyneellä tavalla hauska, arvonsatunteva kaveri, joka ei ylpisty.  Uusia kuvia ja video lisätty.

13.6.2017
Nodi on tänään varattu omaan kotiin.

24.7.2017
Niin koitti eilen se päivä, jolloin pitkään tarhaelämää viettänyt Nodi pääsi vihdoinkin kotiin ja omien ihmisiensä luokse. Onnea kodille ja ihanaa uutta elämää Nodi!


 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Nodi saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Nodi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Stina Nurmikoski

 

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: