Päivitetty 04.09.2017

Kodin saanut koira: KAYAK (nyk. Velho)


Syntymäaika: 1/2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (OneVet)
kastroitu

 

 

Perustiedot ja tausta
Kulkureilla on useita yhteistyötahoja Romaniassa, ja yksi suurimmista on eläinlääkäriklinikka OneVet. OneVetilla on klinikan lisäksi hoitola Cosoban kylässä, jossa elää pari sataa koditonta koiraa. Eläinlääkäriklinikka OneVet on perustettu vuonna 2005 ja sen omistaa eläinlääkäreinä toimiva pariskunta Adina ja Dragos Vladut. Heidän lisäkseen klinikalla on 15 työntekijää. Monet Dr. Adinan kadulta löytämät koirat ovat päätyneet Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja löytäneet kodin Suomesta. Myös paikalliset tietävät OneVetin hoitolan, ja valitettavan usein Adina löytääkin hoitolan portilta hylättyjä pentuja.

Kayakin ja sen veljen Koben tie johti Cosobaan, kun hoitolassa tehtiin putkitöitä. Paikallinen putkimies oli töihin tullessaan tuonut pennut hoitolaan, jossa ne nyt etsivät omaa kotiaan Kulkurien adoptio-ohjelman kautta.

Kayak on upean värinen, laikukas, valkoisen kirjava ja pitkäkarvainen koira. Se on veljeään sirompi. Luonteeltaan se on todella sosiaalinen ja utelias. Kayak aneli huomiota takajaloillaan kurkotellen, ja kun vieraat kävivät tutustumassa koiriin niiden häkissä, se tuli tervehtimään reippaasti ja iloisesti. Kayak suhtautuu myös muihin koiriin ystävällisen uteliaasti, ja samassa häkissä majailevan veljensä kanssa se tulee hyvin toimeen. Kayak voisi sopia kaveriksi toiselle koiralle, mutta siitä saisi myös veikeän kaverin ainoaksi koiraksi.

Kayak on seisoo taitavasti takajaloillaan, kun se haluaa ihmisten huomiota. Pojasta voisikin kehkeytyä vaikka minkälainen harrastuskaveri! Kayak on kastroitu. Kooltaan Kayak on noin 50 cm korkuinen ja se painaa tällä hetkellä 23 kg. Ikää nuorella herralla on nyt vuoden verran.

4.9.2017
Kayak lensi omaan kotiinsa lauantaina 2.9.2017 ja sai uudeksi nimekseen Velho! Onnittelut kodille uudesta perheenjäsenestä ja ihanaa elämää Suomessa Velholle!

10.8.2017
Kayak varattiin tänään omaan kotiinsa Suomeen!

18.7.2017
Kulkurien Mia, Elina ja Anne tapasivat iloiset veljekset Koben ja Kayakin OneVet-klinikalla heinäkuun helteissä kesällä 2017. Heitä vastassa olivat edelleen iloinen ja riehakas kaksikko. Poikien höntyilystä huolimatta Kayak osaa myös rauhoittua. Se hyvin selkeästi peilaa ihmisen tunnetiloja, ja käyttäytyy sen mukaan. Luonteeltaan Kayak on aivan ihana ja reipas poika, joka olisi täysin valmis lähtemään omaan kotiinsa!

21.5.2017
Veljekset Kayak ja Kobe saivat vieraita Suomesta toukokuun alussa, kun Kulkurit vierailivat poikien luona Onevet-klinikalla. Kayak osoittaa kuinka mielissään kyläilijöistä on jyräämällä alleen kaikki ja kaiken, kun se repeilee onnesta vieraita saadessaan. Kayak hyppii ja pomppi, suorastaan kilahtelee riemusta. Koben kanssa ne villitsevät toinen toistaan, ja alkuun näyttää siltä, etteivät ne osaa olla ollenkaan aloillaan. Tilanne kuitenkin rauhoittuu, ja alun alkavat hepulit saavat unohtuvat, kun Kayak saa rapsutuksia ja huomiota. Kayak on siis edelleen hyvin aktiivinen tyyppi, josta saa mainion kaverin monenlaiseen menoon, ja joka sopisi myös monenlaiseen perheeseen!

24.3.2017
Meillä oli ilo vierailla taas Koben ja Kayakin luona uudelleen heti maaliskuussa 2017. Molemmat koirat ovat mahdottomia ilopillereitä! Ne eivät jännitä yhtään vieraita, vaan päinvastoin innostuvat mielettömästi, kun häkkiin mennään. Koben tavoin myös Kayak koheltaa ja pomppii ympäriinsä, eikä alkuun malta rauhoittua millään. Molemmat koirat suorastaan pursuvat energiaa, ja tulevat kaipaamaan varmasti erilaista tekemistä ja aivojumppaa kotona. Kayak pitää ihmisistä todella paljon, ja lopulta se malttaa hiukan rauhoittua, kun sitä rapsutellaan. Kayak on kiltti ja ystävällinen, ihana tyyppi. Se on kaksikosta aavistuksen rauhallisempi ja keskittyy paremmin nameihin. Kayak hakeutuu myös enemmän ihmisten luo ja pyytää rapsutuksia, kun taas Kobe vain koheltaa menemään innoissaan.

27.2.2017
Kulkurit tapasivat ihastuttavan Kayakin vuoden alussa Romanian reissulla. Kayak asuu edelleen veljensä Koben kanssa OneVetissa. Se on luonteeltaan vallaton ja hullutteleva, mutta erittäin rakastettava koira. Kayak on talven myötä hankkinut hiukan lisää massaa. Suurine tassuineen se tulee tervehtimään kaikkia ja pomppii syliin. Löytyisikö pian tälle sosiaaliselle ja kauniille koirapojalle se oma koti?

————————————————————

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Kayak saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kayak on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Kayakin yhteyshenkilö on Evi Koskinen.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.