Päivitetty 05.09.2017

Kodin saanut koira: CINNA (Pörrötrio)


Syntymäaika: 05/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
steriloitu


Perustiedot

Romaniassa on todella paljon kodittomia koiria. Suurin osa niistä ei suinkaan ole villiintyneitä tai edes syntyneet kadulle, vaan ne on hylätty sinne ihmisen toimesta pieninä pentuina. Ihmisillä ei ole varaa pitää huolta koiriensa pennuista, joten ne hylätään joko emon kanssa tai ilman emoaan johonkin syrjäisään paikkaan. Näillä pennuilla on häviävän pieni mahdollisuus selvitä omillaan ja vain pieni osa niistä selviää aikuisiksi.

Onevetin tarha Cosobassa on yksi Kulkurien yhteistyökumppaneista Romaniassa. Tarhaa ylläpitää eläinlääkäri-pariskunta Adina ja Dragos Vladut, jotka käyttävät kaiken aikansa koirien auttamiseen. OneVetin tarhalla on jatkuvasti noin 300 koiraa ja viime aikoina määrä on ollut tasaisessa kasvussa, sillä pentujen piilottamisen sijaan Cosoban alueella asuvat ihmiset ovat alkaneet hylätä niitä tarhan edustalle. Niinpä Onevetin tarhan työntekijät löytävät nykyään lähes päivittäin hylättyjä pentuja porttinsa edustalta. Nämä pennut ovat onnekkaita, sillä ne pääsevät turvaan tarhalle ja sieltä käsin niillä on mahdollisuus löytää koti Kulkurien adoptio-ohjelman kautta. Tällaisia onnekkaita ovat pentuja ovat Pörrötrion muodostavat sisarukset Antton, Bali ja Cinna.

Cinna on suloinen nuori tyttö. Herkän ja pehmeän luonteensa vuoksi sitä hieman jännittävät uudet asiat ja ihmiset. Saadessaan hetken ihmetellä tilanteita se kuitenkin rentoutuu nopeasti. Perusluonteeltaan Cinna on kiltti ja ystävällinen ja siitä näkee että ihmisten seura on sille kovin tärkeää. Se tulee hienosti toimeen isossakin koiralaumassa ja mielummin lähtee pois paikalta, jos jotain erimielisyyksiä syntyy. Cinna pitää kovasti leikkimisestä ja onkin tutussa seurassa aikamoinen hassuttelija. Se rakastaa kaikenlaisia leluja ja on aina ensimmäisten joukossa keksimässä hassuja ideoita.

Cinna on keskikokoinen, noin 55cm korkea.

5.9.2017
Cinna on lentänyt oman perheensä luokse Suomeen. Onnea koko perheelle!

12.8.2017
Kuvankaunis Cinna on saanut ilouutisia, sillä se on vihdoin varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen.

22.7.2017
Kuvankaunis Cinna odottelee edelleen Onevetin tarhalla. Ikä on tuonut mukanaan hieman itsevarmuutta, eikä Cinna ole enää lainkaan niin arka kuin ennen. Hetken vieraiden touhuja seurailtuaan se käy uteliaasti haistelemassa tulijat ja jää sitten onnellisena vastaanottamaan herkut ja rapsutukset. Reipastumisestaan huolimatta Cinna on edelleen kiltti ja herkän oloinen nuori tyttö, joka viihtyisi varmasti parhaiten rauhallisessa kodissa. Cinna tulee hienosti toimeen isossa koiralaumassa ja väistää hankalien tilanteiden tullen pois tieltä. Se on lempeä ja ystävällinen kaikkia ihmisiä ja koiria kohtaan ja vaikuttaakin hyvin pehmeältä ja tasapainoiselta koiralta.

