Päivitetty 08.10.2021

Enkeli koira: TRUMAN (Team Noir), (nyk. Zero)


Syntymäaika: 8/2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (OneVet, Cosoba)
Kastroitu

 

6.2.2017
OneVet on eläinlääkäriklinikka Romanian pääkaupungissa Bukarestissa ja Kulkurien pitkäaikainen luottoyhteistyökumppani. OneVetin ylläpitämällä ja Cosoban kylässä sijaitsevalla tarhalla on satoja koiria, joista jokainen odottaa vuoroaan päästäkseen omaan kotiinsa. Moni niistä matkustaakin Suomeen ja moni viettää Suomessa jo lokoisaa kotikoiran elämää. Liian moni joutuu kuitenkiin seisomaan jonossa vailla tietoa omasta vuorostaan. OneVetin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti. Noin puolitoista vuotta sitten saksalainen nainen tyhjensi kokonaisen kunnallisen koiratarhan ja toimitti kaikki koirat Cosobaan. Tämän jälkeen saksalaisnainen katosi. Yksi koirista oli emo neljän pentunsa kanssa. Emoa emme valitettavasti voi sen terveydentilan takia ottaa adoptio-ohjelmaamme, mutta pennut ovat terveitä ja valmiita etsimään kotiaan.

Pennut Milton, Truman, Ariana ja Gabrielle ovat kaikki Cosoban asukkaita. Enää ne eivät ole pentuja, vaan noin puolitoistavuotiaita aikuisia, joissa on kuitenkin vielä aimo annos kakaramaisuutta. Kun aktiivimme tammikuun lopulla vierailivat tarhalla, he tutustuivat myös näihin lapsosiin. Truman on siskonsa ja kämppiksesnsä Gabriellen lailla  ujo ja se meneekin ensin koppiinsa miettimään, ovatko vieraat vaarallisia vai turvallisia. Pienen hetken päästä se antaa jo rapsutella, mutta ympärillä oleva melu ja häsellys jännittävät sitä sen verran, ettei se ihan uskalla tulla luokse kunnolla. Tutuille ihmisille Truman on ystävällinen ja se pitää erityisesti tarhan yhdestä miespuolisesta työntekijästä. Truman tulee vaatimaan omistajaltaan ja kodiltaan paljon todella paljon aikaa ja kärsivällisyyttä. Kodin tulee ymmärtää, että se tarvitsee omaa tilaa ja että rohkaistumisen tulee tapahtua sen omaan tahtiin. On myös mahdollista, että se jää araksi.

Truman on kooltaan noin 50 senttiä ja 20 kiloa.

23.3.2017
Maaliskuisella reissullaan Romaniaan ja Cosobaan aktiivimme tapasivat myös Trumanin. Saadessaan vieraita hääkkiinsä se on todella innoissaan ja alkaa höseltää ympäriinsä eikä kykene hetkeksikään rauhoittumaan paikalleen. Se toki rauhoittuu aina siksi aikaa, kun joku sitä rapsuttelee tai kaappaa syliin, mutta heti kun huomio loppuu, se aloittaa taas hirmuisen ilohepuloinnin ja säntäilee pitkin häkkiä. Truman on siis varsin aktiivinen koira, joka etsii kotia, joka osaa ohjata sen energiaa oikeaan suuntaan. Se eii ujostele lainkaan vieraita, päinvastoin se on kovin innoissaan. Kun se lopulta hoksaa, että rapsutukset on ihan kivoja,se parkkeeraa lähelle ja alkaa jaella pusuja kaikille onnettomille, jotka hänen kuraisen naamansa lähelle sattuvat. Trumanin turkin sanominen runsaaksi olisi aliarviointia. Siinä lienee kolmen koiran karvat ja kun se vielä alkaa saamaan omassa kodissaan kunnollista ruokaa ja sen turkkia hoidetaan, siitä tulee varmasti minkä tahansa kylän tai kunnan komein koira.

Lisätty kuvia komistuksesta.

19.5.2017
Voi komea Truman, ihana ja viisas karvapallo. Saadessaan vieraita se pysyttelee kopissaan ja kurkkii sieltä varovasti. Sen häkkikaveri Milton on varsin aktiivinen, joten siinä rinnalla on vaikea muuta tehdäkään, kuin väistää.  Se kuitenkin jatkaa kurkkimistaan ja viestittää olevansa kyllä kiinnostunut, mutta että nyt mieluummin katselee sivusta veljensä hölmöilyä ja tulee siis mainiosti toimeen urospuolisen sisaruksensa kanssa. Sillä on komeat ruskeat tassut, joihin on maalattu mustia raitoja. Truman on upea koira, joka taatusti komistuu vielä kotona, kun sen turkkia hoidetaan.

Lisätty kuvia.

27.6.2017
Upea Truman on varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen.

11.7.2017
Komea Truman lensi tänään Suomeen omaan kotiinsa ja on nyt rakastettu perheenjäsen. Onnea Truman ja perhe.

8.10.2021
Suureksi suruksi Zero sairastui elokuun lopulla vakasti autoimmuunisairauteen, johon lääkitys ei tuonut kaivattua vastetta viikkojen kuluessa. Syyskuun 14.päivän koittaessa oli aika tehdä raskas, mutta ainut oikea päätös eutanasiasta rakkaan perheenjäsenen kovien kipujen päättämiseksi. Yli 4 vuotta hän sai  kuitenkin elää kotona omaan hupsuun tyyliinsä hassuttellemassa ja leikki hepuloimassa ja tuomalla kaikin tavoin loputtomasti iloa omien ihmistensä ja koko lähipiirin päiviin.

Ikävä on valtava, sinua kovasti kaivaten,
omat ihmisesi sekä siskosi Ariana

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Truman saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Truman on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Trumanin yhteyshenkilö: Maarit Auranen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.