Päivitetty 22.09.2017

Kodin saanut koira: POPPY (nyk. Ilo)


Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa (Helsinki)
steriloitu

 

 

 

Perustiedot ja tausta

27.1.2016
Olimme tammikuussa 2016 Romaniassa ja matkamme yksi kohteista oli Rosiori de Veden kaupunki. Rosiorissa on vain yksi eläinsuojelija Cornelia Stan, joka tekee pitkää päivää, huolehtien kunnallisen tarhan koirista, koittaen saada heille edes hieman paremmat olot, niin kuin se vain yhden ihmisen on mahdollista tehdä. Koiria tuodaan jatkuvasti rankkureiden toimesta tarhalle lisää ja tilat ovat jo entisestään täynnä.

Cornelia sijoittaa koiria myös pihalle, pienen ketjun päähän, jotta säästyvät tappeluilta ahtaassa tarhassa ja näkevät pienen palan taivasta. Tapasimme monta ihanaa koiraa Rosiorissa ja yksi näistä Poppy. Pieni tyttökoira painautuu aktiiviamme vasten, eikä tästä hetkestä haluaisi pois. Emme mekään haluaisi lähteä enään ikinä pois, haluamme vain antaa silityksiä ja toiveita paremmasta elämästä, omasta ihmisestä, lämmöstä ja turvasta.

Poppy on pieni, suloinen koira, joka painautuu ihmiseen kiinni ja rakastaa silittelyä. Voisi sanoa että Poppy on “corgimainen husky” näöltään ja luonteeltaan sohvakoira. Poppy ei lähtenyt muiden koirien haukunta kuoroon mukaan, vaan oli enempi hämillään muiden metelistä. Nuori koira, josta joku koti saa maailman suloisimman kaverin.

Kooltaan Poppy on n. 35 cm ja paino n. 10 kg

22.9.2017
Ilo siirtyi uuteen kotiinsa 15.9.

5.9.2017
Ilo on tänään varattu omaan odottavaan kotiin.

12.8.2017
Poppy, eli Ilo tulee uudelleen etsimään kotiaan oltuaan noin vuoden Suomessa, nykyisen kodin elämänmuutoksen johdosta.

Ilo on nimensä mukainen iloinen koira, joka rakastaa koko sydämestään ihmisiä. Ilo ei hätkähdä pienistä lapsistakaan, vaan pikemminkin nauttisi saamastaan huomiosta, joten lapsiperheeseen jossa osataan opastaa myös lapsia, kuinka koiran kanssa ollaan, voisi olla Ilolle sopiva koti.

Ilon lempiasioita on haistella luonnon hajuja sekä juosta koirapuistossa niin kovaa muiden koirien kanssa, kuin vain lyhyillä jaloillaan pääsee,  tai kun on päässyt mökille maaseudun rauhaan nauttimaan vapaudesta.

Sisäsiisteys on hyvin hallussa ja remmissä kävely on jo Ilolle tuttua puuhaa, sekä peruskäskyt (istu, paikka, maahan) jotka osaa tällä hetkellä parhaiten englanniksi, mutta on hyvin namimotivoitunut, joten oppii varmasti kaiken myös pian suomeksi. Junalla Ilo on matkustellut ja tämä matkustusmuoto on sujunut ongelmitta. Liikenteen äänet ja Helsingin keskustassa liikkuminen eivät suuremmin myöskään Iloa pelota. Autolla lyhyet matkat sujuvat ongelmitta, mutta pidemmillä matkoilla Ilo kärsii pahoinvoinnista, joka on lieventynyt hieman iän myötä.

Ruokaansa Ilo vahtii toiselta koiralta ja onkin syönyt toisessa huoneessa, mikäli toinen koira on ollut samassa tilassa. Kotiin tulevat vieraat Ilo haukkuu tervetulleiksi ja ilmoittaa muutenkin ovikellon soinnista. Tulijoita haukkuu hetken, mutta ei koskaan ole ollut aggressiivinen ihmisvieraita kohtaan, vaan hetken rauhassa haisteltuaan antautuu selälleen rapsutettavaksi. Ulkona Ilo pelkää rullalautailijoita ja -luistelijoita ja pelästyessään saattaa näitä haukkua.

Ilosta on uusia kuvia ja video.

 

Vanhemmat päivitykset

12.2.2016
Poppyn sivulle lisätty muutama video.

20.2.2016
Suloinen Poppy on varattu.

21.3.2016
Poppy matkusti kotiinsa 19.3.2016. Onnea kodille!


 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota.

Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.  Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Ja vaikka Ilo on ollut jo jonkun aikaa suomessa, tulee varmasti vielä uusia asioita pienen koiran elämässä, jossa tarvitsee ohjausta ja opastusta elämän mittaisella matkallaan.

 

Poppy saapui Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Poppy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Stina Nurmikoski

 

Video iloisesta Ilosta Suomessa.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.