Tausta

6.12.2016
Cinna on veljiensä tavoin melkoinen pakkaus. Sillä tuntuu koko ajan olevan joku projekti meneillään, tosin suurimman osan ajasta määränpää tuntuu unohtuneen puolessa välissä matkaa. Sylissä Cinnaa hieman jännitti, mutta heti alas päästyään se repesi jälleen liitoksissaan ja alkoi loikkia ympäriinsä riemusta sekaisin. Cinna on iloinen, touhukas ja utelias nuori tyttö. Se ei ole tarhalla ollut arka, vaan ottaa kaikki ihmisvieraat riemulla vastaan. Cinna vaikuttaakin hyvin tasapainoiselta pennulta ja se sopisi varmasti monenlaiseen kotiin. Cinna jakaa tällä hetkellä häkkinsä kahden sisaruksensa ja yhden toisen pentueen pennun kanssa. Nelikko tulee mainiosti toimeen keskenään.

19.2.2017
Aktiiviemme vieraillessa Onevetissä jälleen tammikuussa sää oli hyisen kylmä. Niinpä kaikki pennut oli siirretty väliaikaisesti suojaan sisähäkkeihin odottamaan pakkasten laantumista. Sisällä aktiivimme tapasivat myös Cinnan ja Balin, joiden veli Antton on jo löytänyt kodin Saksasta. Cinnaa uusi ympäristö ja liukas lattia selvästi huolettivat alkuun, mutta hyvin nopeasti se pääsi eroon jännityksestään. Heti ensimmäisenä sen huomio kiinnittyi lattialle levitettyihin leluihin ja hetkessä se olikin jo saanut itsenään leikin aikaiseksi. Myös namit kiinnostivat Cinnaa kovasti ja se olikin helposti motivoitavissa. Ihmisiä kohtaan Cinna on edelleen lempeä ja kiltti ja olisikin hienoa jos se pääsisi pian ikioman perheensä luokse.

2.4.2017
Kaunis Cinna odottelee edelleen Onevetissä omaa kotiaan. Siitä on kasvanut näyttävä nuorukainen. Outo tilanne ja uudet ihmiset ovat sille edelleen aika jänniä juttuja ja alkuun Cinna mieluummin seurailee huoneen tapahtumia hieman sivummalta. Pian herkut ja lelut alkavat kuitenkin kiinnostaa sitä ja varovaisesti se uskaltautuu tutkimaan, mitä kivaa vierailla on mukanaan. Ujoudestaan huolimatta Cinna on edelleen ystävällinen ja kiltti ihmisiä kohtaan. Sitä saa rauhassa rapsutella ja tutkia. Sylissä olo hieman jännittää, mutta sielläkin Cinna on kiltisti. Ulkona tutummassa ympäristössä Cinna on iloinen ja leikkisä nuorukainen. Ymmärtäväisen ja kärsivällisen omistajan avulla Cinnasta kuoriutuukin varmasti touhukas ja reipas pentu. Sosiaalinen ja tasapainoinen koirakaveri olisi varmasti suuri apu ujolle tytölle.

15.5.2017
Kaunis Cinna on toukokuussa viettänyt ensimmäisiä syntymäpäiviään. Sen kunniaksi aktiivimme pääsivät vihdoin toukokuun reissullaan tapaamaan sen sisäpihalla, missä koirat ovat paljon rennompia kuin oudoissa sisätiloissa. Myös Cinna esitteli vierailijoille todellista luonnettaan. Se on ikäisekseen rauhallisen oloinen ja viettääkin selvästi mielellään aikaa muiden touhuja ihmetellen.  Tietysti Cinnasta löytyy myös leikkisä puoli ja se lähtee mielellään muiden pentujen mukaan, jos joku sitä haastaa leikkimään. Vieraat ihmiset kiinnostivat Cinnaa kovasti ja se kävi tasaisin väliajoin nuuskuttelemassa tulijoita aivan kuin yrittäen ymmärtää mistä sellaiset ihmetykset olivat oikein tulleet. Oudot ihmiset vielä vähän ujostuttivat sitä, joten reipas koirakaveri josta katsoa mallia olisi varmasti Cinnan mieleen myös kotona.

_________________________________________________________________________

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Cinna saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Cinna on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.